Πώληση του 902 TV με τίμημα την Ατιμία , έκφυλων κομμουνιστών και παρασίτων του ΚΚΕ..

Πώληση του 902 TV με τίμημα την Ατιμία , έκφυλων κομμουνιστών και παρασίτων της ηγεσίας του ΚΚΕ ..

post image

Το ζήτημα δεν είναι αν ένα αστικό κώμα, έστω κομμουνιστικό, με χρηματοδοτικό πρόβλημα  ξεπουλιέται, τα χει η Οικογένεια αυτά.
 Το ζήτημα είναι αν σε αυτόν τον προχωρημένο πολιτικό/οικονομικό  πόλεμο αντιλαμβάνεσαι τι κάνεις και πως προχωράς και βέβαια πώς αντιδράς .


Χιλιάδες σύντροφοι, αναρχικοί αλλά και άνθρωποι της αριστεράς(όχι τόσο του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων μισθοδοτούμενων συνιστωσών πχ κάτι ΚΟΕ κλπ) δίνουν πράγματι από το υστέρημα τους για να βγάλουν πέρα την πολιτική δουλεία που επιβάλλει η εποχή και η ιδεολογική συγκρότηση.  
 Δεκάδες συλλογικότητες, ομάδες και άτομα  παλεύουν με κάθε μέσο ενάντια σε ένα απο τα πιο σκληρά ακροδεξιά οικονομικά καθεστώτα, δίνοντας άλλα όχι ξεπουλώντας.
 
Από πολλές πολιτικές πλευρές του παρόντος δημιουργούνται   αφίσες  για να κολληθούν σε πόλεις και στις γειτονιές , να προπαγανδιστούν  συνελεύσεις, να παρουσιάστουν με αξιοπρέπεια πολιτικές εκδηλώσεις και δράσεις ..
Δεκάδες άνθρωποι. πολιτικά δρώντας, συνεισφέρουν από τον ατομικό οικονομικό τους προϋπολογισμό για να συντηρήσουν κοινωνικά/πολιτικά στέκια, πολιτικά ραδιόφωνα, πολιτικές εφημερίδες που μοιράζονται δωρεάν,  ενώ  πολιτικές εκδηλώσεις που επίσης στηρίζονται σε ατομικές συνεισφορές  γίνονται παντού στην Ελλάδα ..
Ένα τεράστιο φάσμα εκδηλώσεων, προπαγάνδας(αφίσες, μπροσούρες κλπ)οργανωμένων χώρων-δομών(στέκια, κοινωνικοί χώροι πχ κοινωνικά ιατρεία κλπ) είναι ολοζώντανα αλληλοσυμπληρώνοντας την αντίσταση και την αμφισβήτηση,  στηριζόμενα τις πιο πολλές φορές σε εισοδήματα των ίδιων των αγωνιστών.
 Όλοι αυτοί που φτιάχνουν πράγματα, που κάνουν πολιτική δουλειά, δεν ξεπουλάν τίποτε, τους είναι αδιανόητο ότι κάποια στιγμή θα πουλήσουν έστω και ένα από τα εργαλεία της πολιτικής τους αντίστασης και αμφισβήτησης, ως λάφυρο και ακόμη χειρότερα ότι θα το πουλήσουν στον εχθρό τους.. Αδιανόητα πράγματα.. όχι όμως για τους έκφυλους κομμουνιστές του ΚΚΕ.  
 
Το ζήτημα με το ΚΚΕ ξεκινά από δύο πράγματα.  
Ένα, το πόσο(είναι πολύ)  κοινωνικά αυτιστικά είναι και δεύτερο, πόσο(επίσης πάρα πολύ)  ιδεολογικά έκφυλο  είναι.
Και τα δύο συμβαίνουν με μεγάλη ακρίβεια και είναι πολιτικά και κοινωνικά ορατά ..
 
Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΚΚΕ ξεπουλά ένα εργαλείο ταξικού και ιδεολογικού αγώνα στα λαμόγια του κεφαλαίου, αποδεικνύοντας την καλύτερη σχέση και αλληλεπίδραση που έχει,  αλλά και το πολιτικό και ηθικό κενό που έχουν τα ακριβοθώρητα στελέχη του.
Παλιότερα είχε δωριστεί(από τον Θείο Καραμανλή)   από το ελληνικό Κράτος στο ΚΚΕ, το κτήριο της οδού Μπουμπουλίνας , κτηριο-μνημείο σφαγείο,  χώρος ιστορικής τιμής που βασανίσθηκαν χιλιάδες αγνοί αγωνιστές από τα μεταπολεμικά φασιστικά καθεστώτα των Καραμανλήδων, των Παπανδρέιδων, των βασιλιάδων,  του στρατού και της αστυνομίας.
 Δωρήθηκε το κτήριο  το κτήριο στο ΚΚΕ, το πήρε  και το μοσχοπούλησε στο Μητσοτάκη το 92-93΄ για κάτι παραπάνω από 1 δισεκατομμύριο δραχμές!!!!
 
 Το 90΄ το καθεστώς του Μητσοτάκη(;) χάρισε δωρεάν  στο ΚΚΕ, την πανάκριβη σήμερα, άδεια (ως ειδικού σκοπού) να έχει τηλεόραση. Από τότε το ελληνικό κράτος έχωσε πολλά εκατομμύρια δραχμές αλλά και ευρώ  στο Κώμα, με διάφορα τερτίπια, υπήρξαν τεράστια ποσά που διακινούνταν από τα διάφορα καθεστώτα προς τον 902 και το ΚΚΕ μέσω των δυσφημήσεων του ΟΠΑΠ που ήταν διαχρονικές, ενώ υπήρξαν και  χρηματοδοτικά προγράμματα. Μέχρι και σε επενδυτικά αναπτυξιακά προγράμματα για επιχείρήσεις (της ΝΔ το 2006)ενέταξαν το Κώμα  για να παντελωνιάσει το Κώμα πολλά, μα πάρα πολλά,  εκατομμυριάκια.
Είναι σαθρό ψέμα ότι ο 902 έγινε μόνο με χρήματα των οπαδών του ή από το ίδιο το κώμα, αλλά και αυτό είναι μία ακόμη ιστορία των αστικών κομμάτων εξουσίας, μόνο από τον ΟΠΑΠ έφαγαν τον αγλέορα.
 
