Ειδήσεις περιληπτικά

Ειδήσεις σε περίληψη όπως συντάσσονται στο Δελτίο Αντιπληροφόρησης του ελεύθερου κοινωνικού ραδιοφώνου 1431ΑΜ. Ανανεώνεται περίπου κάθε 3 μέρες και μπορείτε να το ακούσετε στην ιστοσελίδα του ραδιοφώνου, στους 1431ΑΜ στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και πειραματικά πλέον στους 103.4 στα fm.

 

ΕΡΓΑΤΙΚΑ


24ωρη απεργία την Πέμπτη από την Πανελληνία Ένωση Τραυματιοφορέων ενώ την Παρασκευή οι γιατροί, οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ και το υγειονομικό προσωπικό στην πρωτοβάθμια περίθαλψη κατεβαίνουν σε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο υπουργείο Υγείας. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας, με τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, απλήρωτες εφημερίες και υπερωρίες, χαλασμένα μηχανήματα και ελλείψεις υλικών και απαιτούν τη στήριξη και ενίσχυση των δημόσιων δομών περίθαλψης.
 
 Η ΕΛΜΕ Ζακύνθου πραγματοποίησε συλλαλητήριο-διαμαρτυρία την Παρασκευή στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου αντιδρώντας στην απόφαση του ΠΥΣΔΕ Ζακύνθου να δηλώσει στο Υπουργείο Παιδείας, 58 εκπαιδευτικούς ως υπεράριθμους.
 
Τρία εργατικά ατυχήματα καταγράφηκαν την Παρασκευή στο Ηράκλειο εξαιτίας της εντατικοποίησης της εργασίας αλλά και της παντελούς έλλειψης μέτρων ασφάλειας, στο όνομα των περικοπών για τη μείωση του κόστους, χωρίς να υπολογίζεται η ανθρώπινη ζωή.
 
Μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται καθημερινά εξω από το κατάστημα 'Ζωή και κότα' στην Θεσσαλονίκη ενάντια στις απολύσεις τριών διανομέων.Οι απολυμένοι βρίσκονταν σε καθεστώς τρομοκρατίας από τα αφεντικά αφού ,έχοντας διεκδικήσει και πετύχει την υπογραφή συμβάσεων καθώς και την καταβολή των δώρων Χριστουγέννων και Πασχα κατά την προηγούμενη εβδομάδα τους ανακοινώθηκαν απολύσεις.
 
ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Το βράδυ της Πέμπτης απήχθη ιδιαίτερα βίαια από το κέντρο της Αθήνας ο αριστερός αγωνιστής και πολιτικός πρόσφυγας Μπουλούτ Γιαϊλά, μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν. Όπως προέκυψε, το αμάξι των απαγωγέων ανήκε στην ελληνική αστυνομία. Το Σάββατο η Τουρκική Αντιτρομοκρατική ενημέρωσε πως ο Μπουλούτ βρίσκεται στα χέρια της. (Η ΕΛ.ΑΣ αρνείται επίσημα την ανάμιξή της στο εν λόγω συμβάν)
 
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ


Καθιστική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν την Πέμπτη κάτοικοι της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αριστοτέλους ζητώντας την απελευθέρωση των δύο κατοίκων της Ιερισσού οι οποίοι βρίσκονται προφυλακισμένοι στα Διαβατά για τα γεγονότα στο εργοτάξιο των Σκουριών. 
 
Περισσότερα από χίλια άτομα συμμετείχαν την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη στην πορεία αλληλεγγύης στον τουρκικό αγωνιζόμενο λαό. Η πορεία  κατευθύνθηκε από την Εγνατία στην Βενιζέλου και κατέληξε στο τουρκικό προξενείο.
 
Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε συνέλευση κατοίκων, κινήσεων και φορέων  με θέμα: "Τα πρώην στρατόπεδα- Ελεύθεροι χώροι- Η ανάσα των πόλεων".

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License