Διεθνείς ειδήσεις περιληπτικά

Διεθνείς ειδήσεις σε περίληψη, όπως συντάσσονται και ηχογραφούνται για το Δελτίο Αντιπληροφόρησης του Ελεύθερου Κοινωνικού Ραδιοφώνου 1431am.

 

Διεθνή

 

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν εκ νέουτην Τρίτη στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη καταγγέλλοντας την απελευθέρωση ενός αστυνομικού που κατηγορείται για τη δολοφονία ενός διαδηλωτή. Την ίδια στιγμή οι αρχές πραγματοποίησαν εφόδους σε 30 σπίτια και συνέλαβαν 20 άτομα ως πρωτεργάτες βίαιων επεισοδίων και συνωμοσίας ενάντια στο κράτος

 

Δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι της Βουλγαρίας συνεχίζουν να διαδηλώνουν κάθε βράδυ στους δρόμους της Σόφιας για παραπάνω από μια βδομάδα, διαμρτυρόμενοι για τη συστημική διαφθορά και τα ολιγαρχικά δίκτυα εξουσίας. Κατά τη διαδήλωση της Κυριακής , αστυνομικοί απομόνωσαν 200 άτομα από τον κύριο όγκο του συλλαλητηρίου, ενώ συνέλαβαν 29, εκ των οποίων παραμένουν υπό κράτηση 3.

 

Συνεχίστηκαν, με σχετικά μειωμένο αριθμό, οι διαδηλώσεις στη Βραζιλία ενάντια στις δαπάνες για τα μεγάλα έργα, καθώς και στη διαφθορά του πολιτικού συστήματος. Σε ανακοίνωσή της η Αναρχική Λαϊκή Ένωση της Βραζιλίας, καταγγέλει τις συνδικαλιστικές ομοσπονδίες ότι προσπαθούν να διαχωρίσουν το κίνημα και να εκτονώσουν τις δράσεις. Επίσης καλεί αλληλέγγυους σε όλο τον κόσμο να πραγματοποιήσουν δράσεις έξω από Πρεσβείες της Βραζιλίας και να δημοσιοποιήσουν τα αιτήματα για την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων και μη ποινικοποίηση του κινήματος.

 

9 άτομα σκοτώθηκαν στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, όταν η αστυνομία εισέβαλε σε παραγκούπολη, μετά τη λήξη ειρηνικής διαδήλωσης, με τον ισχυρισμό ότι κυνηγούσε μια συμμορία ληστών.

 

 

Τουλάχιστον 37 εργάτες χρυσωρυχείου σκοτώθηκαν στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία την περασμένη Κυριακή, όταν στοά στην οποία εκτελούσαν εργασίες κατέρρευσε

 

Η απεργία των οδηγών και του τεχνικού προσωπικού στα αστικά λεωφορεία της Σουηδίας συνεχίζεται εδώ και μια εβδομάδα και επεκτείνεται σε περισσότερες πόλεις, ενώ από το Σάββατο ξεκινούν απεργίες στα Μέσα μαζικής μεταφοράς ολόκληρης της χώρας.

 

Μετά από 3 ημέρες απεργίας πείνας, οι διαμαρτυρόμενοι πρόσφυγες στην πλατεία Ρίντερμαρκτ του Μονάχου, αποφάσισαν να περάσουν σε ξηρή απεργία πείνας, διεκδικώντας χορήγηση ασύλου.

 

Νέα συμφωνία των Ηνωμένων Πολιτειών για το μεταναστευτικό αναμένεται να αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας στα Νότια σύνορα με το Μεξικό.

 

Οκτώ γυναίκες και ένα παιδί σκοτώθηκαν το πρωί της Τρίτης από έκρηξη βόμβας στο νότιο Αφγανιστάν- καθώς κατευθύνονταν προς τελετή αρραβώνων, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.

 

Απεργία πείνας στις 8 Ιουλίου απειλούν να ξεκινήσουν οι κρατούμενοι στις φυλακές Κορκόραν της Καλιφόρνιας, διαμαρτυρόμενοι για τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης, τις οποίες έχουν καταγγείλει εδώ με άλλη απεργία πείνας πριν από δυο χρόνια.

 

Επανενεργοποιήθηκε μετά από 7 χρόνια η θανατική καταδίκη στη Νιγηρία, με τον απαγχονισμό 4 φυλακισμένων για παραδειγματισμό

 

Ομάδα διαδηλωτών εισέβαλε την Κυριακή σε εργοτάξιο κατασκευής αερίου στο Ρόσπορτ της Ιρλανδίας και κατέστρεψε κομμάτι του εξοπλισμού, αντιδρώντας στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του έργου

 

Με εκκένωση κινδυνεύει το αυτόνομο κέντρο της Κολωνίας στις 30 Ιουνίου, ενώ δράσεις αλληλεγγύης ξεκινούν την Παρασκευή σε δεκάδες πόλεις της Γερμανίας.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License