Στο σημερινό ακροδεξιό ολοκληρωτικό καθεστώς, το ΚΚΕ  συνεχίζει να κάνει τη λάντζα.
  Σήμερα  το ΚΚΕ με  αυτή την  έκφυλη κομουνιστική ηγεσία, πουλά τον 902 TV ενώ σε αυτές τις συνθήκες εαν δεν μπορούσε να τον λειτουργήσει θα έπρεπε να τον μεταφέρει στη διαθέσει ΟΛΩΝ των συλλογικοτήτων, των σωματείων και ατόμων που θέλουν να αντισταθούν στο ολοκληρωτικό ακροδεξιό καθεστώς του Μνημονίου, στην πιο ελεεινή έκφραση του Κεφαλαίου. Με μία τέτοια απόφαση  θα είχαν συντριβή και όλα τα “έξοδα” της επιχείρησης του 902 και θα στηριζόταν πλέον στην πολιτική δουλειά και όχι στον επι χρήμασι “επαγγελματισμό” των ελεεινών στελεχών  του ΚΚΕ.  
Αντί το ΚΚΕ να κατανοήσει τη θέση του απέναντι στο Κράτος και στο Κεφάλαιο, την κατανοεί μια χαρά εντός του ολοκληρωτικού ακροδεξιού καθεστώτος και  τρέχει να πιάσει τιμή στα παζάρια της αγοράς, να κάνει τη λάντζα. Ταυτίζεται απόλυτα με τις συνθήκες που επιβάλλουν στην αγορά εργασίας, προκαλεί με τις αφανείς μηχανορραφίες πώλησης  που οδηγούν τον 902 στα παράσιτα της φασιστικής ακροδεξιάς του Μνημονίου,  απαξιώνει την πολιτική δουλειά στην οποία θα έρεπε να προστρέξει από την πρώτη στιγμή(για παράδειγμα το έκαναν οι εργαζόμενοι της  ΕΡΤ) και κοινώς τρέχει να παντελωνιάσει εμπορική αξία από ένα κομματικό εργαλείο αγώνα όπως είναι ένας προπαγανδιστικός μηχανισμός. 

Εικόνες:

από Μία από το erg_deltio 06/08/2013 10:30 μμ.


Ο Περισσός απολύει κόσμο τα τελευταία δύο χρόνια. Από το "Ριζοσπάστη" μόνο έχουν φύγει 20 δημοσιογράφοι.

Ο αγοραστής αποκτά τον 902 για περίπου 5 εκατομμύρια € χωρίς τους εργαζόμενους.

Στον 902, μετά από τον καταιγισμό από διαφημίσεις μαγειρικών σκευών έχουν μείνει αρκετοί απλήρωτοι.  Σύμφωνα με την "Ελευθεροτυπία" :

Ανάλογα με την περίπτωση πάντως, κάποιοι από τους εργαζομένους έχουν σχεδόν εξοφληθεί, ενώ σε κάποιους άλλους οφείλονται ουκ ολίγοι μήνες. Απαντες κλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες για να μεταπηδήσουν από τη Ραδιοτηλεοπτική σε δύο άλλες εταιρείες του ΚΚΕ. Οσοι είναι ασφαλισμένοι στο ΤΣΠΕΑΘ θα μεταφερθούν στον 904 FM της Θεσσαλονίκης και όσοι είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ θα πάνε στην τηλεφωνική εταιρεία Minipricephone. Και από εκεί θα απολυθούν κανονικά με όλα τους τα δικαιώματα. Από αρκετούς ωστόσο ζητήθηκε ένα φιλικό «κούρεμα» στις αποζημιώσεις τους. Μερικοί το δέχθηκαν και μερικοί άλλοι το αρνήθηκαν.

Μην ψάχνετε και πολύ γιατί τους μεταβιβάζουν σε άλλες εταιρείες, γιατί απλά απαγορεύεται από το νόμο τους. Ο Περισσός χρησιμοποιεί τα απλούστερα των κόλπων των καπιταλΗστών για να ξεφορτωθεί τους εργαζόμενους καθώς ο αγοραστής δεν τους θέλει.

Το ίδιο παράνομη είναι η κάθε είδους κατακράτηση σε αποδοχές και αποζημειώσεις που επιχειρούν να το κάνουν με τη συνέναιση των απολυόμενων.

Ελπίζουμε οι "μεταβιβαζόμενοι"  να έχουν τη στοιχειώδη ευθιξία να αντιδράσουν στις μεθοδεύσεις των αφεντικών του Περισσού που δεν απέχουν καθόλου από όλα τα άλλα αφεντικά των επιχειρήσεων.

 

 

 

 

 

...

από ... 06/08/2013 11:02 μμ.


ο 902 πουλήθηκε με τον ίδιο τρόπο που θα πούλαγε ένας τραπεζίτης μία τράπεζα,ή ένας βιομήχανος μία βιομηχανία.

Σε αυτόν που δίνει τα πιο πολλά και στο χέρι.

Το <Κ>ΚΕ είναι ένα αστικό κόμμα.

Ο χώρος του αριστερού οπορτουνισμού έχει δύο μεγάλους πόλους . Τον λεγόμενο ανανεωτικό ΣΥΡΙΖΑ και το λεγόμενο συντηρητικό <Κ>ΚΕ.

