Άρτα ενημέρωση από κινητοποιήσεις 19/9

Πέμπτη 19/9 συλλαλητήριο-συναυλία που είχε καλεστεί στην κεντρική πλατεία της Άρτας από την ΑΔΕΔΥ μετατράπηκε σε αντιφασιστική πορεία στο κέντρο της πόλης.

post image

Πέμπτη 19/9 συλλαλητήριο-συναυλία που είχε καλεστεί στην κεντρική πλατεία της Άρτας από την ΑΔΕΔΥ , μετατράπηκε σε αντιφασιστική πορεία στο κέντρο της πόλης αποτελούμενη από τα  μπλόκ του σύλλογο εργαζομένων του ΤΕΙ .το σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου, την αντιφασιστική συσπείρωση Άρτας, τη λαϊκή συνέλευση Άρτας. Μοιράστηκαν αντιφασιστικά κείμενα από συλλογικότητες (Νήμα )και κόμματα ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΥΡΙΖΑ κ.α.

Η πορεία είχε δυνατό παλμό και παρουσία.Πάνω απο 400 άτομα

 Το μπλόκ της αντιφασιστικής συσπείρωσης προς το τέλος της πορειας επέλεξε να κάνει λίγο μεγαλύτερη την διαδρομή πριν καταλήξει στην κεντρική πλατεία και τον χώρο της συναυλίας.

Πολλά αντιφασιστικά τραγούδια και συνθήματα κατέκλυσαν το κέντρο της πόλης για ώρες.

Το ΕΚΑ-ΠΑΜΕ είχε μαζευτεί στην πλατεία Κιλκίς και πορεύτηκε λογικά τον πεζόδρομο μέχρι Αι Γιώργη.

(αν ξεχάστηκε κάποιος- κάτι ας συμπληρωθεί)

Εικόνες:

από antifa 20/09/2013 8:38 μμ.


post image

κειμενο απο την αντιφασιστική συσπείρωση Αρτας

 

Να τσακίσουμε τον φασισμό… σε κάθε του μορφή.

 

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας δολοφονείται εν ψυχρώ από τον Γιώργο Ρουπακιά ,ενεργό μέλος της χρυσής αυγής.

Το περιστατικό της δολοφονίας αυτής στο Κερατσίνι μπορεί να άφησε αρκετούς «άναυδους» αλλά για εμάς δεν αποτελεί καμία έκπληξη διότι η συγκεκριμένη μαφιόζικη τακτική έχει χρησιμοποιηθεί πάμπολλες φορές στο παρελθόν ακόμη και στην πόλη της Άρτας. Το γεγονός πως η δολοφονία έγινε μπροστά σε ομάδα ΔΙ.ΑΣ δείχνει για ακόμη μια φορά την συνεργασία κράτους και παρακράτους και σε ιδεολογικό αλλά και πρακτικό επίπεδο. Το κράτος και τα ΜΜΕ καιρό τώρα έχουν φροντίσει να παραχωρήσουν χώρο και χρόνο στο φασισμό να απλώσει ρίζες σε κάθε  πτυχή της κοινωνικής ζωής, ώστε να χτυπήσουν τους αγώνες που χρόνια τώρα εναντιώνονται στην εκμετάλλευση την φτώχεια και την κοινωνική εξαθλίωση που επιβάλει το καπιταλιστικό σύστημα..(επιστρατεύσεις, ξένιος Ζευς ,βασανισμοί αντιφασιστών, εκκενώσεις καταλήψεων, γενικευμένη καταστολή, μηδενική ανοχή)

 Το αυγό του φιδιού έχει πλέον εκκολαφθεί. Θα το αφήσουμε να δηλητηριάζει τις ζωές μας ή θα το συνθλίψουμε?

Απέναντι στην φασιστική απειλή και τον κοινωνικό κανιβαλισμό προτάσσουμε την κοινωνική και ταξική αντεπίθεση με όρους ισότητας ,αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης στον δρόμο για την κοινωνική απελευθέρωση.

Τα αδιάφορα σφυρίγματα τελείωσαν ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του μπροστά στο σκοτάδι του ολοκληρωτισμού.

Ας ενώσουμε όλα τα ρυάκια σε ένα χείμαρρο που θα ξεπλύνει την βρωμιά του φασισμού και θα πνίξει κάθε μορφή καταπίεσης και εκμετάλλευσης.

 

                                                                          Αντιφασιστική Συσπείρωση Άρτας

 

Εικόνες:


Το κέιμενο που μοιράστικε και τα τρικάκια που πετάχτηκαν κατά τη διάρκεια της πορείας από την συλλογικότητα Νήμα στο παρακάτω link.

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1492447

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License