Ειδήσεις περιληπτικά

ειδήσεις σε περίληψη, όπως συντάσσονται και ηχογραφούνται για το Δελτίο Αντιπληροφόρησης του Ελεύθερου Κοινωνικού Ραδιοφώνου 1431am.

Εργατικά


Συνεχίζεται ο αγώνας στην ΕΡΤ. Παρά τις απειλές της κυβέρνησης για εκκένωση τον κτιρίων οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να συνεχίσουν την κατάληψη.

Συνεχίζοναι οι παρεμβάσεις στο οβελιστήριο Ζωή και Κότα στην περιοχή της Ροτόντας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι λόγοι, απλήρωτη και μαύρη εργασία και απόλυση τριών πακετάδων. Οι προκλήσεις από μέρους της εργοδοσίας εντείνονται. Μετά από το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, που το αφεντικό είχε φωνάξει για μπράβο επιφανή φασίστα του νομού, τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προέβη σε μύνηση εναντίων των τριών απολυμένων για εξίβρυση και απειλή, με αποτέλεσμα τη σύλληψη ενός, με τη διαδικασία του αυτόφορου.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η άρση της επιστράτευσης των καθηγητών -μέτρο που επέβαλε η κυβέρνηση πριν ακόμα προχωρήσουν οι καθηγητές σε απεργία.

Σε πεντάωρη στάση εργασίας προχωρά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων στις 27 Ιουνίου. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την υποχρηματοδότηση στην υγεία και απαιτούν την καταβολή των δεδουλευμένων και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Διεθνής ημέρα αλληλεγγύης στον αγώνα της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής την Τετάρτη με δράσεις σε πόλεις της στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


Καταστολή


Ο αρνητής στράτευσης Λάζαρος Πετρομελίδης αφέθηκε ελεύθερος αφού διανυκτέρευσε στο Α.Τ. Δραπετσώνας το βράδυ της Πέμπτης, μετά τη σύλληψή του το απόγευμα της ίδιας μέρας. Η σύλληψη, που αφορούσε την καταδίκη του σε εξαγοράσιμη ποινή 18 μηνών χωρίς αναστολή που του είχε επιβληθεί από το στρατιωτικό εφετείο τον Μάρτιο του 2009 και την οποία είχε επιλέξει να μην πληρώσει, ήρθε την ίδια μέρα που ο Πετρομελίδης είχε καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης του ολικού αρνητή στράτευσης Εξίογλου. Προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος ο Σύνδεσμος αντιρρησιών κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό των 5.500ευρώ περίπου.

Το βράδυ του Σαββάτου κάποιοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ με τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ κατέβασαν από τη σκηνή στο προαύλιο του ραδιομεγάρου πανό αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Κώστα Σακκά.

Την Κυριακή στο Α.Τ  Γρεβενών ένας 20χρονος μετανάστης από την Ακτή Ελεφαντοστού βρέθηκε απαγχονισμένος.

Την ίδια μέρα στο Μεσολλόγγι, 7 φασίστες εισέβαλλαν στην κατάληψη της Βάλβειου βιβλιοθήκης και απωθήθηκαν από κόσμο που βρισκόταν εκεί. Οι μπάτσοι που εμφανίστηκαν λίγη ώρα μετά προσπάθησαν να απομακρύνουν τους καταληψίες από το κτίριο χωρίς αποτέλεσμα.


Εκπαιδευτικά


Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησαν την Τετάρτη γονείς μαθητών και εκπαιδευτικοί από το Περιστέρι, διαμαρτυρόμενοι για το ενδεχόμενο συγχώνευσης ή κατάργησης σχολείων στην περιοχή τους.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License