Και τα δύο κόμματα έχουν στρατηγική στήριξης της αστικής εξουσίας και του καπιταλισμού απλά ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα είναι με μεγαλύτερη εκλογική δύναμη,και το <Κ>ΚΕ χρησιμοποιεί μία δήθεν κομμουνιστική ρητορική, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ονειρεύεται κυβέρνηση.

από υπάρχει επίσημη ανακοίνωση: 06/08/2013 11:49 μμ.


Γνωρίζουμε πόσοι υπάλληλοι μένουν χωρίς δουλειά;

Επίσης, έχει βγει ανακοίνωση από τα εμπλεκόμενα σωματεία τεχνικών/δημοσιογράφων κ.τ.λ.; Δε βλέπω τίποτα δημοσιευμένο.

από @ 07/08/2013 3:35 μμ.


Ωραία όλη αυτή η κριτική από την σκοπιά της «υγιούς επιχειρηματικότητας».

Τελικά για όλα φταίνε τα «λαμόγια», ο καπιταλισμός ο ίδιος στο απυρόβλητο.

Και, όλως διόλου τυχαία, οι κομμουνιστές στο επίκεντρο.

Ωραία -«αριστερά»- άλλοθι για να γίνει κανείς φασίστας...

Για θυμίστε μας κάποιος από τα σαΐνια που έχει εδώ και θρέφει ιδεολογικά το ιντιμίντια, ποιος μίλησε για «καλούς» και «κακούς» επιχειρηματίες, ο Μάρξ, ο Λένιν, ο Στάλιν, ο Κροπότκιν, ο Μπακούνιν, ο Μαλατέστα, ο Ντουρρουτι ή... ο Τσίπρας;

από μία η ίδια 07/08/2013 5:04 μμ.


ΕΣΗΕΑ:

 

 

6 Αυγούστου 2013

 

 

Επιβεβαιώθηκαν και επίσημα οι φήμες ότι το ΚΚΕ μένει πλέον χωρίς τηλεοπτικό σταθμό και ραδιόφωνο! Αυτή η θλιβερή είδηση υπογραμμίζει ότι το ΚΚΕ, ως εργοδότης, χάνει οριστικά την ηθική ανωτερότητά του, που διατηρούσε έναντι των αντιπάλων του, τουλάχιστον μέχρι το μνημόνιο.

Το επιχείρημα ότι και «το ΚΚΕ τα ίδια κάνει» μεταφράζεται στην κοινωνία πως «όλοι το ίδιο είμαστε» και ρίχνει νερό στον μύλο της Κυβέρνησης και της εργοδοσίας, που αντιμετωπίζουν με αναλγησία την κρίση στα ΜΜΕ. Το σχετικό ρεπορτάζ έχει ως εξής:

Η Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε., η κομματική, δηλαδή, εταιρεία που έχει στην κατοχή της τους σταθμούς και την άδεια χρήσης των συχνοτήτων από τις οποίες εκπέμπουν, ολοκλήρωσε την πώληση του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης του κόμματος και μπήκαν οι σχετικές υπογραφές, ενώ, ήδη, έγιναν ανακοινώσεις προς τους εργαζόμενους από τη διεύθυνση του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού.

Ο νέος ιδιοκτήτης (;) έθεσε όρους να παραδοθεί η Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε. «καθαρή», δηλαδή, χωρίς εργαζόμενους. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι εργαζόμενοι του 902 (Ρ/Σ & Τ/Σ) που ανέρχονται σε 48 θα απολυθούν.

Και, επειδή, αυτό είναι παράνομο, αφού η εταιρεία μεταβιβάζεται εν λειτουργία, η ηγεσία του ΚΚΕ επέλεξε να εφαρμόσει το παρακάτω σχέδιο: Οι εργαζόμενοι θα χωρισθούν σε ομάδες και θα περάσουν σε άλλες κομματικές επιχειρήσεις, από τις οποίες και θα απολυθούν χωρίς, όπως τους είπαν, να χάσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Τέλος, υπάρχει και μια μικρή ομάδα που απασχολούνται στην ιστοσελίδα του κόμματος «902. gr », οι οποίοι θα υποβάλουν παραιτήσεις και θα επαναπροσληφθούν με αμοιβή τον μέσο εργατικό μισθό, που προβλέπει το νέο καταστατικό του ΚΚΕ, δηλαδή, 600-800 ευρώ. Η μέθοδος αυτή θα εφαρμοσθεί και για τους εργαζόμενους του «Ριζοσπάστη», όταν ολοκληρωθούν οι απολύσεις.

Εν τω μεταξύ, ήδη η Διεύθυνση του 902 άρχισε συζητήσεις με τους εργαζόμενους που θα απολυθούν, από τους οποίους ζητείται να αποδεχθούν «κούρεμα» των οφειλομένων, τουλάχιστον κατά 40%.

Η διαδικασία των απολύσεων και η τυπική μεταβίβαση της Ραδιοτηλεοπτικής Α.Ε. στο νέο ιδιοκτήτη (;) θα ολοκληρωθεί έως το τέλος Αυγούστου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ τονίζει την άρνηση των συνδικαλιστικών εκπροσώπων να ενημερώσουν και να συζητήσουν με τα σωματεία τους! Η παραπομπή των πάντων στην θεόσταλτη επίσημη σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ, είναι απαράδεκτη.

Το Δ.Σ. της Ενώσεως σημειώνει ακόμη ότι σε μια τόσο κρίσιμη εποχή το να περνούν οι συχνότητες σε χέρια επενδυτών αγνώστων προθέσεων επιδεινώνει την ήδη προβληματική εικόνα των ΜΜΕ και υποβαθμίζει τον πλουραλισμό και το δημοκρατικό δικαίωμα στην αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

ΕΤΙΤΑ:

Αθήνα, 6 Αυγούστου 2013                          αρ. πρωτ: 1775

5/8 ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ 902TV

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι,
 
Χθες, 5 Αυγούστου 2013, ανακοινώθηκε το οριστικό κλείσιμο του 902FM και του 902TV.  Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν ήδη στους εργαζομένους των σταθμών από την διεύθυνση του ραδιοτηλεοπτικού 902.
 
