για την κατάσταση στο ΑΠΘ

με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα, επίθεση πρεζέμπορων και παρατρεχάμενών τους σε πάρτυ στο αστεροσκοπείο, αλλά και τη γενικότερη κατάσταση του τελευταίου χρόνου.

Εδώ και ένα περίπου χρόνο το ΑΠΘ έχει μετατραπεί στη μεγαλύτερη πιάτσα ναρκωτικών του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Δεν γνωρίζω αν έχει γίνει σκόπιμα από το ίδιο κράτος (καθόλου απίθανο) ή αν απλά ο χώρος των πανεπιστημίων τους παρέχει μια κάποια κάλυψη οπότε τον επέλεξαν οι πρεζέμποροι από μόνοι τους.

Η ουσία σε κάθε περίπτωση είναι ότι έχουν γίνει πολλά και χοντρά σκηνικά, και από ένα σημείο και μετά δεν γίνεται να τα παραβλέπουμε, αλλιώς γινόμαστε συνυπεύθυνοι. Επιθέσεις σε φοιτητές μέρα μεσημέρι έξω από το αστεροσκοπείο και τη βιβλιοθήκη, πεσίματα για πορτοφόλια σε άσχετο κόσμο κλπ. Να μην το συζητήσουμε για το βράδυ που από την πλατεία χημείου και όλη αυτήν την πλευρά, δεν τολμά να περάσει κανένας.

Ήδη ο συρφετός καθηγητών, διοικητικών εκμεταλλεύται την ευκαιρία για να μιλήσει για την ανάγκη ύπαρξης πανεπιστημιακής αστυνομίας. 

Για να μην βρεθούμε στη θέση να απαιτήσουν στο τέλος οι ίδιοι οι φοιτητές αστυνομία, για να μην μπορούν  οι κάθε λογής διαπλεκόμενοι καθηγητές να μιλάνε για άσυλο εγκληματικότητας, για να προστατέψουμε (πάνω απ όλα) τους ίδιους μας τους εαυτούς, για να μπορεί να αποτελεί το πανεπιστήμιο τόπο συνάντησης (είτε για κινηματικούς σκοπούς, είτε απλά για αντιεμπορευματική διασκέδαση) και για χίλιους ακόμα λόγους πρέπει να δράσουμε όσο είναι καιρός.

Οι πρεζέμποροι είναι εχθροί του κινήματος και ως τέτοιοι πρέπει να λάβουν την απάντηση που τους αξίζει.


Ενημερωσε σχετικα με την επίθεση των  πρεζέμπορων σε πάρτυ στο αστεροσκοπείο στην  οποια αναφερεσαι, για να εχουμε και μια ''εικονα'' για το περιστατικο που συνεβη!

.

από . 24/06/2013 3:38 πμ.


μπορείς να ενημερώσεις για τα "χθεσινά γεγονότα" από τα οποία παίρνεις αφορμή;

από φοιτητής 24/06/2013 4:17 πμ.


δεν επεκτάθηκα γιατί είναι απλά αφορμή.

Είχαν πάρτυ οι αγωνιστικές κινήσεις νομίζω (χωρίς να μαι σίγουρος, απλά αυτοί έβγαλαν ανακοίνωση για το σκηνικό http://antigeitonies.blogspot.gr/2013/06/blog-post_23.html?spref=fb) και προς το τέλος ενώ μάζευαν τα υλικά (ηχεία κλπ), έσκασε από το πουθενά μια ομάδα 20+ ατόμων και τους έκανε πέσιμο. Τελείως αναίτιο με άγριο ξύλο. απ ότι λέει κι η ανακοίνωση τους έκλεψαν και το ταμείο.

το σκηνικό το συνδέω με τα ναρκοτικά γιατί οι τύποι που έσκασαν είναι οι κλασσικές κοψιές που αράζουν σε σημεία στο ΑΠΘ και σπρώχνουν ... τα κλασσικά τιμάκια ρωσοπόντιων και διαφόρων με τα παρεάκια τους που σκάνε συνήθως μεμονωμένα σε πάρτυ και κλέβουν, προκαλούν κλπ

απλά χθες σκάσανε μαζικά και οργανωμένα.

από ανακοινωση ΚΚΕ-μλ 24/06/2013 5:44 πμ.


