Ιταλία : Οι λιμενεργάτες της Γένοβας διαδηλώνουν μετά τη καταστροφή

Οι λιμενεργάτες της Γένοβας διαδηλώνουν μετά τη καταστροφή.

post image

 

Δύο από τους εργάτες αγνοούνται ακόμα και άλλοι επτά βρέθηκαν νεκροί στο Λιμάνι της Γένοβας μετά την σύγκρουση του πλοίου Jolly Nero με τον πύργο ελέγχου τη νύχτα της Τριτης, 7 Μαϊου.  Η πόλη θρηνεί.  Το πρωϊ της Τετάρτης (8/5) έγινε μία παύση 15 λεπτών σιγής στα σχολεία, στο πανεπιστήμιο, τα μαγαζιά, τις τράπεζες και τις βιομηχανίες.  Οι λιμενεργάτες έκαναν απεργία μέχρι τη μία το μεσημέρι.

Χιλιάδες κόσμος -εργάτες και απλοί άνθρωποι που υπέστησαν το σοκ μίας τραγωδίας που εξελίχθηκε στη καρδιά της Γένοβας, το Λιμάνι της, μαζεύτηκαν στη πλατεία Matteotti σε μνήμη των θυμάτων. Όταν όμως ο Καρδινάλιος Molinari, ο πρόεδρος των ιερέων της εργατούπολης άρχισε να μιλά πολλοί ήταν οι εργάτες και οι πολίτες που διαμαρτυρήθηκαν.

"Οι εργάτες πρέπει να μιλήσουν" είπανε κατηγορώντας τις συνοσπονδίες των σωματείων για μη τήρηση της απεργίας. "Ήθελαν να δουλέψουμε στο Λιμάνι μαζί με τα θύματα. Περιμέναμε χρόνια για τους θεσμικούς φορείς να μας προστατεύσουν. Χθες το πρωϊ (8 Μαϊου) τα σωματεία ήθελαν να λήξουν την απεργία στις 12 το μεσημέρι αλλά είπαμε 'οχι' γιατί δεν μπορεί κανείς να δουλέψει ενώ οι δύτες ψάχνουνε ακόμα για πτώματα. Η απεργία θα διαρκέσει μέχρι τη 1 το μεσημέρι σήμερα. Μας ζήτησαν να δουλέψουμε στη διάρκεια της απεργίας στο όνομα της Ιερής Παραγωγικότητας."

Οι εργάτες διαφώνησαν επίσης με την απόφαση να "παγώσει" η κίνηση των φορτίων αλλά όχι και των επιβατών. Είπαν: "Πέρναγαν πλοία με τουρίστες που παίρνανε με τη σέσουλα φωτογραφίες της τραγωδίας. Αλλά δεν θα ξεχάσουμε."

Οι πρώτες λέξεις που διέκοψαν το λόγο ήταν εναντίον της Messina Line, πλοιοκτήτριας εταιρείας του Jolly Nero. “Έχουν κάνει μεγάλη ζημιά σε όλη την υφήλιο.  Δεν το αντέχουμε πιά.”

Όπως θύμισε και η εφημερίδα  Il Manifesto, τα πλοία της Messina Line εμπλέκονται σε πολλά ατυχήματα τα τελευταία χρόνια. Το 2002 στη Γένοβα ένα από τα πλοία της εταιρείας βρήκε στην αποβάθρα και διέλυσε γερναό 40 μέτρων. Το 2009 ένα άλλο πλοίο εμπλεκόταν σε ατύχημα που κατέληξε στο θάνατο δύο μελών του πληρώματος.  Το 2003, στις ακτές της Καμπανίας δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν το πλοίο Jolly Blu εμβόλισε μία τράτα. Πιό πρόσφατα, τον Αύγουστο 2011, το πλοίο Jolly Grigio βύθισε μία άλλη τράτα στις ακτές της Ίσχιας. Ο καπετάνιος έκανε 10 λεπτά να καταλάβει τί συνέβαινε και να κάνει μανούβρα προκειμένου να γυρίσει πίσω και να προσφέρει βοήθεια.

Όμως η  Messina Line δεν είναι διαβόητη μόνο για τα ατυχήματα στα οποία εμπλέκεται.  Το όνομά της είναι πασίγνωστο σ'αυτούς που ασχολούνται με την οικολογική Μαφία.  Πράγματι, η Messina ανακρίθηκε για κάποια πλοία της που βυθίστηκαν στη Μεσόγειο ενώ κουβαλούσαν τοξικά απόβλητα κάτι που είχε οργανωθεί από την μαφία ‘Ndrangheta. Το 1990, το πλοίο της Messina Jolly Rosso ναυάγησε στην ακτή της Καλαβρίας μετά την εγκατάλειψή του από το πλήρωμά του και ώρες χωρίς μπούσουλα.  Κατά τις αρχές, τίποτα το παράνομο δεν διαπιστώθηκε αλλά υπάρχουν βάσιμες υποψίες σχετικά με τις δραστηριότητες του πλοίου μια και ραδιενεργά απόβλητα βρέθηκαν στη κοίτη του ποταμού Olivo, λίγα χιλιόμετρα μακριά. Οι υποψίες αυτές δυνάμωσαν με το θάνατο του Καπετάνιου Natale Di Grazia που δηλητηριάστηκε ενώ βρισκόντουσαν σε εξέλιξη οι ανακρίσεις για το Jolly Rosso.

Το 2010, η είσοδος του πλοίου Jolly Amaranto στο λιμάνι της Αλεξάνδριας εμποδίστηκε για 3 μέρες λόγω του "ασυμβατού" φορτίου του.  Ένα άλλο πλοίο το Jolly Rubino ναυάγησε σε μία ακτή της Ν. Αφρικής μετά από φωτιά, προκαλώντας σοβαρή οικολογική καταστραφή το 2002.

Υπάρχει όμως ακόμα ένας λόγος γιατί η Messina υφίσταται τις επιθέσεις των εργατών της Γένοβας. Πριν μερικούς μήνες, ο πλοιοκτήτης ζήτησε ένα πιστοποιητικό εξαίρεσης πηδαλιούχου για χρήση στη Γενοβα κάτι που σήμαινε ότι τα πλοία θα έμπαιναν και θα έβγαιναν από το λιμάνι χρησιμοποιώντας τα δικά τους πληρώματα και όχι έναν έμπειρο τοπικό πιλότο που είναι κατάλληλος για τόσο δύσκολο έργο. Το ίδιο θα συνέβαινε για τη φόρτωση και την εκφόρτωση. "Θέλουν απορρύθμιση," δήλωσαν ξεκάθαρα οι εργάτες από τις σελίδες της εφημερίδας Il Manifesto’s, καθώς τόνιζαν τους κινδύνους ασφαλείας που εγκυμονούσε μία τέτοια αλλαγή.

Πηγή : http://strugglesinitaly.wordpress.com/2013/05/10/en-not-jolly-genoa-dock-workers-protest-after-the-disaster/#more-2599

 

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License