Στον νέο ιδιοκτήτη των συχνοτήτων που δεν τον κατονομάζει το κόμμα, (σίγουρα τον γνωρίζουν αφού συζητάνε μαζί του), συμφωνήθηκε να του παραδοθεί ο σταθμός... ( ακούστε φρασεολογία) ΚΑΘΑΡΟΣ… δηλαδή ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ !!!
 
Οι εργαζόμενοι, 48 τον αριθμό, θα μεταφερθούν συνολικά σε άλλες εταιρείες του κόμματος και από κει θα απολυθούν.  Ήδη η διεύθυνση του 902TV άρχισε συζητήσεις για κούρεμα των δεδουλευμένων τους. 
 
Να σημειωθεί ότι στην 12ετή λειτουργία της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. πάντα είχαμε καλή συνεργασία με τα κόμματα της αριστεράς στη χώρα μας, διατηρώντας όμως την ανεξάρτητη πορεία μας στα θέματα του 902TV που δυστυχώς δεν ήταν και λίγα.  Σήμερα μένουμε πραγματικά άφωνοι με αυτή την εξέλιξη που ούτε και από την πιο σκληρή εργοδοσία δεν θα την περιμέναμε!!!
Να θυμίσουμε ότι σαν χθες 5/8/1895 πέθανε ο Φρήντριχ Ένγκελς.  Αν ζούσε ακόμα, είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι θα συνυπέγραφε μαζί μας.
 
Συνάδελφοι του 902TV,

Η Ε.Τ.Ι.Τ.Α. είναι στη διάθεσή σας και θα σταθεί στο πλάι σας με όποιον τρόπο εσείς επιθυμείτε!  Η ενότητα της εργατικής τάξης πέρα από κόμματα, είναι το μόνο μας όπλο.

 
Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Η ΕΤΕΡ δεν έχει εκδόσει ανακοίνωση.

Ακόμη, οι εργαζόμενοι στην ιστοσελίδα 902.gr είναι 4.

Η απορία είναι μία, τα αφεντικά του Περισού δεν αξίζουν μιά οργανωμένη διαμαρτυρία?

Εχουν σαν "αριστεροί" διαφορετική αντιμετώπιση από τα άλλα αφεντικά που απολύουν κόσμο με επαχθείς όρους?

από @ 07/08/2013 5:39 μμ.


Έχει καταντήσει ο χώρος μαγαζί δεξιά γωνία του ΣΥΡΙΖΑ!

Πρώτα είχαμε αυτούς που με θράσος έγραφαν ως αναρχικοί που στήριξαν εκλογικά τον ΣΥΡΙΖΑ και φιλοξενούνταν στο Indymedia.

Τώρα διαβάζουμε ρητορική ΣΥΡΙΖΑ και επίθεση στο ΚΚΕ από την σκοπιά του ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα νέο ΠΑΣΟΚ γεννιέται και αυτό θα βρούμε μπροστά μας. Και εκεί κάνουμε την πάπια.

Μας ενδιαφέρει τι κάνει το ΚΚΕ με τις επιχειρήσεις του; Τις πέταξαν στο βρόντο και μπήκαν μέσα. Αναμίχθηκαν παραπάνω απ όσο έπρεπε με την επιχειρηματικότητα και την πάτησαν.

Το ΚΚΕ το έχω ως ιδεολογικό μου αντίπαλο και όχι ως εκλογικό αντίπαλο που θέλω να του πάρω ψήφους ούτε του κάνω κριτική σαβούρας και κιτρινισμού όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάζω για τους εργαζόμενους του 902 και για αλληλεγγύη. Ας τα λύσουν μόνοι τους.

Πέρα από το γεγονός πως σε blogs υπάρχουν δηλώσεις εργαζόμενων στον 902 που στηρίζουν την απόφαση του ΚΚΕ, μου γυρνάνε τα άντερα με αυτούς που ενώ τσέπωναν χρήμα όλα τα προηγούμενα χρόνια και είχαν το στόμα τους κλειστό, τώρα που στα ενδοαριστερά τους άλλαξαν τα κόζια, γίνονται οι χειρότεροι προδότες. Άνθρωποι χωρίς ηθική είναι.

Και είναι ενοχλητικό να διαβάζεις στο indymedia ότι σπέρνει με non paper ο Τσίπρας και κυκλοφορεί από Τζήμερο μέχρι Χρυσή Αυγή.

Μεγάλη ανοχή δίνει με κάθε τρόπο ο χώρος και αρκετοί σύντροφοι στον ΣΥΡΙΖΑ και θα το πληρώσει...

από απορώ με τις επιλογές τους! 07/08/2013 6:27 μμ.


Γιατί εκτός από το αυτονόητο θέμα των εργαζόμενων, υπάρχει και το θέμα ότι το ΚΚΕ παραδέχεται επί της ουσίας ότι είναι ανίκανο να διατηρήσει ένα σταθμό, έστω και χωρίς πρόγραμμα, παίζοντας υλικό αρχείου. Αυτή η παραδοχή θα του κάνει πολύ μεγάλη ζημιά στις επόμενες εκλογές.


Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι η υλικοτεχνική υποδομή του 902 είναι τόσο μεγάλης αξίας που ο επιχειρηματίας πλήρωσε περισσότερα χρήματα από ό,τι θα έδινε στην ελεύθερη αγορά για το στήσιμο σταθμού από το μηδέν. Επομένως στο πακέτο περιλαμβάνεται και η συχνότητα. Η οποία συχνότητα ανήκει στο λαό, δεν είναι ιδιοκτησία του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ έχει μια άδεια για να χρησιμοποιεί τη συχνότητα. Αγοραπωλησία δημόσιου αγαθού λοιπόν, από ιδιώτες.

