Μπάτσοι πριν μια ώρα στα Εξάρχεια και εισβολή στο ΕΜΠ (Πατησίων)

Μεγάλη κινητοποίηση των μπάτσων στην περιοχή των Εξαρχείων

Πριν 1 ώρα ανέβαιναν 4 διμοιρίες ΜΑΤ από Στουρνάρη ενώ μια κλούβα ξεφόρτωνε αλλες δύο διμοιρίες στην Πατησίων. Προχωρώντας την Πατησίων ακόμη καμιά 20αρια μηχανάκια ΔΕΛΤΑ κατεβηκαν την Αλεξάνδρας και πήγαιναν προς εξάρχεια. Δεν ήμουν πεζός οπότε δεν πρόλαβα να δω κάτι παραπάνω. Ξέρεις κανένας για ποιο λόγο έγινε όλο αυτό;

από kezia 21/08/2013 7:53 πμ.


Μπάτσοι στο πολυτεχνείο, δύο προσαγωγές, στόχος της αστυνομίας καιτο ιντυ (από κανάλι MEGA) 

από . 21/08/2013 8 πμ.


Πολλά ΜΜΕ γράφουν για επιχείρηση μέσα στο Πολυτεχνείο χωρίς να έχει προηγηθεί κάτι και για δύο προσαγωγές

από blackblocknoname 21/08/2013 8:01 πμ.


του MEGA  ανέφερε ότι η στρατιά των μπάτσων κατεβαίνει με σκοπό ακόμα και το indymedia.Αν χρειάζεται βοήθεια ενημερώστε.........Η χούντα θα κάνει επίδειξη δύναμης.Έρχονται δύσκολοι καιροί.(για αυτούς τους άθλιους που αναλωθήκανε τόσο καιρό στο αλληλοφάγωμα)


οι παπαγάλοι των μπάτσων λένε για επιχείρηση στο Πολυτεχνείο(ότι υπάρχουν <πληροφορίες>,δικαστική εντολή,το indymedia κτλ).Δένδια να φοβάσαι αυτούς που δεν έχουν τίποτα να χάσουν.

από @ 21/08/2013 8:12 πμ.


μπηκαν μπατσοι στο κατω πολυτεχνειο. υπαρχει περισσοτερη ενημερωση?

από ... 21/08/2013 8:13 πμ.


επεμβαση των μπατσων και στον χωρο του πολυτεχνειου, εχουν παρει καποιο κοσμο απο πλατεια.

από Ένας 21/08/2013 8:20 πμ.


Ισχυρή αστυνομική επιχείρηση εντός του Πολυτεχνείου, στην οδό Πατησίων, βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 7:30 το πρωί της Τετάρτης. Οι γύρω δρόμοι έχουν κλείσει από αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι αστυνομικοί έλεγχοι γίνονται παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει πέντε προσαγωγές, ενώ από τις ώς τώρα έρευνες έχεουν βρεθεί ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υλικό και λοστοί.

Είναι η πρώτη φορά που αστυνομικές δυνάμεις εισβάλλουν στον χώρο του Πολυτεχνείου χωρίς να έχουν προηγηθεί επεισόδια.

από @ 21/08/2013 8:26 πμ.


Έχουν μπει στο Πολυτεχνείο για έρευνα με σκυλιά. Αποκλεισμένη η Στουρνάρη και τα γύρω στενά.

από @ 21/08/2013 8:30 πμ.


απο καθεστωτικο:

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στον χώρο του Πολυτεχνείου Αθηνών, στην οδό Πατησίων.

Κλειστεί παραμένουν οι δρόμοι περιμετρικά του Πολυτεχνείου. Η επιχείρηση έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν καταγγελίες ότι στον εσωτερικό χώρο υπήρχαν διάφορα αντικείμενα, καθώς και ότι εκεί διαμένουν μετανάστες.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η έρευνα που γίνεται αφορά και τη λειτουργία του portal indymedia. Από την έρευνα εντοπίστηκαν ευρήματα, όπως κράνη, λοστοί, κοντάρια, ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό, κα. 

