Ρέστης ο εφοπληστής. Mε τον Καπετανάκη ο φιλοναζιστης(;) εφοπληστής Ρέστης..

Εδάφιο: Έλληνες Εφοπληστές

post image

 

 

Ένας υπέρ εφοπληστής πήρε το φύλλο πορείας για τις φυλακές, άγνωστο αν μέχρι μεθαύριο θα τον πάνε μέσα(γιατί δεν αντέχει κιόλας)  ή τα τερτίπια και οι καλές σχέσεις με την εξουσία του επιτρέψουν την διακομιδή του σε άλλο ασφαλές μέρος, τώρα κρατείτε στη ΓΑΔΑ.
 Δεν τον βασανίζουν κιόλας ίσα ίσα, τρώει και καλά  όπως ούλοι αυτοί οι αφέντες.

 

 Οι πρώτοι που έπεσαν να πάθουν κατάθλιψη από την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα ήταν οι ανώτεροι αστυνομικοί που τον «συνόδευαν- προστάτευαν ». Τα πράγματα προφανώς δεν εξελίχθηκαν για τον εφοπληστή Ρέστη όπως τα περίμενε.

ΟΙ μεταξύ τους ανταγωνισμοί κάπου μέτρησαν περισσότερο και ο κυρίως ιδιοκτήτης,  ναζί με τον ανάλογο Θέμο,  του Πρώτου Θέμα βρέθηκε με μία απόφαση πίσω από τα κάγκελα.
Ο εφοπληστής κατηγορείτε για ξέπλυμά μαύρου χρήματος και διάφορα άλλα,  στην πιο ευμενή για αυτόν δικαστική στάση που επέδειξαν οι μηχανισμοί ..

Η κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος σε έναν  εφοπληστή είναι απέραντα ευρεία, τα μαύρα μπορεί να προέρχονται από τα πάντα,  από μαύρα ενοικια(λέμε τώρα)  εώς ότι τοξικό χωρά στα αμπάρια,  μιας και ο εφοπληστής διαχειρίζεται καμιά εκατοσταριά βαπόρια που απ ότι φαίνεται τα φυλάνε έλληνες αστυνομικοί σαν αυτόν τον διευθυντή ασφάλειας που έκλαιγε στο άκουσμα της προφυλάκισης του εν λόγω εφολπηστή Ρέστη..

Αξιοσημείωτο και απολύτως εμφανές είναι ότι τα βαπόρια του εφοπληστή έπλεαν σε ακροδεξιά και μη Μέσα  Ενημέρωσης που σήμερα χρησιμοποιούνται από το καθεστώς του Μνημονίου για την καλύτερη κοινωνική εντύπωση του ολοκληρωτικού  καθεστώτος. Πρώτο Θέμα, ΔΟΛ (εσχάτως και το ΠΟΝΤΙΚΙ)κλπ.Οι σχέσεις  όμως επεκτείνονται και πέραν αυτού με Παραπολιτικά και διάφορους άλλους ακροδεξιούς κανίβαλους.

Πολιτικά και κυρίως μέσα από τη ναυαρχίδα των ΜΜΕ , στο Πρώτο Θέμα(εφημερίδα),  φαίνεται ότι τους απασχολούσε το άνοιγμα στο χώρο της φαιστικής-ναζιστικής ακροδεξιάς και το ξέπλυμα εκτός του χρήματος και της στήριξης  των ναζιστών και της ιδεολογίας τους.

Δεκάδες άρθρα και δημοσιογραφικό υλικό τυπόνεται υπο τη χρηματοδότηση απο συστημικές τράεπζες και φιλοξενούνται στα ΜΜΕ του εφοπληστή  κρατώντας σταθερά σε υψηλή θέση ενδιαφέροντος τους ναζιστές και το γεμάτο "επιχειρήματα" σχέδιο της πολιτικής τους χρηματοδότησης. ‘
Έτσι ‘ένα από τα πιο φαντασμαγορικά ναζιστικά πρωτοσέλιδα του Πρώτο Θέμα κατήγγελλε τους μετανάστες ότι «τα πιάτα τους είναι τρείς φορές πιο ακριβά από αυτά των φοιτητών» και άρα..