από αριστερός 07/08/2013 10:37 μμ.


οι πιο παρατηρητικοί θα πρόσεξαν ότι το "ΠΡΙΝ", που με δυσκολία, όπως έλεγαν οι υπεύθυνοί του, σώθηκε πριν δύο χρόνια, δεν θα βγει καθόλου τον Αύγουστο, μετά από 20 χρόνια.

Επίσης, μια άλλη εβδομαδιαία εφημερίδα της αριστεράς, η "Εποχή", έχει αποσυρθεί από την καταγραφή των πωλήσεων.

Δεν χρειάζεται να προσθέσω για την "Κόντρα", το "Δρόμο της Αριστεράς" και την "Εργατική Αλληλεγγύη", παρά μόνο το "χαρά στο κουράγιο σας".

Με τα χίλια ζόρια και μόνο χάρη στην αυτοθυσία κάποιων μπορούν να βγαίνουν εβδομαδιαίες εφημερίδες. Ας φανταστούμε για ημερήσια εφημερίδα ή για τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό.

Δεν δικαιολογώ το ΚΚΕ. Οι όροι της αγοράς είναι τα πίτουρα με αναπότρεπτο αποτέλεσμα να σε τρών' οι κότες.

Δεν δικαιολογώ όμως ούτε εμάς που αρεσκόμαστε να διαβάζουμε Άθενς Βόις και Εφημερίδα των Συντακτών (και παλιότερα "Ελευθεροτυπία").

Απλώς, για το ΚΚΕ, με κάτι τέτοια, είναι να απορείς αν το κλείνουν συνολικά "το μαγαζί".

από @ 07/08/2013 10:52 μμ.


Ο 902 πουλιέται για μόλις 5 εκατομύρια ευρό.

Δεν γίνεται να αγοράσει κανείς πιό χαμηλά αφού οι άδειες έχουν μοιραστεί και για τυχόν άλλο πανελλαδικό κανάλι που πουλιέται ζητάνε πολύ περισσότερα.

Φυσικά το ραδιόφωνο συμπεριλαμβάνεται ...

Τώρα, όσο για τους τιμητές του καλού ή κακού ΚΚΕ που γράφει κάποιος/α παραπάνω και την κριτική:

-To μόνο που άξιζε από τα κομματικά μέσα του Περισσού  ήταν οι ειδήσεις από αγώνες και σωματεία, δουλειά που γίνεται από τις τοπικές οργανώσεις και συνδικαλιστές,  άντε και κανά 2 δημοσιογράφοι που έγραφαν   άρθρα με 2-3 θέσεις για κουβέντα και ζύμωση.

-Αριστερό ή "αριστερό" το κόμα του Περισσού κατάφερε να μιμηθεί τέλεια τον κάθε δεξιό καπιταληστή επιχειρηματία που απολύει με κόλπα, πληρώνει λίγα-όσο μπορεί και υπολογίζει κέρδη και ζημιές. Το οξύμωρο είναι πως τα σωματεία που διαβάζαμε έχουν κάθε δίκιο να κινητοποιηθούν εναντίον του Περισσού, που λέει πως σκέφτεται αριστερά αλλά επιχειρεί δεξιά.

 

-Ας λείπουν οι κατινιές και οι συγκρίσεις με ΣΥΡΙΖΑ κλπ, ατυχής κίνηση, το ¨κόμα¨ ξεβρακώθηκε και οφείλει να κινητοποιηθεί ενάντια στον... εαυτό του, αν υπάρχει φιλότιμο.

 

Και ένα σκίτσο για φινάλε:

από περίεργη διάψευση 08/08/2013 4:53 πμ.


Ο επιχειρηματίας Βρυώνης έστειλε σε όλα τα ΜΜΕ δελτίο τύπου, το οποίο λέει ότι δεν έχει οποιαδήποτε σχέση ιδιοκτησίας με την εταιρεία που αγοράζει το σταθμό 902.

 

από γίνανε δεξιοί μετά από 90 χρόνια 09/08/2013 4:23 μμ.


Η σημερινή εξέλιξη είναι ότι ο σταθμός μάλλον πωλείται σε κυπριακή off shore εταιρεία-βιτρίνα. Κατά τα άλλα ο καπιταλισμός κα μπλα μπλα μπλα μπλα.

από π@λιός 11/08/2013 10:53 πμ.


Ο 902 έχει πουληθεί στον Βρυώνη του EXTRA 3 (παρά το ότι ο ίδιος το διαψέυδει) όπως έμαθα από άνθρωπο που ασχολείται με τα ΜΜΕ και γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα.

Δεν γνωρίζω αν το έχει αγοράσει επίσημα με το όνομα του ή με εταιρεία "βιτρίνα" καθώς ο ίδιος επιχειρηματίας έχει διαφημιστικές εταιρείες και διάφορα άλλα σχετικά.

Ήδη το EXTRA 3 άρχισε κάποιες αλλαγές η πρώτη από τις οποίες είναι το λογότυπο του σταθμού.Ο λόγος αγοράς του σταθμού είναι για να γίνει πανελλήνιας εμβέλειας καθώς η άδεια του 902 είναι πανελλήνιας εμβέλειας ενώ το EXTRA 3 είναι τοπικής εμβέλειας όπως ήταν η άδεια του σταθμού που έδωσε τη συχνότητα για να γίνει το EXTRA 3 (τότε EXTRA) δηλαδή του Κ40 (πρώην Κ67) του Β.Λεβέντη.Το EXTRA 3 είναι ο σταθμός με την μεγαλύτερη προβολή στη Χ.Α. και πριν τον Βρυώνη ήταν ιδιοκτησίας Κουρή (δεν είναι τυχαίο ότι τα ίδια πρόσωπα πηγαινοέρχονται συνέχεια από το EXTRA 3 στο KONTRA CHANELL και το αντίστροφο.Η αρχική συμφωνία για να γίνει ο σταθμός ήταν να έχει ο Λεβέντης κάποιες ώρες στο νέο κανάλι και να υπάρχει πλουραλισμός.Τελευταία ο Λεβέντης τους έχει πάει στα δικαστήρια και ισχυρίζεται ότι θέλει πίσω την άδεια του σταθμού και τη συχνότητα 40 και 67 γιατί παραβιάζονται οι όροι που είχε θέσει και ο σταθμός έχει γίνει όργανο προβολής των ναζιστών.

