Διεθνείς ειδήσεις περιληπτικά

Ειδήσεις σε περίληψη όπως συντάσσονται στο Δελτίο Αντιπληροφόρησης του ελεύθερου κοινωνικού ραδιοφώνου 1431ΑΜ. Ανανεώνεται περίπου κάθε 3 μέρες και μπορείτε να το ακούσετε στην ιστοσελίδα του ραδιοφώνου, στους 1431 στα am στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και πειραματικά πλέον στους 103.4 στα fm.

 

Εκδηλώσεις σε τρεις πόλεις του Καναδά πραγματοποιήθηκαν, προκειμένου να γίνει ενημέρωση για τις αντιδράσεις ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στην Ελλάδα. Η καναδική εταιρία Eldorado Gold έστειλε τρεις ανθρώπους ,υπέρ των μεταλλέίων, από την Ελλάδα, να παρευρεθούν στο ακροατήριο.
 

Εκ νέου συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευη στο Αμβούργο, προκειμένου ο δήμος να παράσχει κατάλυμα στους 200 πρόσφυγες από τη Λιβύη, που εδώ και βδομάδες, μετά την μαζική άφιξή τους στην πόλη, ζουν στους δρόμους.
 
Με σκοπό να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην απέλαση 25 οικογενειών από τη Γερμανία στη Σερβία, συγκεντρώθηκαν 140 αλληλέγγυοι στο αεροδρόμιο του Μπάντεν την περασμένη Τρίτη.
 
Τη δική τους ραδιοφωνική εκπομπή ξεκίνησαν οι διαμαρτυρόμενοι πρόσφυγες στη Βιένη, η οποία μεταδίδεται από το τοπικό εναλλακτικό ραδιόφωνο και περιέχει ρεπορτάζ για περιπτώσεις διακρίσεων ή κακομεταχείρισης.
 
 
Γενική απεργία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στη χώρα των Βάσκων, μετά από κάλεσμα αριστερών και βάσκικων συνδικαλιστικών οργανώσεων, διεκδικώντας ένα αυτόνομο οικονομικό μοντέλο. Διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις έγιναν σε πάνω από 70 πόλεις της χώρας, ενώ δεν έλλειψαν συγκρούσεις αλλά και συλλήψεις από την αστυνομία.
 
Εκκενώθηκε βίαια η κατάληψη Ούμπικα στην Ουτρέχτη την Παρασκευή 24 Μαΐου. Οι 15 καταληψίες οχυρώθηκαν και κλειδώθηκαν στο κτίριο, ενώ η αστυνομία χρειάστηκε 16 ώρες για να τους απομακρύνει.
 
Με εκκένωση τις επόμενες ημέρες κινδυνεύει η κατάληψη Μπιντς της Ζυρίχης, που στεγάζεται από το 2006 σε εγκαταλελειμμένο εργοστασιακό κτίριο, που προορίζεται για κατεδάφιση και ανέγερση κατοικιών.
 
Αμέτρητος είναι ο αριθμός κατοίκων του Ρίο ντε Τζανέιρο που υπέστη έξωση από τα σπίτια του τα τελευταία δύο χρόνια, προκειμένου να κατασκευαστούν έργα υποδομής για το Παγκοσμίο Πρωτάθλήματο Ποδοσφαίρου και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
 
Στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη Τρίτη, η αστυνομία επιτέθηκε με δακρυγόνα σε διαδηλωτές, καθώς αυτοί προσπαθούσαν να εμποδίσουν την κοπή δένδρων, στα πλαίσια της πεζοδρόμησης της περιοχής Ταξίμ.
 
Συνεχίζουν την απεργία πείνας που ξεκίνησαν πριν από ένα μήνα, 27 Ιορδανοί κρατούμενοι στις φυλακές του Ισραήλ, που διαμαρτύρονται για τις συνεχόμενες παραβιάσεις και ζητούν την απελευθέρωσή τους.
 
Έξω από τα δικαστήρια του Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη αλληλέγγυοι στον ανάπηρο Μπένι Γουόρ, ο οποίος την 1η Μαΐου δέχτηκε βίαιη επίθεση από αστυνομικούς, ενώ στη συνέχεια κατηγορήθηκε για αντίσταση κατά της αρχής.
 
Τη Δευτέρα ξεκινάει η δίκη του Μπράντλεϊ Μάνινγκ, του στρατιώτη που διέρρευσε τα έγγραφα του αμερικανικού στρατού, αποκαλύπτοντας τα εγκλήματα πολέμου στο Αφγανιστάν. Εκατοντάδες οι εκδηλώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο από την 1η Ιουνίου, στα πλαίσια διεθνούς εβδομάδας αλληλεγγύης

Αναβλήθηκε μετά από δικαστική απόφαση η εκκένωση της γης των αφρικανών ιθαγενών Βουσμάνων, ενώ καταγγέλεται πως η κυβέρνηση της Μποτσουάνας θέλει τη γη για τουριστικούς σκοπούς και εξόρυξη διαμαντιών.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License