Η ΕΛ.ΑΣ μέχρι στιγμής έχει προχωρήσει σε πέντε προσαγωγές. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που δυνάμεις της αστυνομίας εισβάλλουν στον χώρο του Πολυτεχνείου χωρίς να έχουν προηγηθεί επεισόδια.

από Α 21/08/2013 8:40 πμ.


Σε διάφορα ειδησεογραφικά αναφέρεται γενικευμένη επέμβαση στο Πολυτεχνείο με 5 προσαγωγές. Την επέμβαση επιβεβαίωσε και ο Κεδίκογλου σε πρωινή εκπομπή.

από κάποια από αναρχικό μαύρο σταυρό 21/08/2013 8:44 πμ.


Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 6:25 το πρωί εκτεταμένη επιχείρηση της αστυνομίας στο Πολυτεχνείο. Tην έπεσαν σε κατειλημένους χώρους και μάζεψαν 5 άτομα, σημαίες, κράνη και εύλεκτα υγρά...οι αστυνομικοί έλεγχοι γίνονται παρουσία δικαστικού λειτουργού. Είναι η πρώτη φορά που αστυνομικές δυνάμεις εισβάλλουν στον χώρο του Πολυτεχνείου χωρίς να έχουν προηγηθεί επεισόδια. Γίνονται εκτροπές στην κυκλοφορία, καθώς οι δρόμοι γύρω από το Πολυτεχνείο είναι κλειστοί.


όλη αυτή η επιχείρηση έγινε για 1 μπετόνι βενζίνη?

πάμε καλά? και το δικαιολογούν έτσι? τι τρομερό όπλο, ατομική βόμβα σκέτη, με 1 μπετόνι βενζίνη θα κάψεις όλη την Αθήνα!!!

Πόσο είχε μέσα, ήταν γεμάτ? μισό?

καλά έχω πάθει πλάκα πρωι πρωί, θα έκαιγαν την Αθήνα με 1 μπετόνι βενζίνη, μας γλύτωσαν οι κολόμπατσοι και σήμερα από βέβαιη καταστροφή....


-ενα μπετόνι βενζίνη

-6 προσαγωγές, ο ένας άστεγος και οι άλλοι Παλαιστίνιοι μετανάστες

-60 κονταρια

-Καλλιέργεια κλίματος καταστολής

-Επιδεικτική αγνόηση των φορέων της εκπαίδευσης και κυρίως των φοιτητών.

 

σημείωση, μην ψάχνετε τον Μουτζούρη, είναι διορισμένος γεν. γραμματεας λιμένων

 

από αρης από imc 21/08/2013 10:19 πμ.


δεν ήταν στόχος το indymedia, πρόκειται απλά για προσπάθεια δικαιολόγησης από τα καθεστωτικά μέσα της καταπάτησης του ασύλου για ασήμαντη αφορμή, χωρίς την συγκατάθεση της Πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και επίδειξη δύναμης από τις κατασταλτικές δυνάμεις.

 

από saraJevo 21/08/2013 1:15 μμ.


Η εισβολή έγινε στοχευμένα στην carthago και στον χώρο του στεκιού αρχιτεκτονικής.

Αφαιρέθηκαν όλες οι σημαίες καθώς και υλικό υποδομής όπως υπολογιστές.

Οι πόρτες έχουν σφραγιστεί και τα παράθυρα απ'οτι φαίνεται θα χτιστούν.

Θα συνεδριάσουν έκτακτα τα μητροπολητικά και για όποια εξέλιξη, θα ενημερώσουμε.

 

από @ 21/08/2013 1:24 μμ.


από το βίντεο των μπάτσων που έχει δημοσιευτεί από καθεστωτικά σάιτ,το μεγαλύτερο κομμάτι της νέας αυτής χολιγουντιανής υπερπαραγωγής, δείχνει πλάνα από το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι αρχιτεκτονικής και το στέκι των αντιφά...