από ομερ βρυώνης 11/08/2013 1:25 μμ.


Τώρα η σελιδα του ΕΧΤΡΑ ανακοινώνει εργασίες(που μπορεί να είνια οτιδήποτε), δεν θεωρό πιθανό πάντως να  εχει πάρει την άδεια του 902 ο Βρυώνης, μπορέι οι ΚΚΕεδες να διψούν για παραδάκι αλλά και ένα τέτοιο πολιτικό λάθος ξέρουν ότι θα τους εξαφανίσει.

Ποιό πιθανό  πιστεύω ειναι να μπαίνουν στο παιχνίδι παλαιότερα μούτρα-λαμόγια  των ΚΚΕδων , πχ όπως "ο γιός του Πέτρου",  ο γνωστός και μη εξαιρετέος  Κοκαλης και κάπου οι ΚΚΕδες να ξεκινούν μία  νέα ιστορία στα ΜΜΕ.. 

Όλα όμως είναι υποθέσεις εργασίας , μέχρι που πολύ σύντομα να μας αποκαλυφθεί όλη η ρεμούλα των ΚΚΕδων

από κληρώνει 11/08/2013 4:20 μμ.


Λες να μπει στο τηλεοπτικό παιχνίδι ο Κοκκαλίνος; Τόσα χρόνια όμως άμα ήθελε θα είχε κάνει κανάλι. Και μάλιστα στις "καλές εποχές", που οι συχνότητες χαρίζονταν και η διαφημιστική πίτα είχε εκατοντάδες εκατομμύρια να γυρίζουν.

από theodore 12/08/2013 7:15 μμ.


 

Με αφορμή τα όσα γράφονται αυτές τις μέρες εξ αιτίας της πώλησης του 902, διαβάζοντας και σημερινό άρθρο στο πορταλ του 902 του Σ. Γκέκα τεχνικου του 902, ας δουμέ μερικές … αντιφάσεις :

- Κάποιοι, σε μια εργατική κινητοποίηση, βλέπουν εργαζόμενους που διεκδικούν …

* Κάποιοι άλλοι, όμως, βλέπουν … μποτιλιάρισμα !

- Κάποιοι, σε μια απεργία, βλέπουν εργαζόμενους που διεκδικούν τα δικαιώματά τους …

* Κάποιοι άλλοι, όμως, βλέπουν … ταλαιπωρία π.χ. του επιβατικού κοινού !

- Κάποιοι, σε μια απεργία σε εργοστάσιο, βλέπουν όξυνση της ταξικής πάλης …

* Κάποιοι άλλοι, όμως, βλέπουν … παρεμπόδιση της επιχειρηματικής δράσης !

- Κάποιοι, σε μια Γενική Απεργία, μπορούν και βλέπουν  οργανωμένη, συσπειρωμένη, σύσσωμη την εργατική τάξη και τους συμμάχους της ενάντια στο ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά μνημόνια, μέτρα, δανειακές συμβάσεις, κλπ.,  κλπ. …

* Κάποιοι άλλοι, όμως, απλά, βλέπουν … εργαζόμενους ενάντια στα … μνημόνια !

Όπως κι ένας ποταμός έχει δύο όχθες, έτσι και στη ζωή, υπάρχουν δύο δρόμοι, δύο διαφορετικές οπτικές γωνίες, δύο διαφορετικά συστήματα :

Το ένα είναι αυτό που ευαγγελίζεται, προπαγανδίζει, προωθεί και παλεύει να εδραιωθεί το Κ Κ Ε, οι Κομμουνιστές, οι Φίλοι του, οι “ΚΑΠΟΙΟΙ” και που είναι ο Σοσιαλισμός  – Κομμουνισμός και

Το άλλοι είναι αυτό που αγκαλιάζουν οι κάθε είδους “κάποιοι άλλοι”, οι υποστηριχτές του καπιταλιστικού συστήματος, της ΕΕ και του Ομπάμα, τα αστικά, οπορτουνιστικά και ευρωλιγούρικα κόμματα όπως η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ κλπ..

Αγαπητοί Αναγνώστες,

Οφείλετε να διαλέξετε …

Να διαλέξετε όχθη !

από για να εδραιωθεί 12/08/2013 8:02 μμ.


ο  Κομμουνισμός? Πως ακριβώς? Μέσω εκλογών, χωρίς επανάσταση? Βάζοντας ως κύριο άξονα της πολιτικής και του λόγου την αντίθεση στα μονοπώλια και όχι την αντίθεση στον ίδιο τον καπιταλισμό? Για να μην πιάσει το για ποιον ακριβώς Κομμουνισμό παλεύει το ΚΚΕ... Απ την ίδια μεριά του ποταμού είμαστε με τον κόσμο του ΚΚΕ, εμείς όμως κοιτάμε μπροστά και η ηγεσία του κόμματος λοξοκοιτάζει στην απέναντι όχθη...

από dakrygono 12/08/2013 10:22 μμ.


post image

 

 Είμαστε ενάντια στο Κράτος και στο Κεφάλαιο.
 

Έχουμε τις αδυναμίες μας, τις προστριβές μας, αλλά δεν πηδάμε από όχθη σε όχθη ανάλογα με το τι μας παίζουν τα όργανα της Εξουσίας, όπως ακριβώς κάνει το ΚΚΕ.
 

