Διεθνείς ειδήσεις περιληπτικά

Διεθνείς ειδήσεις σε περίληψη, όπως συντάσσονται για το Δελτίο Αντιπληροφόρησης του Ελεύθερου Κοινωνικού Ραδιοφώνου 1431am.

 

Σε εφόδους σε σπίτια και μαζικές συλλήψεις πάνω από 100 διαδηλωτών προχώρησε την Τρίτη η τουρκική αστυνομία, ενώ άλλοι 460 συνελήφθηκαν το Σαββατοκύριακο, καθώς οι διαδηλώσεις ενάντια στην πολιτική του πρωθυπουργού Ερντογάν μπήκαν στην 4η εβδομαδα. Συνεχίστηκαν το βράδυ της Τρίτης οι συγκρούσεις με την αστυνομία στην Άγκυρα και την Ισταμπούλ. Η τουρκική αστυνομία έχει εκκενώσει πλήρως την πλατεία Ταξίμ και πλέον συγκρούσεις σημειώνονται πέριξ αυτής

 

Συνεχίζονται και αυτήν την εβδομάδα οι καθημερινές διαδηλώσεις δυσαρέσκειας σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Βραζιλίας, με αφορμή την αύξηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και ενάντια στο υψηλό κόστος κατασκευής έργων για τη διοργάνωση κορυφαίων αθλητικών γεγονότων (όπως Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου το 2014, Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο το 2016. Πολλές από τις διαδηλώσεις εξελίχθηκαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία.

 

Απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Σουηδίας την Τετάρτη, ζητώντας αυξήσεις, διατήρηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και καλύτερα ωράρια.

 

Απεργία πραγματοποίησαν τη Δευτέρα οι εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Πορτογαλία, την πρώτη μέρα των τελικών εξετάσεων των μαθητών. Οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν δημόσια δωρεάν ποιοτική εκπαίδευση και πλήρη εργασιακά δικαιώματα, με αφορμή τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για απολύσεις, αυξήσεις του ωραρίου των καθηγητών από τις 35 στις 40 ώρες, μείωση του μισθού και των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

 

Ρατσιστική επίθεση με μαχαίρι δέχτηκε τη Δευτέρα πρόσφυγας, κάτοικος της κατασκήνωσης διαμαρτυρίας των προσφύγων, στο Κρόιτσμπεργκ του Βερολίνου.

 

Μέχρι τον Οκτώβρη θα πρέπει να εκκενωθεί η κατασκήνωση διαμαρτυρίας των προσφύγων στη Βιένη, σύμφωνα με τελεσίγραφο της φιλανθρωπικής οργάνωσης στην οποία ανήκει ο χώρος.

 

Επεισόδια μεταξύ εξτρεμιστικών εθνικιστικών ομάδων σημειώθηκαν τη Δευτέρα, την τέταρτη ημέρα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, Σόφια.  

 

Εκστρατεία πίεσης ενάντια στην αναγκαστική σίτιση των απεργών πείνας στο Γκουαντανάμο ξεκίνησαν πανεπιστημιακοί των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ επίσης δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα των κρατουμένων.

 

Πορεία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των ταχυδρομείων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Πόρτλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών.

 

13.000 αιτήματα για την παράδοση προσωπικών δεδομένων ανακοίνωσε πως δέχτηκε κατά το τελευταίο εξάμηνο η υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Yahoo από τις αμερικανικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License