Ενημερωση απο τη χθεσινη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εξεγερμένους της Τουρκίας

Την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013 από τις 7 μέχρι τις 11μμ πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Εξαρχείων, από τους Αναρχικούς για την Κοινωνική Απελευθέρωση, μικροφωνική συγκέντρωση αντιπληροφόρησης κι αλληλεγγύης στους εξεγερμένους της Τουρκίας.

post image

Τη δράση αυτή πλαισίωσαν αλληλέγγυες και αλληλέγγυοι, ενώ συμμετείχαν και συναγωνιστές από τη γειτονική χώρα που διαμένουν στην Ελλάδα.

Στο χώρο της Πλατείας αναρτήθηκαν πανό και πλακάτ στα αγγλικά και στα τουρκικά, προβλήθηκαν βίντεο και φωτογραφίες που απεικόνιζαν την κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία τις τελευταίες ημέρες, ακούστηκαν αγγλόφωνα, τουρκόφωνα και ελληνόφωνα τραγούδια, ενώ παράλληλα διαβαζόταν και μοιραζόταν σχετικό προπαγανδιστικό κείμενο.

Ιδιαίτερα χρήσιμες και σημαντικές ήταν οι τοποθετήσεις που ακολούθησαν από μεριάς των συντρόφων απ’ την Τουρκία τόσο σε επίπεδο πληροφοριών όσο και σε επίπεδο προβληματισμών. Οι Τούρκοι σύντροφοι έδωσαν ένα στίγμα του μεγέθους, αλλά και της σημασίας των πρόσφατων γεγονότων που διαδραματίζονται στη γειτονική μας χώρα, όπου οι μαζικοί αγώνες είχαν εκλείψει για πολλά χρόνια. Κατέθεσαν τέλος την αγωνία τους για το τι θα ακολουθήσει μετά την εξέγερση και ενδιαφέρονταν να μάθουν από τις όποιες εμπειρίες θα μπορούσαν να μεταδοθούν από αγωνιζόμενους στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια (Δεκέμβρης ’08, κίνημα πλατειών).

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Από το κέντρο της Αθήνας χαιρετίζουμε αγωνιστικά τους εξεγερμένους της Τουρκίας!

 

Ας μας επιτραπεί κι ένας ιδιαίτερος χαιρετισμός στον 14χρονο σύντροφο Π. που χθες ήταν σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης δίπλα μας!

 

Το κείμενο της μικροφωνικής, καθώς και σχετικό φωτογραφικό υλικό στο site της ΑΚΑ

 

 

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License