Ένας ολόκληρος αστικός θεσμός αυτός της συμμορίας της αστυνομίας, που τον στηρίζει  κοινοβουλευτική αλητεία (και) του ΚΚΕ,   μπαίνει στα σπίτια συντρόφων  , στις καταλήψεις , συλλαμβάνει αναρχικούς, δολοφονεί ,  πολλές φορές στέκεται χρόνια ολόκληρα  ακριβώς έξω από τα σπίτια συντρόφων μας,  ακόμη λοιπόν και αυτός ο δικός σας αστικός θεσμός που υπηρετείτε ,  μαρτυρά ποια πλευρά έχουμε διαλέξει εμείς και ποια εσείς..

 

Για τις όχθες σας.
Το ΚΚΕ  με μία  αλήτικη ηγεσία σαν την σημερινή αλλά και την αμέσως προηγούμενη και τελειωμό δεν έχει,  έχει δώσει σαφή διαπιστευτήρια, απέναντι και στις απεργίες όπως η καταστολή των συλλογικών αποφάσεων των ΕΛΜΕ για απεργία την περίοδο των πανελλήνιων εξετάσεων ή ακόμη κ όταν τα τάγματα του ΚΚΕ φύλαγαν το κοινοβούλιο από τους υπόλοιπούς απεργούς – διαδηλωτές όπως  στη Γενική Απεργία της 21ης Οκτωμβρίου όταν ψηφίζονταν ένα από τα πιο αντεργατικά νομοσχέδια στην ιστορία,  προφανώς αναγνωρίζοντάς τους υπόλοιπους διαδηλώτές που απειλούσαν την κοινοβουλευτική διαδικασία ως “μποτιλιάρισμα” που έπρεπε να το λύσει με τη συνεργασία της αστυνομίας και δεν ήταν και η πρώτη φορά..

  Πουλήσατε τη δημόσια συχνότητα του 902 για να παντελωνιάσετε κάμποσα εκατομμύρια ευρώ , με όρους off shore εταιρειών. Κρύβετε τους πραγματικούς ιδιοκτήτες και να εύχεστε να μην είναι ακροδεξιοί ναζιστές όπως έντονα φημολογείτε. Η πώληση της δημόσιας συχνότητας του κουμμουνιστικού κόμματος είναι  πράξη πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη και η ατιμία σας δεν σταματά εκεί, δεν είναι τόσο απλό, δεν πρόκειται για μία απλή εμπορική πράξη ανταλλαγής προϊόντος.
Βάζετε του εργαζόμενους του 902 να βγάζουν ανακοινώσεις στήριξης των άτιμων πολιτικών πράξεων της ηγεσίας του ΚΚΕ LTD.
Μετατρέπεται  τους εργαζόμενους και το σωματείο σε « κίτρινο σωματείο», εμφανίζοντας του εργαζόμενους του 902 να συγχαίρουν την ηγεσία του ΚΚΕ για το ξεπούλημα του 902 και την δική τους απόλυση!!!
Τέτοια κίτρινα σωματεία  στήνουν σκοτεινοί εργοδότες όταν θέλουν να διαλύσουν τη συνδικαλιστική δουλειά και προστασία των εργαζομένων και να επιβάλλουν τους δικούς τους εργοδοτικούς όρους, όπως ακριβώς κάνει η ηγεσία του ΚΚΕ, επαναλαμβάνω, ξεπουλώντας και απολύοντας τους εργαζόμενους του 902 κατά τις προσταγές του νέου ιδιοκτήτη που μάλλον δεν θέλει και πολλά πολλά με αριστερούς εργαζόμενους.

Η πώληση του 902 σε αυτή την πολιτική συγκυρία εξυπηρετεί ΜΟΝΟ το ακροδεξιό ολοκληρωτικό καθεστώς και τα φασιστοειδή που το απαρτίζουν.
Το ΚΚΕ LTD (πλέον), με μεγάλη σαφήνεια επιλέγει την δική του Όχθη, την απόλυτη  ενσωμάτωσή του σε αυτό το ακροδεξιό ολοκληρωτικό καθεστώς του Μνημονίου , βγάζοντας μάτια  ότι το κάνει, εκτός των άλλων  και για κάμποσα εκατομμύρια ευρώ που κάποιοι πέταξαν πάνω από τα κεφάλια της ηγεσίας του και κείνοι….

 Όσον αφορά το ίδιο το ολοκληρωτικό καθεστώς,  δείχνει ότι μπορεί και στηρίζεται σε όλο το φάσμα του πολιτικού κόσμου και να αντλεί δυνάμεις και εργαλεία(πχ προπαγανδιστικά εργαλεία όπως ο 902) ακόμη και από τα πιο “ετερόδοξα” μέρη του,  δικαιώνοντας απόλυτα τον αγώνα των αναρχικών που στρέφονται συνολικά ενάντια στο Κράτος και το Κεφάλαιο,  παλεύοντας για  την κοινωνική απελευθέρωση και την συντριπτική καταστροφή των δομών τους(Κράτους και Κεφαλαίου).

Εικόνες:


