Ειδήσεις περιληπτικά

Ειδήσεις σε περίληψη, όπως συντάσσονται και ηχογραφούνται για το Δελτίο Αντιπληροφόρησης του 1431ΑΜ. Μπορείτε να το ακούσετε στην ιστοσελίδα του σταθμού, καθώς και κάθε 3 ώρες από το πρόγραμμα του ραδιοφώνου.

 

Εργατικά

 

Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε την Τρίτη στην Ευρυτανία, με αποτέλεσμα τον θάνατο υπαλλήλου της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Επίσης, εργατικό ατύχημα σημειώθηκε την ίδια μέρα στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στις εγκαταστάσεις της Ελευσίνας, όπου εργαζόμενος έπαθε εγκαύματα στο πρόσωπο και στα χέρια από διαρροή πίσσας.

Σε 3ωρη στάση εργασίας και γενική συνέλευση προχώρησαν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Forthnet - Netmed» αντιδρώντας στο κύμα απολύσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες στην επιχείρηση.

Να επιβάλει στους εργαζόμενους εκ περιτροπής εργασία με 4ήμερη απασχόληση, επιχειρεί η εταιρεία «ΙΜΑΝΤΑΣ ΒΟΛΟΥ», με πρόσχημα τη μείωση των παραγγελιών.

Λουκέτο έβαλε η εργοδοσία στην εταιρία "Φήμη ΠΑΚ" το πρωί της Τρίτης. Οι 120 εργάτες είναι απλήρωτοι εδώ και 8 μήνες, και αρκετοί βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Ως απάντηση, αποφάσισαν στη γενική τους συνέλευση την περιφρούριση του χώρου της εταιρίας, την παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας και την επίσχεση εργασίας από το σύνολό τους.

Συνεχίζοναι οι παρεμβάσεις στο οβελιστήριο Ζωή και Κότα στην περιοχή της Ροτόντας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι λόγοι, απλήρωτη και μαύρη εργασία και απόλυση τριών πακετάδων. Οι προκλήσεις από μέρους της εργοδοσίας εντείνονται. Μετά από το απόγευμα της Δευτέρας, που είχε φωνάξει το αφεντικό για μπράβο επιφανή φασίστα του νομού, τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προέβη σε μύνηση εναντίων των τριών απολυμένων για εξίβρυση και απειλή, με αποτέλεσμα τη σύλληψη ενός, με τη διαδικασία του αυτόφορου.

 

Καταστολή

 

Το πρωί της Πέμπτης ο αρνητής στράτευσης Μενέλαος Εξίογλου πέρασε από δίκη στο στρατοδικείο Αθηνών κατηγορούμενος για ανυποταξία. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, αλλά αναγνώρισε το ελαφρυντικό των μη ταπεινών ελατηρίων, καταδικάζοντάς τον σε 5 μήνες φυλάκισης με 12μηνη αναστολή. Η απόφαση έρχεται 6 μόλις μήνες μετά την πρώτη καταδίκη του Εξίογλου για ανυποταξία, αδίκημα που θεωρείται συνεχές και συνεχώς επαναλαμβανόμενο, γεγονός που επιτρέπει στους στρατοδίκες να δικάζουν επαναλαμβανόμενα έναν αρνητή στράτευσης, κάθε φορά για διαφορετικό χρονικό διάστημα ανυποταξίας.

Αθώοι κρίθηκαν οι 6 συλληφθέντες από την παρέμβαση στα Προπύλαια πριν 2 μήνες, ενάντια στη φίμωση των μέσων αντιπληροφόρησης, οι οποίοι κατηγορούνταν για προσβολή συμβόλων, δύο εκ των οποίων και για ψευδή ανώμοτη κατάθεση, και ένας για οπλοκατοχή. Υπήρξε παρουσία αλληλέγγυων καθ΄ όλη τη διάρκεια της δίκης.

Την Τετάρτη, άντρες της Ασφάλειας προσήγαγαν πολίτη στη Θεσσαλονίκη, τον οποίο υποχρέωσαν, παρά τη θέλησή του, σε λήψη γενετικού υλικού για υπόθεση σχετική με τις Σκουριές Χαλκιδικής.

Στη δημοσιότητα έδωσε η Ουάσινγκτον τη λίστα με τα ονόματα 46 επ΄ αόριστον κρατουμένων στις φυλακές του Γκουαντάναμο, οι οποίοι σύμφωνα με την αμερικανική κυβέρνηση, θα παραμείνουν επ' αόριστον στο Γκουαντάναμο χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και χωρίς να έχουν δικαστεί γιατί, όπως υποστηρίζει, είναι πολύ επικίνδυνοι για να αποφυλακιστούν και δεν μπορούν να διωχθούν ποινικά

Το βράδυ της Πέμπτης συνελήφθη στη Δραπετσώνα ο 50χρονος αντιρρησίας συνείδησης Λάζαρος Πετρομελίδης. Ο Πετρομελίδης έχει περάσει πάνω από 10 δίκες σχετικά με την άρνηση καταταγής του στο στρατό, ενώ το πρωί της Πέμπτης ήταν ένας από τους δύο μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη του αρνητή στράτευσης Εξίογλου.

 

Κοινωνικά

 

Φρένο στα έργα εκτροπής του Αχελώου ποταμού στο Θεσσαλικό κάμπο βάζει η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Συνεχίζονται πανελλαδικά οι πολύμορφες δράσεις αλληλεγγύης στον φυλακισμένο αγωνιστή και απεργό πείνας από τις 4 του μήνα, Κώστα Σακκά.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License