Στο απυρόβλητο οι φονιάδες

Στη σπουδή του να απαλύνει τις ευθύνες των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και προσωπικά τις δικές του, για το ακαταδίωκτο των εγκλημάτων των νεοναζί, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν.Δένδιας, εκτέθηκε.

Στη σπουδή του να απαλύνει τις ευθύνες των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και προσωπικά τις δικές του, για το ακαταδίωκτο των εγκλημάτων των νεοναζί, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν.Δένδιας, εκτέθηκε.

Enet,gr Οχι μόνο παραδέχθηκε πανηγυρικά ότι Αστυνομία, αλλά και Δικαιοσύνη άφηναν στο απυρόβλητο τις εγκληματικές δραστηριότητες των χρυσαυγιτών. Ομολόγησε επίσης ότι δεν υπήρχε κανένα νομικό κώλυμα να εφαρμοσθεί ο νόμος περί εγκληματικής οργάνωσης και στις νεοναζιστικές συμμορίες που αλωνίζουν ανενόχλητες μέχρι σήμερα τους δρόμους της πόλης, σκορπώντας τρόμο και θάνατο!

Τα στοιχεία είναι αφοπλιστικά. Η Υπηρεσία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, την οποία, έπειτα από πολλές παλινωδίες, ο ίδιος δημιούργησε, παρουσιάζει σχεδόν μηδαμινό έργο. Οι αστυνομικοί περιμένουν τις τηλεφωνικές καταγγελίες των θυμάτων και κάνουν ό,τι μπορούν για να δυσκολέψουν την επικοινωνία τους.

Στην Εισαγγελία της Αθήνας έχουν σχηματισθεί μόλις έξι δικογραφίες για ρατσιστικά εγκλήματα. Οι εισαγγελείς περιμένουν τις καταγγελίες-υποθέσεις από τους αστυνομικούς κι εκείνοι περιμένουν τους εισαγγελείς να δώσουν εντολή για έρευνα. Ο τέλειος φαύλος κύκλος της απραξίας και της ατιμωρησίας.

Και ω του θαύματος, ξαφνικά, μετά την εν ψυχρώ δολοφονία στο Κερατσίνι, ο κ. Δένδιας ανακάλυψε ότι υπάρχει νόμος (το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα). Και, τι περίεργο, δεν έχει εφαρμοσθεί ποτέ στις ελάχιστες υποθέσεις που απασχόλησαν τη Δικαιοσύνη!

Είναι το άρθρο που τιμωρεί αυστηρότερα τη συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη διαφόρων σοβαρών κακουργημάτων. Και μόλις τώρα ανακάλυψε ότι οι αξιόποινες αυτές πράξεις, στις οποίες εμπλέκονται και βουλευτές της Χρυσής Αυγής, «φαίνεται να προσιδιάζουν σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και άσκηση οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας...».

Με την επιστολή-υπόδειξη 32 εκκρεμών τέτοιων υποθέσεων ρατσιστικής βίας προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο κ. υπουργός αποδέχεται ότι οι υπηρεσίες του έκαναν τα στραβά μάτια στους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής και δεν εφάρμοζαν το νόμο. Αποκαλύπτει ότι η δίωξη των νεοναζιστών ήταν θέμα βούλησης, όχι νομικής επάρκειας.

Ο κ. υπουργός, ενώ δεν είχε πρόβλημα να εξαπολύει, στο πλαίσιο της πολιτικής «νόμος και τάξη», τις επιχειρήσεις-σκούπα κατά των παράνομων μεταναστών, των φτωχοδιάβολων και του παρεμπορίου, δεν διανοήθηκε να κάνει το ίδιο για τις νεοναζιστικές εγκληματικές συμμορίες. Τυχαίο;

Οι καταγγελίες για αγαστή συνεργασία μερίδας της ΕΛ.ΑΣ. με τα παραστρατιωτικά σώματα της Χρυσής Αυγής είναι πολλές και διαχρονικές. Γι' αυτό τι προτίθεται να κάνει άραγε ο υπουργός; Ή μήπως και γι' αυτό δεν ξέρει τίποτα;

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=387135

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License