ΛΕΥΚΩΣΙΑ-Καλεσμα για πορεια για την δολοφονια του αντιφασιστα Παυλου Φυσσα

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013 Ωρα 6.30 Πλατεία Ελευθερίας, Λευκωσία

Ώρα 12:06 ο 34χρονος αντιφασίστας και χιπχοπάς Παύλος Φύσσας (KillahP) πέφτει νεκρός από μαχαιριές χρυσαυγίτη στην εργατική συνοικία του Κερατσινίου. Προηγήθηκε κυνηγητό από ομάδα μελών της χρυσής αυγής για να βρεθεί περικυκλωμένος και μαχαιρωμένος. Την σκηνή παρακολουθούσαν αμέτοχοι, οι μηχανοκίνητες ομάδες αστυνομικών(ΔΙΑΣ).

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες αρκετός κόσμος συρρέει στο σημείο της δολοφονίας. Δυναμικές αντιφασιστικές συγκεντρώσεις εξαπλώνονται σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Σοβαρά επεισόδια ξεσπάνε σε Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών που φρουρούσαν τα γραφεία της χρυσής αυγής. Την Πέμπτη καλούνται επίσης αντιφασιστικές συγκεντρώσεις σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις(Λονδίνο , Παρίσι, Άμστερνταμ, Βρυξέλες) Η δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης χρυσή αυγή τα τελευταία χρόνια έχει δείξει τον δολοφονικό της χαρακτήρα. Εκατοντάδες επιθέσεις έχουν πραγματοποιηθεί κυρίως σε μετανάστες. Η χθεσινή δολοφονία του αντιφασίστα απλά δείχνει ότι οι μετανάστες ήταν μόνο η αρχή.

Η χρυσή αυγή όμως δεν περιορίζεται σε δράσεις στην Ελλάδα αλλά δραστηριοποιείται και εδώ στην Κύπρο μέσω του ΕΛΑΜ. Καμιά δολοφονία, καμιά επίθεση δεν είναι “μεμονωμένο περιστατικό” ή “ξεκαθάρισμα μεταξύ των άκρων” , όπως θέλουν ΜΜΕ και μπλογκ εξουσίας να τις παρουσιάσουν. Οι φασιστικές συμμορίες της χρυσής αυγής και του ΕΛΑΜ είναι το καλογυαλισμένο γρανάζι ενός σάπιου συστήματος που δολοφονεί καθημερινά ακόμα και χωρίς αίματα στα χεριά. Κυβερνήσεις, κεφάλαιο και όλος ο συστημικός συρφετός είναι η ηθικοί αυτουργοί και οι νεοναζί το μακρύ χέρι που κρατάει το στιλέτο ενάντια στον φτωχό, τον μετανάστη, τον αριστερό, τον αναρχικό, τον ομοφυλόφιλο, τον άλλο.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του υπουργού δικαιοσύνης για την ανυπαρξία φασιστικών επιθέσεων στην Κύπρο. Για τον Ιωνά τα μαχαιρώματα και οι επιθέσεις των τελευταίων χρόνων σε Λευκωσία, Λάρνακα, Λεμεσό είναι μεμονωμένα περιστατικά που δεν αφορούν τη “δημοκρατία” του. Εμείς ακούμε τον στίχο του τραγουδιού και ξέρουμε σήμερα κιόλας πως ο φασισμός δε θα πεθάνει μόνος, θα τον τσακίσουμε.

O Παύλος έκανε αυτό που έπρεπε, ΕΜΕΙΣ;

Συγκετρωση στις 6.30 πλατεια ελευθερια-λευκωσια


Αντιφασίστες/Αντιφασίστριες – Λευκωσία, Κύπρος

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License