Ειδήσεις σε τίτλους

Ειδήσεις σε περίληψη, όπως συντάσσονται και ηχογραφούνται για το Δελτίο Αντιπληροφόρησης του ελεύθερου κοινωνικού ραδιοφώνου 1431ΑΜ.

εργατικά


1. Συνεχίζεται ο αγώνας στην ΕΡΤ, ενώ την Πέμπτη οι εργαζόμενοι παρέλαβαν τα χαρτιά απόλυσής τους. 

2. Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια για τον απολυμένο διανομέα του 'Ζωή και Κότα' πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη. Παρέμβαση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 21:00 έξω από το οβελιστήριο για τους 3 απολυμένους διανομείς.
 
3. Σε πεντάωρη πανελλαδική στάση εργασία προχώρησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων την Πέμπτη. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την υποχρηματοδότηση στην υγεία και απαιτούν την καταβολή των δεδουλευμένων και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

4. Στάσεις εργασίας σε όλα τα λιμάνια πραγματοποίησε την Τετάρτη η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδο.Σε αυτό το πλαίσιο εργαζόμενοι στον Οργανισμό Λιμένα Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ώρα που οι μέτοχοι του οργανισμού πραγματοποιούν συνέλευση για την αλλαγή του καταστατικού. Οι εργαζόμενοι αντιτίθενται στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

5. Αίτηση για πτώχευση κατέθεσε η διοίκηση της εταιρείας Nutriat. Οι 800 εργαζόμενοι που αναμένεται να απολυθούν πραγματοποίησαν την Πέμπτη κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας.

6. Σε 48ωρη απεργία προχώρησαν την Πέμπτη και την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στις ΔΟΥ.

7. Δεκάδες εργαζόμενοι και απολυμένοι στα Metropolis συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν έξω από το γήπεδο TAE KWO DO στην Aθήνα την ώρα που πραγματοποιούνταν τα MAD VIDEO AWARDS. Τόσο το MAD όσο και τα Μetropolis είναι ιδιοκτησίας Ανδρέα Κουρή.
 
8. Έκλεισε η SISA HELLAS στο Αγρίνιο, πετώντας στο δρόμο δεκάδες εργαζόμενους με τεράστιες οφειλές από την πλευρά της εταιρείας.
 
 
κοινωνικά
 
1.Σε ανάληψη ευθύνης για την εμπριστική επίθεση στο Δικαστήριο Φλώρινας την Τρίτη, προχώρησε το Αντάρτικο Αναρχικό Μέτωπο - Τμήμα Βόρειας Ελλάδας. Με κείμενο τους δήλωσαν ότι το χτύπημα ηταν απάντηση στον ξυλοδαρμό του Φ. Χαρίση στο εφετείο Αθηνών (στις 13/6), καθώς και πράξη αλληλεγγύης με τον αναρχικό απεργό πείνας Κώστα Σακκά.
 
2. Μια εφήμερη ομάδα εμπριστών ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρισμό 2 ΑΤΜ στην Πεύκη. Η πραξη αυτή αποτελεί ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Κώστα Σακκά. Επίσης στην ανατολική θεσσαλονίθκη πραγματοποιήθηκε την τρίτη μοτοπορεία αλληλεγγύης όπου πετάχτηκαν τρικάκια που καλούν στην πορεία της παρασκευής καθώς και τρικάκια αντιφασιστικού περιεχομένου.
 
3. Την Τρίτη 25 Ιούνη από τις 15.00 μέχρι και τη μία μετά τα μεσάνυχτα, το athens.indymedia.org ήταν πρακτικά εκτός λειτουργίας εξαιτίας κυβερνοεπίθεσης τύπου άρνησης εξυπηρέτησης (distributed denial of service). Η επίθεση σταμάτησε το βράδυ της Τρίτης και ξεκίνησε εκ νέου το βράδυ της Τετάρτης. 
 
4. Την Τετάρτη φοιτητές που πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση για την κοινή προβολή του κινηματογραφικού τμήματος  των ΠΟΦΠΠ (Πολιτιστικές ομάδες Φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών) και  LGBTQI κοινότητα Blender, δεχτηκαν επίθεση από μέλη της ΧΑ όταν περνούσαν έξω από τα γραφεία τους. Με αφορμή το γεγονός, καλέστηκε την Πέμπτη συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Γεωργίου για να συνεχιστεί η αφισοκόλληση γύρω από τα γραφεία των φασιστων.
 
5. Με απόφασή του, το ευρισκόμενο σε διατεταγμένη υπηρεσία Συμβούλιο Εφετών, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης  την απόρριψη των «αντιρρήσεων» που είχε προβάλει -μέσω της συνηγόρου του, ο πολιτικός κρατούμενος Κώστας Σακκάς. Επικύρωσε έτσι την απόφαση να παραταθεί η προφυλάκισή του για 36 μήνες, κατά παράβαση όχι μόνο του 18μηνου, αλλά ακόμη και του 30μηνου που θέτει το ίδιο το Σύνταγμα ως ανώτατο όριο για διαδοχικές προφυλακίσεις για διαφορετικές υποθέσεις.
 
καταστολή
 
1. Συνεχίζονται, με συνεχείς διακοπές λόγω απεργίας πείνας του Σακκά, οι 2 παράλληλες δίκες της Συνωμοσίας Πυρήνων της φωτάς. Οι επόμενες συνεδριάσεις είναι στις 4 και στις 9 Ιουλίου στα δικαστήρια των Φυλακών Κορυδαλλού.
 
εκπαίδευση
 
1. Την Πέμπτη στις 10 το πρωί στο Πανεπιστήμιο Ιωννίνων και συγκεκριμένα στην αίθουσα Συγκλίτου, συνεδριάζει η Αναπτυξιακή Εταιρία για τον απολογισμό και προϋπολογισμό του Πανεπιστημίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα συζητηθούν θέματα διδάκτρων ανά εξάμηνο, αύξηση ενοικίου Φοιτητικής Εστίας και εγγραφή επί πληρωμή στη λέσχη σίτισης. Για τους λόγους αυτούς καλείται παράσταση διαμαρτυρίας από φοιτητές και εργαζόμενους εκεί.

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License