Αυτά από τον εφοπληστή Ρέστη που μόλις άκουσε να ανοίγουν  τις πόρτες του Κορυδαλλού έβγαλε με χαρακτηριστική άνεση 5, 8 εκατομμύρια ευρώ να τα ρίξει στο τραπέζι των ανακριτοεισαγγελέων για να αποφύγει την προφυλάκιση..

5,8 εκατομμύρια ευρώ , τα βγάλε από το πορτοφόλι του και τα ρίξε στο τραπέζι,  πόσα πιάτα μεταναστών, πόσα πιάτα φοιτητών, ο εφοπληστής, δε λογάριασε τίποτε  τα χε και τα ρίξε!!!!

 

Πριν απο την σημείωση να τοποθετήσουμε εδώ την άριστη σχέση της οικογένειας του εφοπληστή Ρέστη με Ισραηλίτικες κοινότητες, τουλάχιστον στην Ελλάδα,  και τα αμείωτα φιλοδωρήματα πρός αυτούς .( η αναφορά γίνετε για το εμφανές της αντίφασης που μπορεί να κρύβει η ίδια η εξουσία) αντιπαραθετικά σχήματα μπορόυν νασυνεργάζονται μια χαρά όταν μπροστά τους είναι η εκμετάλευση των λαών και η αγορά εξουσίας

Σημείωση της ιστορίας. Διαχρονικά οι εφοπληστές στην Ελλάδα αποτελούσαν το πιο παρασιτικό δείγμα λειτουργίας του ξενόδουλου ελληνικού κράτους που αναλάμβανε με το αζημίωτο βέβαια κάθε παράδοση κατά του ελληνικού λαού και των όποιων δικαιωμάτων του,  χρηματοδοτώντας με τον πιο κυνικό τρόπο και χρήμα  τα πιο ολοκληρωτικά καθεστώτα που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα όπως ακριβώς κάνουν και σήμερα.. 

Εικόνες:

από ένας από το erg_deltio 28/07/2013 7:25 μμ.


... Οταν αναφερόμαστε σε τέτοια καθάρματα πρέπει να λέμε περισσότερα.

Συμπληρώνουμε λοιπόν μερικά απλοϊκά μαζεμένα πρόχειρα:

 

 

-251 offshore εταιρείες έχει το κάθαρμα, οι 239 έχουν σχέση με την FBB Bank, καταθέσεις, συναλλαγές, δάνεια κλπ.

-Οι υπόλοιπες φέρεται να έχουν συναλλαγές με δύο άλλες τράπεζες, πρωταγωνιστές στα leasing και τις "διευκολύνσεις", τη Eurobank και τη Millenium.

-Από το 2008 δήλωνε πως έχει μόλις 6 εταιρείες που έγιναν 8 το 2011 γλιτώνοντας έτσι φόρους "πόθεν έσχες"

-Η FBB ήταν η τράπεζά του, με αυτή χρηματοδοτούσε τις επιχειρήσεις του, από τη μία τσέπη έδινε στην άλλη.

-Το ερώτημα είναι που τα έβρισκε, από καταθέτες κάθε είδους αλλά και από το κράτος

-Η FBB εξακολουθεί να δίνει το υψηλότερο επιτόκιο καταθέσεων προθεσμίας από όλες τις τράπεζες.

-O λόγος που τον έπιασαν είναι απλός και παιδαριώδης: έβαλε πολύ βαθιά το χέρι στην τράπεζα και τράβηξε πάρα πολλά, τόσα που η FBB δεν μπορούσε να καλύψει, προκαλώντας την επέμβαση της τράπεζας Ελλάδος και των ξένων αφεντικών.