Δολοφονική επίθεση σε μέλη των Αγωνιστικών Κινήσεων στο ΑΠΘ
Καταγγελία του ΚΚΕ(μ-λ)
 
Κυριακή, 23 Ιουνίου 2013


Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλει την δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν μέλη των Αγωνιστικών Κινήσεων τις πρωϊνές ώρες της Κυριακής στο Αστεροσκοπείο του ΑΠΘ.
Πιο συγκεκριμένα σε πάρτυ των Αγωνιστικών Κινήσεων ΑΕΙ- ΤΕΙ και ενώ οι συναγωνιστές που είχαν απομείνει μάζευαν τα πράγματα, δέχτηκαν την απρόκλητη επίθεση συμμορίας τριάντα περίπου ατόμων, που ανάμεσά τους βρίσκονταν και άτομα που η ηλικία τους δεν δικαιολογούσε την παρουσία τους σε φοιτητικό πάρτυ.
Το αποτέλεσμα ήταν ο σοβαρός τραυματισμός πάνω από δέκα συναγωνιστών και συναγωνιστριών που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, κατάγματα και άλλα σοβαρά τραύματα.
Ταυτόχρονα η συμμορία αυτή δεν «παρέλειψε» να ληστέψει και όσα χρήματα μπόρεσε και να καταστρέψει τα συστήματα ήχου και ένα αυτοκίνητο.
Το γεγονός ότι τα μέλη αυτής της συμμορίας βρίσκονταν εμφανώς κάτω από την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών δεν εξηγεί από μόνο του αυτή τη δολοφονική μανία. Αποτελεί σύμπτωμα της εποχής μας που προκαλείται από την άγρια επίθεση του συστήματος και την εξαθλίωση που απλώνεται, τμήματα νεολαίας να συμπεριφέρονται σαν «αγέλες λύκων», εξυμνώντας και πρακτικά την τυφλή, ανεξέλεγκτη και δολοφονική βία.
Είναι επίσης πολύ παλιά ιστορία το ότι τέτοιου είδους «νευρόσπαστα» αξιοποιούνται συστηματικά από συγκεκριμένες πλευρές και με συγκεκριμένους τρομοκρατικούς στόχους και επιδιώξεις.
Όσο μας αφορά ματαιοπονούν. Αυτό που έχουμε να δηλώσουμε είναι ότι τέτοιου είδους ενέργειες ούτε μας τρομοκρατούν ούτε μειώνουν τη διάθεσή μας να αγωνιστούμε. Αντίθετα μας οπλίζουν με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα..
Ταυτόχρονα αυτό που θέλουμε να κάνουμε καθαρό από τη μεριά μας, είναι ότι δεν περιμένουμε από τις «αρμόδιες υπηρεσίες» να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Γνωρίζουμε καλά ότι στη δράση τέτοιου είδους συμμοριών ποντάρει το σύστημα για να απονομιμοποιήσει το Άσυλο και να νομιμοποιήσει τη παρουσία των δυνάμεων καταστολής στους Πανεπιστημιακούς χώρους.
Γνωρίζουμε καλά ότι αυτά τα τμήματα των λουμπενοποιημένων νέων τα παράγει η βαρβαρότητα αυτού του συστήματος. Γνωρίζουμε καλά ότι με την συντήρηση ενός τέτοιου «χώρου» λούμπεν στοιχείων επιχειρεί το κάθε τόσο προβοκάρισμα του φοιτητικού και όχι μόνο κινήματος. Γνωρίζουμε καλά ότι σ’ αυτό τον κοινωνικό βούρκο είναι που στρατολογεί η Ασφάλεια τους χαφιέδες και τους προβοκάτορες της.
Η αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος είναι υπόθεση του φοιτητικού και συνολικά του λαϊκού κινήματος. Είναι ένα ζήτημα που πρέπει να το αντιμετωπίσει, μπορεί να το αντιμετωπίσει και αργά ή γρήγορα θα το αντιμετωπίσει με την αποφασιστικότητα και τον τρόπο που οφείλει να το πράξει.

από Αναδημοσιευτης 24/06/2013 9:04 πμ.


Τα ξημερώματα της Κυριακής οι Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ- ΤΕΙ, δέχτηκαν απρόκλητη δολοφονική επίθεση στο Αστεροσκοπείο του ΑΠΘ, την ώρα που τελείωνε πάρτι που διοργάνωναν για την οικονομική ενίσχυση του φετινού τους κάμπινγκ.

