Βραζιλία: 20 καταλήψεις γης σε 2 μήνες, μία από αυτές η «Λωρίδα της Γάζας»

http://www.midiaindependente.org/

post image

Την νύχτα της 23 Αυγούστου το ΜΤSΤ κατέλαβε περισσότερα από 10.000 τμ στον νότιο τομέα της πόλης του Σάο Πάολο. Το οικόπεδο βρίσκετε ακριβός στην περιοχή που χωρίζει τις λαϊκές συνοικίες με τις βίλες του Morumbi, μία από τις ακριβότερες περιοχές της χώρας

Το οικόπεδο ανήκει στο  FINEP (μία δημόσια επιχείρηση), και είναι εγκαταλειμμένο για περισσότερα από 15 χρόνια, αποτελώντας το μήλο της έριδας για τις κατασκευαστικές εταιρείες και τους μεγαλοϊδιοκτήτες του Μοrumbi.

Οι 700 οικογένειες που είναι συνδεδεμένες με το MTST και το Κίνημα Δραστήρια Περιφέρεια, κατοικούν στην περιοχή σε κάκιστες συνθήκες, πληρώνοντας δυσβάσταχτα νοίκια σε σπίτια που δεν διαθέτουν ούτε τις βασικές παροχές υγιεινής. Πολλοί από αυτούς έχουν συνήθως να επιλέξουν ανάμεσα στην πληρωμή του ενοικίου ή στην αγορά τροφίμων. Ανάμεσα στους καταληψίες υπάρχουν και περισσότερα από 200 παιδιά.   

Οι καταληψίες ζητάνε σε πρώτη φάση να οριστεί συνάντηση με τον νομαρχιακό εκπρόσωπο ή κάποιον που να εκπροσωπεί την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και προειδοποιούν για κινητοποιήσεις αν αυτό δεν γίνει αποδεκτό.

Η κατάληψη πήρε το όνομα «Λωρίδα της Γάζας» , λόγω του ότι αποτελεί μια λωρίδα γης που χωρίζει την φαβέλα  Παραδεισόπολη με την πανάκριβη συνοικία  Morumbi. «Είναι μία πολεμική ζώνη…. στην άλλη πλευρά του τοίχου της κατάληψης υπάρχει μία βίλα με πισίνα και γήπεδο τένις».

«Η κατάσταση ακόμα είναι δύσκολη. Οι άνθρωποι είναι ακόμα σε πολύ μικρές σκηνές από μουσαμά και προσπαθούμε να οργανώσουμε την παροχή νερού. Προς το παρόν έχει στηθεί μια συλλογική κουζίνα με τρόφιμα που δωρίστηκαν από τους γείτονες για να εξυπηρετούνται οι βασικές ανάγκες»

 Από τις 25 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν περίπου 20 καταλήψεις σε εγκαταλειμμένες εκτάσεις στο νότιο τμήμα του Σάο Πάολο που ζεί στην απόλυτη φτώχια.. Οι δράσεις αναλαμβάνονται από τους εκεί κατοίκους σαν ένδειξη διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση των προγραμμάτων στέγασης που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση και ενάντια στο διαρκώς αυξανόμενο κόστος αγοράς τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης όπως και των τιμών των ενοικίων.

φωτογραφείες απο τις νέες καταλήψεις: 1ª Fotos - Ocupação Esperança em Osasco | 2ª Fotos - Ocupação Esperança em Osasco | 3ª Fotos - Ocupação Esperança em Osasco | 4ª Fotos - Ocupação Esperança em Osasco | 5ª Fotos - Ocupação Esperança em Osasco | 6ª Fotos - Ocupação Esperança em Osasco

 

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License