Διεθνείς ειδήσεις περιληπτικά

Διεθνείς ειδήσεις περιληπτικά, όπως συντάσσονται για το Δελτίο Αντιπληροφόρησης του ελεύθερου κοινωνικού ραδιοφώνου 1431ΑΜ.

διεθνή


Συνεχίστηκαν για ολόκληρη την προηγούμενη εβδομάδα και το Σαββατοκύριακο οι συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και νεαρών μεταναστών δεύτερης γενιάς, στα προάστια της Στοκχόλμης. Όι συγκρούσεις μετριάστηκαν τις προηγούμενες ημέρες, μετά από αύξηση της αστυνομίας και επιδείνωση του καιρού. Η τοπική πολιτική οργάνωση βάσης, Μεγκαφόνεν, αρνείται να καταδικάσει τη βία και καταγγέλει την έλλειψη δικαιοσύνης, υποδομών, κοινωνικών παροχών και την υποβάθμιση των συνοικιών.

Τουλάχιστον 23 εργαζόμενοι τραυματίστηκαν στην Καμπότζη όταν αστυνομικοί που χρησιμοποίησαν ηλεκτροφόρα γκλομπ επενέβησαν για να διαλύσουν διαδήλωση εργαζομένων σε εργοστάσιο που παράγει ρούχα για την πολυεθνική εταιρεία αθλητικών ειδών Nike.

Εκ νέου απεργία στις γερμανικές εγκαταστάσεις της Άμαζον την Δευτέρα και την Τετάρτη, καθώς οι 500 εργαζόμενοι και εργαζόμενες ζητούν την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Στη μεγαλύτερη σε διάρκεια απεργία στις Ηνωμένες Πολιτείες κατέβηκαν από την Τρίτη οι υπάλληλοι των πολυκαταστημάτων Walmart, διαμαρτυρόμενοι για τις κακές συνθήκες εργασίας και τις εκφοβιστικές κινήσεις κατά των απεργών.

Με μισθολογικά αιτήματα απεργεί συνολικά το προσωπικό των εθνικού συστήματος Υγείας της Μοζαμβίκης

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το φοιτητικό κίνημα στο Μαρόκο υπογραμμίζουν ντόπιοι φοιτητές, αναφερόμενοι μάλιστα στο θάνατο μιας πολιτικά δραστήριας φοιτήτριας τον Ιανουάριο, μετά από χτύπημα της αστυνομίας.

Βίντεο που αποδεικνύει τη σφαγή άνω των διακοσίων αμάχων σε χωριό της Συρίας από τον κυβερνητικό στρατό δημοσίευσαν ακτιβιστές.

Αυξημένα ποσοστά ισλαμοφοβίας στην Βρετανία μετά τη δολοφονία στρατιώτη, ενώ επικίνδυνη κρίνεται και η άνοδος του ακροδεξιού κόμματος.

Διαδήλωση προς το δημαρχείο του Αμβούργου πραγματοποίησαν την προηγούμενη εβδομάδα 300 πρόσφυγες, που έφυγαν το 2011 από την φλεγόμενη Λιβύη. Οι πρόσφυγες, που κοιμούνται στους δρόμους, διεκδικούν την παροχή καταλύματος, ενώ ο δήμαρχος αρνήθηκε να επιτρέψει την εγκατάσταση κατασκήνωσης.

Τις συνθήκες διαβίωσης στο κέντρο κράτησης μεταναστών του Μάνους στην Αυστραλία καταγγέλουν πολιτικές ομάδες.

4 παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν ελαφρά την Τρίτη, όταν ο ισραηλινός στρατός εισέβαλε και συγκρούστηκε με νέους διαδηλωτές σε πόλη νότια της Βηθλεέμ

Η αστυνομία της Ουγκάντας έκανε χρήση δακρυγόνων και γκλομπ, και συνέλαβε δύο διαδηλωτές την Τρίτη, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης ενάντια στο κλείσιμο αντιπολιτευόμενης εφημερίδας από την κυβέρνηση.

Διεθνές κάλεσμα για δράσεις αλληλεγγύης το ερχόμενο Σάββατο προς τον Μπράντλει Μάνινγκ, τον αμερικανό στρατιώτη ο οποίος δικάζεται επειδή διέρευσε στο διαδίκτυο χιλιάδες απόρρητα έγγραφα του αμερικανικού στρατού.

Η τρίτη ετήσια γιορτή δρόμου και αντίστασης που έλαβε χώρα το Σάββατο 25 Μάη στη Βέρνη της Ελβετίας, κατέληξε σε εκτεταμένης κλίμακας συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας

Μαζικές διαδηλώσεις ενάντια στην πολυεθνική εταιρία μεταλλαγμένων, την Μονσάντο, πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σάββατο σε πολλές πόλεις της Λατινικής Αμερικής και των Ηνωμένων Πολιτειών.

3000 άτομα του αντιφασιστικού κινήματος της Γερμανίας μπλόκαραν με επιτυχία το Σάββατο την πορεία 200 νεοναζιστών στην Καρλ-σρούη.

Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε το Σάββατο περίπου 30 ακτιβιστές υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων που διαδήλωναν στην Μόσχα. Διαδήλωση κατά του γάμου των ομοφυλόφιλων από συντηρητικούς και θρήσκους σε Γαλλία και Βραζιλία.

Περίπου 200 άτομα φιλήθηκαν στο στόμα με το ζευγάρι τους στα πλαίσια διαμαρτυρίας στο μετρό της Άγκυρας, αντιδρώντας στην σχετική απαγόρευση.

Η Ιταλία επικύρωσε την Τρίτη την Ευρωπαϊκή συνθήκη ενάντια στη βία κατά γυναικών μετά από επανειλημμένα περιστατικά επιθέσεων.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License