Κοντά τα ποδάρια αυτών που πλιτσικολογούν ασυστόλως συμπεριλαμβάνοντας και την επιχείρηση του 902 που πωλήθηκε. Είναι κοινοί πλιατσικολόγοι χωρίς σχέδιο χωρίς όραμα για το σύστημα που υποτίθεται ότι πιστεύουν και υπηρετούν. Είναι στην κυριολεξία όποιος προλάβει να αρπάξει. Και για να εστιάσουμε. Θυμηθείτε το τι έγινε μετά το 90 και τις διασπάσεις που βρέθηκαν με κάτι φουσκωμένους λογαριασμούς στην τράπεζα και με κάτι επιχειρήσεις στην κατοχή τους κάποια στελέχη... κάτι χειρότερο θα επαναληφθεί και η συζήτηση πρέπει να περιστραφεί στο τι σημαίνει σήμερα ο καπιταλισμός τόσο στον πρώτο κόσμο όσο και στις αποφύσεις του όπως στην Ελλάδα. Τους είναι πλήρως αδιάφορο το τι θα συμβεί κοινωνικά και το μόνο που ενδιαφέρει είναι το τι θα αρπάξουν χωρίς μέλλον. Αυτό συμβαίνει και με τον 902. Το τι λένε τα αποπλύματα που υπερασπίζονται την επόμενη θεσούλα τους έχουν τόση σημασία όση και η υπομονή που δείχνει ο κάθε απλήρωτος που φωνάζει για το δίκιο της επιχείρησης και... κατόπιν απολυμένος. Ο καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια. Υπομονή και σιδεροκέφαλοι γιατί θα αναγκαστούμε να καλύψουμε κενά, τόσο αυτών που ετοιμάζονται να διαχειριστούν την ελλαδική κρίση επί το αριστερόν όσο και αυτών που πλιατσικολογούν εντείνοντας τη φτωχοκτονία. Κι όταν λέω κάλυψη κενών δεν εννοώ το Κοινοβούλιο και τη Διαχείριση αλλά την δημοκρατία του λαού που όλα αυτά δεν θα τα έχει πλέον ανάγκη. 

Η συζήτηση που κάνετε είναι τεκμηριωμένη και αποκαλυπτική.

από Στέφανος 13/08/2013 11:24 πμ.


 Σύμφωνα με τον αρθρογράφο Το ζήτημα με το ΚΚΕ ξεκινά από δύο πράγματα.  
Ένα, το πόσο(είναι πολύ)  κοινωνικά αυτιστικά είναι και δεύτερο, πόσο(επίσης πάρα πολύ)  ιδεολογικά έκφυλο  είναι.
Και τα δύο συμβαίνουν με μεγάλη ακρίβεια και είναι πολιτικά και κοινωνικά ορατά

Αν λοιπόν είναι έτσι το ΚΚΕ θα είναι διαφορετικός ο σταθμός μέσω του οποίου προπαγανδίζει τις θέσεις του; Οχι φυσικά. Κι αν είναι έτσι τότε οι "σύντροφοι'' αναρχικοί δεν πρέπει να βλέπουν ως νίκη ότι επιτέλους έπαψε να υπάρχει ένα ιδεολογικά έκφυλο μέσο προπαγάνδας; Αντιθέτως θρηνούν γι αυτό; εξαπολύουν μύδρους στο ΚΚΕ αναπαράγοντας τα σχόλια του ΔΟΛ της Χ.Α. και όλου του αστικού τύπου για να βγάλουν λάδι τον καπιταλισμό αλλά να χτυπήσουν το ΚΚΕ;


πέρα από το ότι πουλήθηκε μια δημόσια συχνότητα που απλά παραχωρήθηκε, δεν μπορείς να μιλάς για 1500 ευρώ κατώτατο μισθό για όλους και στους εργαζόμενους που είναι σε σένα να δίνεις 600-700 ή 800. Μέχρι εκεί,τώρα σαν τι άλλο περιμένατε; το κκε το θέλουμε ή όχι στην καλύτερη ένα μικροαστικό μεταρρυθμιστικό κόμμα είναι μέχρι εκεί πάει η λογική του. Τώρα αν οι εργαζόμενοι είναι ικανοποιημένοι, θα υποστούν απλά τις συνέπειες των διαδικασιών αυτών. Πολύ ασχοληθήκαμε κιόλας

από @ 13/08/2013 11:48 πμ.


οι αναρχικοι για το μονο που ενδιαφερονται αυτη την στιγμη σε σχεση με το ΚΚΕ ειναι να καταδείξουν όσο γινετε πιο καλα τον συστημικο για να μην πω προβοκατώρικο ρόλο που παιζει το υποτηθέμενο κόμμα της εργατιας και της λαϊκής απελευθέρωσης. Έστι ώστε να πέσουν και οι τελευταίες μάσκες και αυταπάτες.

Η κριτική στην λογική της πώλησης του σταθμου εχει να κανει με αυτο τον σκοπό. Ολα τα άλλα ειναι εκ του πονηρού. Οι Αναρχικοί δεν ειναι Συριζα που πολύ θα 'ηθελε να βάλει στην τσέπη ένα τηλεοπτικό σταθμό για να κανει και αυτος την άθλια προπαγάνδα του και να υσχηροποιήσει τον ρόλο του στο μοίρασμα της πίτας της εξουσίας.

Όχι φιλε δεν ποναμε για το οτι εκλεισε ο 902, όπως δεν πονεσαμε που έκλησε και η ερτ. Και οι δυο τον ίδιο σκοπο εξυπηρετουσαν απο διαφορετική και καλα πλευρα.

από π@λιός 13/08/2013 8:15 μμ.


Σύμφωνα με άρθρο στην ηλεκτρονική σελίδα του Βήματος

Η κυπριακή off shore που αγόρασε τον «902» έχει την ίδια έδρα με την υπεράκτια του «Zoom» Του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού που φέρεται να αγόρασε ο Φ. Βρυώνης από την εταιρεία «Τελεμάρκετινγκ»

όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.Το EXTRA 3 λογικά σύντομα κάποια στιγμή μετά από την προηγούμενη είδηση θα αρχίσει να εκπέμπει πανελλαδικά.

από ελατωμματική αντισφυξιογόνα 13/08/2013 9:44 μμ.


Αν είναι αλήθεια το ΚΚΕ θα έχει βάλει σε κάθε σπίτι στην Ελλάδα τους ναζιστές, απίστευτες μαγικές στιγμές.

Ο Τίτλος : "Έκφυλων κομμουνιστών και παρασίτων του ΚΚΕ" , θα σημαδεύει  το τελευταίο κεφάλαιο που θα γράψει το ΚΚΕ στην Ελληνική Ιστορία..

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License