Αυτό το εξηγώ λίγο καλύτερα:

Στα ψευτοδάνεια που έφτιαχνε μεταξύ των εταιρειών του και της FBB κρατούσε κάποια προσχήματα παλιότερα, πέρναγε μικρότερα ποσά ανάλογα με την οικονομική κατάσταση της εταιρείας. Τα τελευταία χρόνια, με την κριση να τρέχει,  έκανε ότι έκαναν και οι υπόλοιποι αλήτες που διαχειρίζονται τελειωμένες τράπεζες, πέρναγε μεγάλα ποσά, βάζοντας εγγύηση το ίδιο το δάνειο ή φανταστικές αξίες, σπρώχνοντας την FBB να φαλιρίσει, αφήνοντάς την με χρέη που θα καλύψουν ...τα γνωστά κορόιδα, οι εργαζόμενοι, αφού το κράτος θα πάει να καλύψει την τρύπα-απώλεια-κλοπή μέσω των γνωστών προγραμμάτων "αναδιάρθρωσης".

 

Ο αλήτης δεν ήταν αφιλότιμος, είχε και συνεταιράκια.

Ουσιαστικά τον έκαψε το δάνειο των 5,8 εκατ €,  αλλά μόνο στο πρώτο εξάμηνο του 2012 έβγαλε 55,5 εκατ € από την FBB, τα 17 τα πήρε ο ίδιος σε εταιρείες του και άλλα τόσα συνεταίροι του.  Μονο που η τράπεζα δεν είχε τόσο ρευστό...

Ουσιαστικά, ληστέψανε την τράπεζα για να την αφήσουν κουφάρι στα χέρια του Στουρνάρα και του Σαμαρά, που δεν νομίζω να έχουν προλάβει την καταστροφή.

 

Το κυρίαρχο ερώτημα είναι ένα: γνώριζαν οι εξουσιαστές τι έκανε, όπως γνώριζαν καλά με τον Λαυρεντιάδη, και τον άφησαν και αυτόν ελεύθερα να αρπάξει?

 

 

από freespirit 28/07/2013 7:30 μμ.


Δεν είναι ότι η αστική δικαιοσύνη άρχισε να ασχολείται με τις κομπίνες των τραπεζιτών-εφοπλιστών-εκδοτών.Ούτε ότι οι δικαστές αποφάσισαν να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα στο χώρο της αστικής τάξης για να αποδώσουν ένα μικρό αίσθημα δικαιοσύνης στην κοινωνία. 

Άλλωστε, για το ίδιο περίπου πράγμα που κατηγορείται ο εφοπλιστής-τραπεζίτης Ρέστης έχει κατηγορηθεί με άρθρα του REUTERS και HOT DOC και άλλος μεγάλος τραπεζίτης που έχει στον έλεγχο του μια από τις 4 συστημικές τράπεζες. Οι χρηματοδοτήσεις τραπεζιτών σε εταιρίες συμφερόντων τους από τις τράπεζες και η μετέπειτα διαγραφή των δανείων (άρα και των οφειλών των εταιριών αυτών) ήταν ένα μόνο από τα κόλπα των Ελλήνων τραπεζιτών για να παρουσιάζουν κερδοφορία οι επιχειρήσεις τους, να βάζουν στο χέρι αυτοί και οι οικογένειές τους το χρήμα των μετόχων των τραπεζών αλλά και να παρουσιάζουν καλά στοιχεία στις τράπεζες τους για να μην χάσουν τον έλεγχο.

Το κόλπο γινόταν ως εξής.Οι τραπεζίτες ή μέλη των οικογενειών τους (αποκαλυπτικό το ρεπορτάζ του REUTERS και του HOT DOC) έφτιαχναν εταιρίες κυρίως offshore στις οποίες έδιναν δάνεια μέσω των τραπεζών τους. Έπειτα αυτές οι εταιρίες είτε χρηματοδοτούσαν άλλες εταιρίες πάλι συμφερόντων τους, είτε φαίνονταν να αγοράζουν ακίνητα τα οποία στη συνέχεια νοίκιαζαν ή πωλούσαν σε πολλαπλάσια αξία στις ίδιες τράπεζες που τους είχαν δανείσει. Σε κάποιες περιπτώσεις οι εταιρίες αυτές φαίνονταν να συμμετέχουν στις αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων των ίδιων των τραπεζών που τους είχαν δανείσει παρουσιάζονταν πλαστή εικόνα ευρωστίας και δυναμικής των τραπεζών τους, ώστε να μην χαθεί ο έλεγχος από τα χέρια τους.