Μια συμμορία από λούμπεν στοιχεία, με εμφανή τα σημάδια της επήρειας ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ, επιτέθηκε στα μέλη μας και σε φίλους που βοηθούσαν στην διοργάνωση του πάρτι. Επί μισή ώρα παλεύαμε να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας απέναντι σε γροθιές, κλοτσιές, κυνηγητό και ξυλοδαρμό του τύπου «πέντε εναντίον ενός». Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν αρκετοί συναγωνιστές μας και να μεταφερθούν σε νοσοκομεία της πόλης με μώλωπες, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, κατάγματα.

Τα φαινόμενα χρήσης τοξικών ουσιών, γηπεδισμού και δολοφονικής μανίας που ξεσπά σε τυφλές κατευθύνσεις είναι πλέον καθημερινότητα για μια νεολαία που «νοσεί».



Read more

από σχολια 24/06/2013 11:49 πμ.


Βασικά η ιστορια είναι 2 χρόνων, και αφορά την απόφαση του Λοβέρδου (αν θυμάμαι καλά) να εγκαταστησει ΟΚΑΝΑ σε κάθε νοσοκομείο. Από τότε πρεζέμποροι εγκαταστάθηκαν έξω από το ΑΧΕΠΑ και κοντά στην βιβλιοθήκη. Τα δέντρα κοντά στην Πολυτεχνική σχολή έχουν γίνει ο συνηθησμένος χώρος χρήσης. Πραγματικά δεν πάει άλλο και χρειάζονται δραστικά μέτρα.

από fff 24/06/2013 12:40 μμ.


περα απο τους πρεζεμπορους και το λουμπεν συφερτο τους,στο απθ το τελευταιο καιρο εχουν γινει και σκηνικα μεταξυ οπαδων και καθε λογης ομαδων που θελουν να λυσουν τις οποιες διαφορες τους..δηλαδη πρεπει να μπουν και φασιστες για να κανουμε κατι,εστω και μια συνελευση?


Όσα περιγράφονται πάνω είναι γεγονός. Το πέσιμο στην εκδήλωση των αγωνιστικών είναι όντως απλά μια αφορμή για να ανοίξει το θέμα, αφού τέτοιου είδους περαστικά συμβαίνουν ανα καιρούς αλλά το κύριο πρόβλημα δεν είναι αυτά αλλά η συνολική κατάσταση που επικρατεί με τέτοιους τύπους τον τελευταίο διάστημα. 

Το θέμα της αντιμετώπισης όμως είναι μάλλον κάτι πολύ δύσκολο αφού απ'ότι φαίνεται έχουμε να κάνουμε με μαφίες. Το μόνο βέβαιο είναι ότι μέχρι να λυθεί το πρόβλημα είναι απαραίτητο να περιφρουρήσουμε τις εκδηλώσεις μας. 

 

Υγ δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί κάπου αλλά σχετικά με αυτό το θέμα την προηγούμενη βδομάδα μπάτσοι της δίωξης ναρκωτικών έκαναν 2-3 συλλήψεις εντός του πανεπιστημιακού χώρου

από Επιστήμονας 24/06/2013 3:15 μμ.


  Η συγκεκριμένη κατάσταση πρέπει να σταματήσει. Άρχικά κάποιοι πίστευαν πως πρόκειται για μετανάστες που ''αράζουν'' στο χώρο. Πλέον είναι πράγματι δύσκολο να κυκλοφορήσεις στη πλατεία χημείου και τους γύρω χώρους. Μεγάλες ''ύποπτες παρέες'' έχουν καταλάβει το χώρο. Προσωπικά είναι ελάχιστες οι φορές που πέρασα μπροστά τους και δεν μου μίλησαν. Με εξυπνάδες του στύλ ''τι λέει ρε ψηλέ?'' θέλουν να σου δείξουν πως δεν περνάς απαρατήρητος. 

  Χαρακτηριστική είναι η κατάσταση και στη βιβλιοθήκη. Τη περίοδο αυτή (λόγω εξεταστικής) μέχρι τις 10-11 το βράδυ ήταν πολύ δυσκολο να βρείς θέση. Τωρα απο το απόγευμα είναι σχεδόν άδεια. Μάλιστα πολλά κορίτσια έρχονται και τα παίρνουν πλέον οι γονείς τους (!!!).

