Διεθνείς ειδήσεις σε τίτλους

Διεθνείς ειδήσεις σε περίληψη, όπως συντάσσονται και περιλαμβάνονται στο Δελτίο Αντιπληροφόρησης του Ελεύθερου Κοινωνικού Ραδιοφώνου 1431ΑΜ

 

Εργατικά:

 

Απεργία κατά τη διάρκεια των εισαγωγικών εξετάσεων ολόκληρη των εβδομάδα πραγματοποιούν οι συμβασιούχοι καθηγητές στο Βερολίνο, ζητώντας εξίσωση των μισθών τους με αυτούς των μόνιμων εκπαιδευτικών.

 

Δάσκαλοι, καθηγητές, μαθητές και φοιτητές σε όλη την Ισπανία απέργησαν και απείχαν την προηγούμενη εβδομάδα από τα μαθήματα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές οι οποίες επιβάλλονται στον τομέα της παιδείας στο πλαίσιο της πολιτικής δημοσιονομικής λιτότητας

 

Κατά τη διάρκεια της απεργία τους, οι μεταλλωρύχοι στην κρατική εταιρία Codelco της Χιλής δέχτηκαν βίαιη επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής με δακρυγόνα και κανόνια νερού, ενώ αρκετοί από αυτούς τραυματίστηκαν ή συνελήφθησαν.

 

Με την απειλή της απεργίας, οι μεταλλουργοί του Μονάχου της Γερμανίας ανάγκασαν την Τετάρτη του εργοδότες να συμφωνήσουν σε αυξήσεις μισθών συνολικού ύψους 5,7% τα επόμενα δύο χρόνια, από τις οποίες αναμένεται να ωφεληθούν πάνω από 3,7 εκατομμύρια εργαζόμενοι στη Γερμανία.

 

Απεργούν και πάλι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία εξόρυξης λευκόχρυσου της Νότια Αφρικήςζητώντας να μην γίνουν οι σχεδιαζόμενες μειώσεις 6.000 θέσεων εργασίας και να αυξηθεί ο μισθός τους. 30 απεργοί εργαζόμενοι στην εταιρία είχαν σκοτωθεί το περασμένο καλοκαίρι από πυροβολισμούς της αστυνομίας

 

300 εργοστάσια ένδυσης στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές αναγκάστηκαν να κλείσουν μετά τον ξεσηκωμό των εργαζομένων που διαμαρτύρονται για τις συνθήκες εργασίας, τους χαμηλούς μισθούς και ζητούν την τιμωρία των υπευθύνων της κατάρρευσης του εργοστασίου πριν από δυο εβδομάδες. Ο αριθμός των νεκρό στο εργοστάσιο που κατέρρευσε έχει φτάσει τους 1100.

Εν τω μεταξύ, στην Ουάσινγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από παιδικό κατάστημα καθώς προμηθεύονταν προϊόντα φτηνής εργασίας από το συγκεκριμένο εργοστάσιο του Μπαγκλαντές που κατέρρευσε.

 

Τμήμα εργοστασίου παπουτσιών κατέρρευσε την Πέμπτη στην Καμπότζη, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 6 νεκρά άτομα και αρκετά παγιδευμένα.

 

Τουλάχιστον δώδεκα εργάτες ορυχείου σκοτώθηκαν και δύο ακόμη τραυματίστηκαν από έκρηξη αερίου σε ορυχείο στην επαρχία Γκοζχού της νοτιοδυτικής Κίνας. Κατάρρευση ορυχείου με νεκρούς και αγνοούμενους την Τρίτη και στην Ινδονησία.

 

Εγκρίθηκε την Τρίτη στη Γαλλία ο νόμος «μεταρρύθμισης της αγοράς εργασίας», που οδηγεί σε ελαστικοποίηση και επιδείνωση των όρων εργασίας

 

Καταστολή

 

Κυλιόμενη απεργία πείνας πραγματοποιούν πάνω από 1200 άτομα σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, εις ένδειξη αλληλεγγύης στην απεργία πείνας των κρατουμένων του Γκουαντανάμο που φτάνει τις 100 μέρες. Μεταξύ των διαδηλωτών αλληλέγγυων απεργών πείνας βρίσκεται κι ένας πασιφιστής βετεράνος του Βιετνάμ 71 ετών.

 

Αυτόνομοι χώροι

 

Εκκενώθηκε το πρωί της Τετάρτης η κατάληψη κοινωνικό κέντρο “Κομμούνα” του Σαν Φρανσίσκο, ενώ πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το ίδιο βράδυ.

 

Ανακαταλήφθηκε το κινηματικό βιβλιοπωλείο στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου, μετά από μεγάλη διαδήλωση.

 

60 άτομα ξεκίνησαν νέα κατάληψη σε εγκαταλελειμμένο κτήριο του Φράιμπουργκ, εις ένδειξη αλληλεγγύης στο απειλούμενο με εκκένωση κοινωνικό κέντρο Κου-Τσα. Με εκκένωση επίσης κινδυνεύει ο αυτόνομος χώρος Α Τσε στην Κολωνία.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License