Το κόλπο αυτό με τις παραλλαγές αυτές έχει εφαρμόσει ο ήδη προφυλακισμένος Λαυρεντιάδης - Proton Bank (με τεράστια ανοίγματα σε πολλά ΜΜΕ για την εξασφάλιση της σιωπής και ασυλίας του), ο Ρέστης - FBB bank και σύμφωνα με δημοσιεύματα REUTERS-HOT DOC και ο Σάλλας - Τράπεζα Πειραιώς. Για την τράπεζα Πειραιώς τα πράγματα φαίνεται ότι έχουν πάρει το δρόμο της απόλυτης συγκάλυψης μιας και η τράπεζα έχει εξαγοράσει με δημόσιο χρήμα πολλές μικρότερες τράπεζες μεταξύ αυτών και την Αγροτική με όλη την αγροτική γη και τεράστια περιουσία για μόλις 95εκατομμύρια €.

Ωστόσο η περίπτωση Ρέστη φαίνεται ότι έχει και άλλο παρασκήνιο. Κυκλοφορούν φήμες που δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν βέβαια, ότι ο εφοπλιστής Ρέστης με τον τεράστιο στόλο καραβιών του έχει ανοίξει φάμπρικα με το καθεστώς του Ιράν. Αυτό φυσικά σημαίνει ότι παραβιάζει τις κυρώσεις που έχουν επιβάλλει Αμερικάνοι  και ΕΕ στο Ιράν και έχει εκνευρίσει τον αμερικανικό παράγοντα. Λίγες μέρες λοιπόν μετά την επίσκεψη του αμερικανού υπουργού οικονομικών στην Ελλάδα, ο Ρέστης συλλαμβάνεται και προφυλακίζετια.

Η εξέλιξη των ιστοριών θα δείξει. Ωστόσο φαίνεται ότι εδώ και καιρό μέσα στην αστική τάξη έχουν βγει για τα καλά τα μαχαίρια για την κυριαρχία της επόμενης ημέρας που σημαίνει ποιοι τραπεζίτες θα επιβιώσουν και ποιοι θα χαθούν όπως και ποιοι θα αρπάξουν τη δημόσια περιουσία και ποιοι θα μείνουν στην απέξω.

Το παιχνίδι είναι χοντρό αλλά κανείς δεν πρέπει να έχει την ψευδαίσθηση ότι η αστική δικαιοσύνη δήθεν αποδίδει δικαιοσύνη και ξεκαθαρίζει την κατάσταση. Το κράτος χρησιμοποιείται ως εργαλείο από τις κυρίαρχες οικονομικές ελίτ για το ξεκαθάρισμα των ανταγωνιστών...

 

από Χρόνης 29/07/2013 12:25 μμ.


Ο Ρέστης είχε προγραφεί από παλαιότερη αναφορά αμερικάνικης ΜΚΟ (βραχίονα της CIA) λόγω παραβίασης του ιρανικού εμπάργκο. Το γεγονός ότι είναι και εξέχον μέλος της ελληνικής ισραηλίτικης κοινότητας καθιστά γι' αυτούς την "προδοσία" διπλή.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1795130

Πιστεύει κανείς οτι συνελήφθη για «υπεξαίρεση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα»; Το κατεξοχήν αντικείμενο δηλαδή των "αυτοδημιούργητων" ελλήνων επιχειρηματιών και εφοπλιστών, η πατροπαράδοτη συνταγή επιτυχίας της ελληνικής λούμπεν μεγαλοαστικής τάξης, όπως λέει κι ένας φίλος...

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License