για την κατάσταση στο ΑΠΘ

με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα, επίθεση πρεζέμπορων και παρατρεχάμενών τους σε πάρτυ στο αστεροσκοπείο, αλλά και τη γενικότερη κατάσταση του τελευταίου χρόνου.

Εδώ και ένα περίπου χρόνο το ΑΠΘ έχει μετατραπεί στη μεγαλύτερη πιάτσα ναρκωτικών του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Δεν γνωρίζω αν έχει γίνει σκόπιμα από το ίδιο κράτος (καθόλου απίθανο) ή αν απλά ο χώρος των πανεπιστημίων τους παρέχει μια κάποια κάλυψη οπότε τον επέλεξαν οι πρεζέμποροι από μόνοι τους.

Η ουσία σε κάθε περίπτωση είναι ότι έχουν γίνει πολλά και χοντρά σκηνικά, και από ένα σημείο και μετά δεν γίνεται να τα παραβλέπουμε, αλλιώς γινόμαστε συνυπεύθυνοι. Επιθέσεις σε φοιτητές μέρα μεσημέρι έξω από το αστεροσκοπείο και τη βιβλιοθήκη, πεσίματα για πορτοφόλια σε άσχετο κόσμο κλπ. Να μην το συζητήσουμε για το βράδυ που από την πλατεία χημείου και όλη αυτήν την πλευρά, δεν τολμά να περάσει κανένας.

Ήδη ο συρφετός καθηγητών, διοικητικών εκμεταλλεύται την ευκαιρία για να μιλήσει για την ανάγκη ύπαρξης πανεπιστημιακής αστυνομίας. 

Για να μην βρεθούμε στη θέση να απαιτήσουν στο τέλος οι ίδιοι οι φοιτητές αστυνομία, για να μην μπορούν  οι κάθε λογής διαπλεκόμενοι καθηγητές να μιλάνε για άσυλο εγκληματικότητας, για να προστατέψουμε (πάνω απ όλα) τους ίδιους μας τους εαυτούς, για να μπορεί να αποτελεί το πανεπιστήμιο τόπο συνάντησης (είτε για κινηματικούς σκοπούς, είτε απλά για αντιεμπορευματική διασκέδαση) και για χίλιους ακόμα λόγους πρέπει να δράσουμε όσο είναι καιρός.

Οι πρεζέμποροι είναι εχθροί του κινήματος και ως τέτοιοι πρέπει να λάβουν την απάντηση που τους αξίζει.

από κάποιος 27/06/2013 12:16 μμ.


παιδιά τα πράγματα ξεκίνησαν από ασήμαντο αφορμή. ψηνονταν για μανούρα τα παιδιά με σκοπό ίσως να ληστέψουν το ταμείο και να σπάσουν και κανα κεφάλι. δεν ήρθαν τελευταία στιγμή απτο πουθενά όπως λέει κάποιος παραπάνω,ήταν αρκετή ώρα στο πάρτυ(πανω απο 3-4 ώρες) και δεν αφήναν τα παιδιά να το λήξουν απ'τις 5¨30 και μετά. ήταν φανερό ότι ήταν λουμπενίδια. ήμουν ο πρώτος που έφαγε ξύλο(δεν είμαι στις αγωνιστικές κινήσεις), κάποιος πήρε κάτι μαυρα γυαλια μου και πηγα να τα ζητησω και χώθηκε ενας από πίσω χωρις λόγο απλά επειδή ήθελε να ρίξει ξύλο και μετα αρχίσαν άπειρα μπουνιδια από 20+ άτομα σε μένα. μετά μπήκαν τα παιδιά από ακ στο χορό.

προφανώς, η συμμορία έψαχνε αφορμή για να ρίξει μάπες και να κλέψει τίποτα και δεν νομίζω να έιχε πολιτικό στόχο συγκεκριμένο. δε μου λέει κανένας βεβαια οτι δεν ήταν στοχευμένη η επίθεση αλλά φαινόταν πιο πολύ για συμμορία με σπίντες. το'χουν ξανακάνει σε φάση 20 άτομα σε 2-3 στην καμάρα,κυνήγι με τσεκούρι κτλ..

όπως και νά'χει αυτό που πρέπει να γίνει είναι ένα κάλεσμα(και από τις αγωνιστικές κινήσεις π.χ. που ήταν δικό τους το πάρτυ και τα πιο πολλά άτομα) γιατί υπάρχουν πολλές ομάδες στα πανεπιστήμια που είναι απλά συμμορίες. πολλοί μπορούν να αναγνωρίσουν τους συγκεκριμένους του πάρτυ από κείνη την νύχτα αλλα και άλλους

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License