Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ! ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ! Αντιφασιστική δράση τώρα! Καμία ανοχή σε ΕΛΑΜ

*

Την Τρίτη το βράδυ (17/09) η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα δολοφόνησε έναν 34χρονο μουσικό, τον Παύλο Φύσσα, μόνο και μόνο επειδή ήταν αντιφασίστας. Ο δολοφόνος του συλλήφθηκε και ομολόγησε ότι είναι μέλος της Χρυσής Αυγής, κι όχι μόνο! Ομολόγησε ότι πληρώνονταν από την Χρυσή Αυγή για να συμμετέχει σε επιθέσεις και ότι την μέρα της δολοφονίας τον κάλεσαν να πάει να συμμετάσχει στα επεισόδια! Ήταν δηλαδή ένας πληρωμένος δολοφόνος της Χρυσής Αυγής!

Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής – μια συμμορία δολοφόνων, που όσο κι αν θέλουν να το παίξουν νόμιμο πολιτικό κόμμα, οι πράξεις τους δεν τους αφήνουν. Χρόνια τώρα επιτίθενται σε μετανάστες, πριν από λίγες μέρες επιτέθηκαν σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, και τώρα δολοφονούν «έλληνες», απλά επειδή δεν συμφωνούν με την ιδεολογία τους.

Η Χρυσή Αυγή υπάρχει και στην Κύπρο. Είναι το ΕΛΑΜ και το λένε ξεκάθαρα!

 

 

Και στην πράξη το ΕΛΑΜ ακολουθεί τα ίδια βήματα με την Χρυσή Αυγή! Δεν ξεχνούμε τον ξυλοδαρμού του Νιγηριανού τον Ιούλη του 2010, το μαχαίρωμα του τουρκοκύπριου τον Νοέμβριο του 2010, λίγες μέρες μετά τον ξυλοδαρμό ατόμων στη Ακρόπολη (Λ/σια) γιατί φαίνονταν ξένοι  και τον ξυλοδαρμό του λαχειοπώλη στην Λήδρας το 2011. Όλα αυτά η αστυνομία δεν τα κατέγραψε επειδή αρνήθηκε να τα διερευνήσει και έκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες τις υποθέσεις.

Την Δευτέρα (16/09),  ο Ιωνάς Νικολάου, υπουργός δημοσίας τάξης είπε ότι δεν υπάρχουν νεοφασιστικές οργανώσεις! Ο Ιωνάς Νικολάου συνειδητά υποθάλπει τους φασίστες, όπως έκαναν και οι συνάδελφοί του στην Ελλάδα, βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, δίνοντας άλλοθι στην Χρυσή Αυγή και ανοίγοντάς της τον δρόμο να προχωρήσει ακόμη και σε δολοφονία. Τους θεωρούμε όλους συνυπεύθυνους για την δολοφονία του Φύσσα, και τον Νικολάου συνυπεύθυνο για οποιασδήποτε επίθεση ακολουθήσει.

Ούτε το κράτος ούτε η αστυνομία θα σταματήσουν τους φασίστες. Τους χρειάζονται, για να σπέρνουν το μίσος ανάμεσα στους εργαζόμενους, να σπέρνουν τον τρόμο στους δρόμους και να μην τολμούμε να διαμαρτυρηθούμε για όσα μας περιμένουν, περικοπές, επιθέσεις στα δικαιώματά μας που προχωράει και θα προχωρήσει ακόμη πιο πολύ κυβέρνηση με τις ευλογίες της Τρόικα. Για αυτό ξεκινούν από τις επιθέσεις σε μετανάστες, μετά σε συνδικαλιστές, για να φτάσουν τέλος στον  καθένα από εμάς.

Ο μόνος τρόπος να τους σταματήσουμε  – πριν φτάσουν στην δολοφονία – είναι να οργανωθούμε και να αντιπαλέψουμε εμείς, οι εργαζόμενοι και η νεολαία ενάντια στον φασισμό σε ένα ενιαίο εργατικό αντιφασιστικό μέτωπο, να φτιάξουμε σε κάθε γειτονιά και σε κάθε χώρο (πανεπιστήμιο ή δουλειά) αντιφασιστικές επιτροπές που:

  • Να απαντούν σε κάθε επιχείρημά τους, σε κάθε ψέμα, σε κάθε πρόκληση.
  • Να αποκαλύπτουν τον ρόλο τους – δεν είναι αντισυστημικοί, είναι υποστηρικτές του συστήματος και το σύστημα τους τρέφει με δηλώσεις όπως του Νικολάου και άλλων, με την στάση της αστυνομίας και με τον εθνικισμό και ρατσισμό που αναπαράγεται.
  • Να τάσσονται ενάντια σε αυτό το σύστημα που τρέφει  τον φασισμό, που γεννά φτώχεια και εξαθλίωση.

Η ΝΕΔΑ μαζί με άλλες οργανώσεις της αριστεράς, ελληνοκυπρίων, τουρκοκυπρίων και μεταναστών, οργανώνει στις 19 του Οκτώβρη το 6ο Αντιφασιστικό Φεστιβάλ. Ας γίνει το φεστιβάλ μια μαζική απάντηση ενάντια στον φασισμό στην Κύπρο και διεθνώς.

Παράλληλα ας γίνει και η αφορμή και η αρχή για την δημιουργία ενός αντιφασιστικού μετώπου, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο εργασίας, σε κάθε περιοχή.

http://nedacy.wordpress.com/2013/09/19/h-xrysi-augi-dolofonei-pote-ksana-fasismos/

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License