Ρωσία : Συνελήφθη ο αντιφασίστας Alexey Gaskarov

Ρωσία : Συνελήφθη ο αντιφασίστας Alexey Gaskarov

Στις 28 Απριλίου 2013, ο γνωστός Ρώσσος αντιφασίστας Αλεξέϊ Γκασκάρωφ συνελήφθη στη Μόσχα. Είναι μέλος του Συγχρονιστικού Συμβουλίου της ρωσσικής αντιπολίτευσης.

Η επιτροπή της Ρωσσικής Ομοσπονδίας που διεξάγει τις έρευνες τον κατηγόρησε ότι συμμετείχε σε εξέγερση και πράξεις βίας κατά αντιπροσώπου των αρχών στις 6 Μαϊου 2012 όταν η OMON (Η ρωσσική υπηρεσία καταστολής εξεγέρσεων) επιτέθηκε σε ειρηνική διαδήλωση.

Η 6η Μαϊου ήταν μία μέρα πριν από την ορκομωσία του Πούτιν και μία τεράστια πορεία είχε καλεσθεί από την αντιπολίτευση. Το μεγαλύτερο κύμα πολιτικών διαδηλώσεων στη Ρωσσία έγιναν τον χειμώνα και την άνοιξη του 2011-2012 σε διαμαρτγυρία για εκλογική απάτη.  Η 6η Μαϊου ήταν επίσης η πρώτη φορά που οι αρχές κινήθηκαν σε καταστολή των διαδηλώσεων. Σύμφωνα με την αντιπολίτευση πάνω από 600 άτομα συνελήφθησαν και τώρα 28 από αυτούς κατηγορούνται, έχουν κρατηθεί, βρίσκονται σε κατ'οίκο κράτηση ή εξαναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν.

Την ημέρα εκείνη, ο Αλεξέϊ Γκασκάρωφ υπέστη άγριο ξυλοδαρμό από την OMON με γκλομπ και μπότες. Έκανε μήνυση στους αξιωματικούς που τον έδειραν αλλά σε κανέναν από αυτούς δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες.  Τώρα, ένα χρόνο αργότερα, και λίγες μέρες πριν την επαίτειο της διαδήλωσης της 6ης Μαϊου καθώς ο Αλεξέϊ ετοιμαζόταν να τεθεί επικεφαλής μίας αριστερής και αντιφασιστικής φάλαγγας αντιμετωπίζει παράλογες κατηγορίες και συνελήφθη.

Ο Αλεξέϊ Γκασκάρωφ γεννήθηκε την 18η Ιουνίου 1985 και είναι πολιτικά ενεργός από τα σχολικά του χρόνια.

Ο Γκασκάρωφ έγινε πασίγνωστος το καλοκαίρι και φθινόπωρο του 2010 όταν κατά τη καμπάνια ενάντια στη καταστροφή το δάσους Κίμκι συνελήφθηκε μαζί με τον Μαξίμ Σολόπωφ και κατηγορήθηκε για την ενορχήστρωση επίθεσης από 300-400 νεαρούς αντιφασίστες που στήριζαν τον περιβαλλοντικό αγώνα ενάντια στις αρχές της πόλης του Κίμκι.  Το φθινόπωρο του 2010 ο Αλεξέϊ Γκασκάροφ και ο Μαξίμ Σολόπωφ αφέθηκαν ελεύθεροι χάρις σε μία τεράστια διεθνή καμπάνια που ζητούσε την απελευθέρωση των "Ομήρων του Κίμκι". Το καλοκαίρι του 2011 ο Γκασκάρωφ απαλλάχθηκε όλων των κατηγοριών.

Ο Αλεξέϊ Γκασκάρωφ συμμετέχει ενεργά από την αρχή των μαζικών διαδηλώσεων ενάντια στη νοθεία των ρωσικών εκλογών του 2011.  Ήταν ένας από τους ομιλητές στη μεγαλύτερη των διαδηλώσεων αυτών στις 24 Δεκεμβρίου 2011 στην οδό Σακάρφω στη Μόσχα και είχε την επιστασία της περιφρούρησης εκείνης της συνάντησης που με τον αγώνα της απαντούσε στις νεο-Ναζιστικές προκλήσεις.

 

Τώρα βρίσκεται στο κρατητήριο της οδού Πέτροβκα 38 περιμένοντας τη δικάσιμό του στις 11 πμ, 29 Απριλίου 2013 στα Δικαστήρια Μπασμάννι στη Μόσχα. Ανάλογα με τη δικαστική απόφαση, ο Γκασκάρωφ ή θα κρατηθεί ή θα αφεθεί ελεύθερος.

πηγή http://libcom.org/news/well-known-russian-anti-fascist-alexey-gaskarov-arrested-29042013

Όποιος γνωρίζει περαιτέρω για την έκβαση της δίκης στις 29/4 ας ενημερώσει.

Το βίντεο του ξυλοδαρμού στις 6/5/12

https://www.youtube.com/watch?v=VYOb5mArItU&feature=player_embedded

από @ 02/05/2013 1:29 μμ.


  Η απόφαση του δικαστηρίου τελικά είναι η κράτηση του  αντιφασίστα Gaskarov εως τις 28 Ιούνη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να επεκταθεί παραπάνω.

  Βίντεο από την αίθουσα του δικαστηρίου και την αντίδραση των αλληλέγγυων στην απόφαση.

https://www.youtube.com/watch?v=jYUkJ7XMrN8

https://www.youtube.com/watch?v=uUxjxSs6Tog

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License