Κοινωνικό Στέκι- Στέκι Μεταναστών Χανίων : Αγώνας Ταξικός, Αντιφασιστικός, είναι η απάντησ

*

H δολοφονία του αντιφασίστα αγωνιστή Παύλου Φύσσα από τους νεοναζί αποτελεί την κορύφωση της ναζιστικής τρομοκρατίας. Είχαμε εγκαίρως προβλέψει ότι αυτοί που μαχαιρώνουν μετανάστες γρήγορα θα μαχαιρώσουν ντόπιους αντιφασίστες αλλά και στο μέλλον, όποιον αγωνίζεται για τα δικαιώματα του, ή απλά διαφωνεί με το φασισμό.
Σε μια περίοδο που ορθώνονται μαχητικές κοινωνικές αντιστάσεις απέναντι στην μνημονιακή πολιτική που διαλύει τις ζωές μας, καταστρέφει το μέλλον μας, οδηγεί τους συμπολίτες μας στην αυτοκτονία, το παρακράτος, η συμμορία της Χρυσής Αυγής, παίρνει τα μαχαίρια και βγαίνει στους δρόμους. Οι δολοφόνοι χρυσαυγίτες δεν είναι όμως οι μόνοι ένοχοι. Το χέρι τους οπλίστηκε από τον αστικό πολιτικό κόσμο που τους εξέθρεψε και τους στηρίζει, από τα ΜΜΕ που τους διαφημίζουν, από την αστυνομία που τους περιβάλλει με την προστασία της Ακόμα μερίδιο στη δολοφονία έχουν όλοι όσοι επέλεξαν να κλείσουν τα μάτια στο ναζιστικό μόρφωμα και να δικαιολογήσουν την ψήφο τους ως «αγανάκτηση προς τους κυβερνώντες». Κανείς πιά δεν μπορεί να επικαλείται σα δικαιολογία την άγνοια.

Μετά την δολοφονική επίθεση κατά μελών του ΚΚΕ την προηγούμενη βδομάδα στο Πέραμα, η δολοφονία του αντιφασίστα αγωνιστή Παύλου Φύσσα από χρυσαυγίτες στο Κερατσίνι, μας αποδεικνύει ότι από σήμερα κάθε ενδοιασμός απέναντι στο μαχητικό αντιφασιστικό κίνημα είναι όχι μόνο λανθασμένος, αλλά και επικίνδυνος. Τα χρυσαυγίτικα χέρια οπλίζονται και υψώνονται κατά μεταναστών και αγωνιστών, δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ξανασηκωθούν.

Στα Χανιά δεν είναι λίγες οι φορές που το ακραίο ρατσιστικό μίσος κατά των μεταναστών έχει οπλίσει το χέρι των δολοφόνων χρυσαυγιτών. Δυστυχώς αν και σε κάποιες περιπτώσεις μετανάστες θύματα αναγνώρισαν συγκεκριμένα άτομα που έχουν υποδείξει στην Αστυνομία, δεν έχει γίνει καμία δίωξη. Επίσης πέρσι στις 9-4-2012 γνωστός χρυσαυγίτης πάρκαρε το αυτοκίνητό του έξω από το Στέκι, έσπασε την πόρτα και έφυγε σαν …κύριος. Αν και υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας που κατέθεσε στην Αστυνομία, αν και έγινε μήνυση την ίδια μέρα, αν και βρέθηκε ποιος το έκανε, πάλι δεν έγινε τίποτα. Αυτή η ιδιότυπη ασυλία που επιδεικνύει η Ελληνική Αστυνομία απέναντι στα ρατσιστικά χτυπήματα, έχει αποθρασύνει τους νεοναζί. Ως πότε όμως θα συμβαίνει αυτό;

Η αντιμετώπιση του φασισμού ήταν πάντα υπόθεση της κοινωνίας. Ειδικά στις μέρες μας ο φασισμός δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από την «αμερόληπτη» δικαιοσύνη και τη «δημοκρατική λειτουργία» της ελληνικής αστυνομίας.Το κίνημα στο δρόμο πρέπει να δώσει τη δική του απάντηση.
– Πηγή : http://www.tokaravani.gr

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License