 Τέλος, απ'οτι έμαθα έγινε σκηνικό και στο φεστιβάλ της ΚΝΕ τη προηγούμενη εβδομάδα. Πήγαν μπροστά σ'αυτούς που έκοβαν εισητήρια και έσπαγαν μπουκάλια. Ποιός μπορεί λοιπόν να αποκλίσει ότι αυτή η κατάσταση δε σχετίζεται και με κύκλους φασιστοειδών που βρήκαν ευκαιρία να μπούνε στο ΑΠΘ?

 

από (Α)* 24/06/2013 4:39 μμ.


μπορει σιγουρα οτι προαναφερθηκε, να εχει σχεση με φασιστες, που μπορεσαν να ''μπουν'' στο ΑΠΘ, αλλα σιγουρα ειναι βασικοτερο το θεμα, των πρεζεμπορων σε πολλα σημεια πλεον του ΑΠΘ και του λουμπεν κυκλου τους,παραλληλα ομως ειναι και το θεμα των ρουφιανων και ασφαλιτων που καιρο τωρα βολταρουν ανετα στον χωρο των πανεπιστιμιων! Καιρος να υπαρξει καποια δραση!

από trouk 24/06/2013 5:30 μμ.


για να βαζουμε τα πραγματα σε μια σειρα.

καταρχάς, αν και δεν ημουν στο σκηνικο, δεν ειναι απαραιτητο να συνδεονται η πρεζα στο πανεπιστημιο με το πεσιμο σε παρτυ. Το προηγουμενο ακαδημαϊκό ετος, που η κατασταση με την πρεζα ηταν πολυ πιο ηπια απο οτι τωρα, ο κανονας στα παρτυ ηταν στο τελος να γινεται πεσιμο κυριως απο ρωσοποντιους που στην αρχη ερχοντουσαν και απαιτουσαν τζαμπα μπιρες και μετα ριχναν ξυλο και προσπαθουσαν να αρπαξουν λεφτα και εξοπλισμους. Φέτος είχε ηρεμήσει αισθητά η κατάσταση. Τα σκηνικά αυτά φυσικά γίνονται εδώ και πολλα χρονια στο απθ (πριν ερθει ο οκανα στο αχεπα), απλα την προηγουμενη σαιζον ειχαν κορυφωθει.

Οσον αφορα την ελευση του οκανα στο αχεπα, δεν ξερω απο ποιον ψηφιστηκε και με ποια αιτιολογηση, αλλα σιγουρα το αποτελεσμα της πραξης αυτης ηταν βουτυρο στο ψωμι οσων μαχονται υπερ της πανεπιστημιακης αστυνομιας και ενος οργανομενου σχεδιου ασφαλειας και ελεγχου μεσα στα πανεπιστημια.

Δεκαδες εξαθλιωμανα απο την ηρωινη ατομα τριγυρναν ολη μερα σα ζομπι στα γρασιδια απεναντι απο τη βιβλιοθηκη περιμενωντας ειτε τη δοση τους, ειτε να σπρωξουν σε αυτους που βγαινουν απο τον οκανα.  Γενικα, η μονη συναναστροφη τους με φοιτητες ειναι να ζηταν κανα τσιγαρο απο οσους αραζουν απ εξω απο τη βιβλιοθηκη. Οι πραγματικοι πρεζεμποροι ειναι λιγοι και ακροβολισμενοι σε σημεια που δυσκολα παταει ανθρωπος (εκτος αν ξερει να κοψει δρομο απο κει), κυριως πισω απο το κεντρο αιμοδοσιας του αχεπα, εκει που βγαινει στην πισω πλευρα του πολυτεχνειου. Παράλληλα, υπαρχουν και καποιες αλλες ομαδες, κυριως αφρικανων, αλλα και καποιοι μαλλον ρωσοποντιοι, που βρισκονται σε ολο το μηκος του δρομου απο την πλατεια χημειου μεχρι τη βιβλιοθηκη και αυτοι εκει για να σπρωχνουν. Αυτοι εχουν σιγουρα μια πιο "επιθετικη" συμπεριφορα, αλλα δεν εχω ακουσει καποιοι κρουσμα επιθεσης, ή απειλης σε διερχομενο/η φοιτητη/ρια.

Συμφωνω με ενα απο τα πρωτα σχολια, που λεει οτι πρεπει να δρασουμε πριν ο ιδιος ο φοιτητης αρχισει να απαιτει πανεπιστημιακη αστυνομια (οχι πως και τωρα η πλειοψηφια δεν θα γουσταρε).

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License