καλό θα ήταν οι άνθρωποι που συμμετέχουν και διαχειρίζονται αυτά τα δύο εγχειρήματα να σπάσουν το φράγμα της χρήσης ή μη του ιντυμίντια και να κάνουν μια επαρκή ενημέρωση προσβάσιμη κι από ανθρώπους που δεν είναι σε θέση να τους γνωρίζουν προσωπικά ή να βρεθούν σε κάποια ενημερωτική συνέλευση (π.χ. από άλλες πόλεις)....

απείρου κάλλους σκηνές με τους ασπιδωμένους κεφτέδες της γΕΛΑΣ να περπατάνε ανάμεσα σε μακέτες...


Αναμένεται δήλωση του State Department σχετικά με την ανακάλυψη αυτού του φοβερού όπλου με την κωδική ονομασία "μπιτόνι με βενζίνη για ρεζέρβα παπιού".

Μέχρι το τέλος της μέρας εξάλλου θα γίνει έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ Κίνα και Ρωσία ήδη φέρονται να έχουν κάνει προσφορές στο Σαμαρά για την εξαγορά του μπιτονιού.

Το βίντεο της γΕΛΑΣ που ακολουθεί δείχνει περισσότερες λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μπιτονιού:

https://www.youtube.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ

από @ 21/08/2013 2:17 μμ.


Κυκλοφόρησε ένα βίντεο απο την ''μεγαλειώδη'' επιχείρηση στο πολυτεχνείο (θα το βρεί κανείς στο youtube απο το κανάλι της γ-ελάς)και φαίνεται οτι μπήκαν στο στέκι της αρχιτεκτονικής αλλα και το στέκι πολυτεχνείου, μηχανουργείο. Επίσης διάβασα σε σάιτ οτι οι χώροι παραδώθηκαν στην πρυτανεία (επειδή ήταν χώροι υπο κατάληψη). Έχουμε εικόνα για το τι ακριβώς εννοούν 'παραδώθηκαν'; Θα χτίσουν τις πόρτες; 

από aytonomos 21/08/2013 3:03 μμ.


8a ypar3ei kapoia kinisi enimerosis,syneleysis i kati allo;;prepei epiteloys na apantisoymai dynamika se olo ayto..

από πρωινή περαστική 21/08/2013 4:27 μμ.


όχι δε χτίζονται τα παράθυρα, ούτε έχουν σφραγιστεί οι χώροι. Η εισβολή έγινε, πέρα από τους χώρους που αναφέρθηκαν και στο υπόγειο του Γκίνη απ'όπου προσήχθησαν οι μετανάστες και στα καμαρίνια του μηχανουργείου απ'όπου προσήχθησαν 2 φοιτητες που έκαναν διπλωματική, μαζί με τους υπολογιστές τους. Για τους υπόλοιπους προσαχθέντες, αν υπάρχουν, δεν έχουμε κάποιο στοιχείο. Η πόρτα του πολυτεχνείου είναι ανοιχτή και οι μπάτσοι αποχώρησαν στις 9 το πρωί. Δεν υπάρχει άλλο νέο μέχρι στιγμής.

Λογικά θα βγει ανακοίνωση-αφίσα-κάλεσμα ή οτιδήποτε αποφασίσουν να βγάλουν όσοι δραστηριοποιούνται σε αυτούς τους χώρους, που έιναι πολλοί και ετερόκλητοι. Ψυχραιμία λοιπόν.

από πρωινή περαστική 21/08/2013 4:44 μμ.Τελικά, οι 2 από τους 3 μετανάστες αφέθηκαν ελέυθεροι καθώς είχαν χαρτιά ενώ ο τρίτος είπαν οτι θα απελαθεί, αλλά δεν ξέρουμε που είναι αυτή τη στιγμή ούτε το όνομα του. Θα μάθουμε σύντομα. Αφέθηκαν και οι 2 φοιτητές.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License