Βία και αυτοοργάνωση, δύο ακόμη θέματα του κύκλου συζητήσεων της Αναρχικής Αρχειοθήκης

Σχετικά με την συζήτηση της 16ης Μαΐου στο Πολυτεχνείο (κτίριο Γκίνη)

post image

 

Μετά τα δύο πρώτα θέματα που συζητήθηκαν την 21η Μαρτίου και την 11η Απριλίου, ακολουθούν δύο ακόμη, με τα οποία θα κλείσουμε αυτόν τον κύκλο. Έτσι στις 16 και 30 Μαΐου 2013 στο Πολυτεχνείο της Αθήνας (στο κτίριο Γκίνη), θα ασχοληθούμε με τα «επίκαιρα» θέματα: της βίας και της αυτοοργάνωσης.

Μολονότι έχουμε αναφερθεί εδώ και περισσότερο από είκοσι χρόνια με γραπτά κείμενα στην ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ, αλλά και μεταγενέστερα στη ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, θεωρούμε πως η αναζήτηση της αλήθειας ειδομένης από την αναρχική πλευρά, δηλαδή της ανάδειξης και ανάπτυξης του αναρχικού λόγου γύρω από αυτά τα θέματα, χρειάζεται να εξετάζεται συνεχώς και πάντα μέσα από τον εμπλουτισμό της εμπειρίας και την διεύρυνση της γνώσης.

Τι είναι η βία; Ποια είναι η σχέση της με την αναρχία; Θα πρέπει οι αναρχικοί να είναι υπέρ ή κατά της βίας; Ποια είναι η σχέση ανάμεσα στην βία και την εξουσία; Ποια τα χαρακτηριστικά της πολιτικής βίας; Ποια τα χαρακτηριστικά της κοινωνικής βίας;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν, εκτός των άλλων, το αντικείμενο της τρίτης συζήτησης αυτού του κύκλου.

Σε ό,τι αφορά την πολυμιλημένη αυτοοργάνωση που θα συζητηθεί την 30η Μαΐου 2013, θα αναφερθούμε σε επόμενο σημείωμά μας.

anarchy.gr

anarchypress.gr

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License