KKE μετά το 19ο. Ανυπόστατες κατηγορίες τα περί “νέας εποχής” και “μεγάλ

Το ΚΚΕ περιφρουρεί τη Βουλή σε Γενική Απεργία, ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου κατά των εργαζομένων, 19-20/10/2011.

post image

 

Μακριά τα φτιασιδώματα:
 


Συνεχίζει το ΚΚΕ να αναζητά την πορεία του στα πολιτικά και κοινωνικά πράγματα μέσα από τις εγγυημένες διαπιστώσεις που είναι ήδη εντυπωμένες γερά στο οστεοφυλάκιο του.
Οι όποιοι μετασχηματισμοί προς μια άλλη εποχή και δη νέα, με την έλευση του νέου γραμματέα(Κουτσούμπα) στη θέση της Παπαρήγας δεν είναι τίποτε άλλο παρά άχαρες εκβιαστικές και ανησυχητικές ονειρώξεις, παρά τις καθησυχαστικές εκτιμήσεις των γιατρών .
Σε μία πολιτική περίοδο όπου σημειώνονται εγκλήματα κατά της κοινωνίας, της εργασίας και της παραγωγής, του περιβάλλοντος, του δημόσιου πλούτου, το ΚΚΕ απλά δεν έχει οποιοδήποτε ρόλο στην αναγκαία υπεράσπισή τους. Το ΚΚΕ δεν αποτελεί επ ουδενί την παραμικρή νότα αντίστασης, ενώ υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις ότι αποτέλεσε(; ως προς το μέλλον) και μέρος των αντιδραστικών πρακτικών που στήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια που βρήκαν την απόλυτη εφαρμογή τους στην σημερινή εποχή.
Δυστυχώς τίποτε μα τίποτε δεν εφευρέθηκε στο τελευταίο συνέδριο(19ο) που να έδειξε ότι αλλάζει η κατάσταση προς το καλύτερο..το 20ο !
Ότι ζυμώθηκε στο 19ο συνέδριο εγγυάται την συνέχιση της προηγούμενη εποχής…

Ο διορισμός του νέου γραμματέα έγινε με όρους φρικιαστικής γραφειοκρατίας και μηχανορραφίες απίστευτού κάλους, όρους που τους συναντά οποιοσδήποτε παρατηρητής και στους διορισμούς πχ των διοικητών νοσοκομείων από τους κομματικούς στρατούς των κωμάτων εξουσίας. Καμία κοινωνική ή έστω αγωνιστική ιαχή δεν επέδρασε στον διορισμό του νέου γραμματέα. Το κονκλάβιο διόρισε τον νέο γραμματέα με αμπαρωμένα τα αυτιά του σε οτιδήποτε.. Νέα εποχή σε καμία περίπτωση..

Κατηγορούν την Αλέκα ότι υπήρξε “μεγάλο κεφάλαιο” για το ΚΚΕ…
- Οι περιθωριακές πορείες, η σύμπραξη σε κοινά σχέδια με την αστυνομία σε κορυφαίες εκδηλώσεις αντίστασης, όπως το Πολυτεχνείο που από την εξέγερση του 95΄ και μετά αναλαμβάνουν από κοινού αστυνομία και ΚΚΕ μαζί την καταστολή. Οι μαζικές συλλήψεις αναρχικών στην πορεία για το Πολυτεχνείο το 1998 και η παράδοσή τους στα ΜΑΤ.
-Από τις συμβολικές απεργίες που κατέληγαν πάντα σε “διάλογο” με εργοδότες και τους πολιτικούς τους(ναυτεργάτες,αγρότες κλπ), έως την περιφρούρηση του Κυνοβουλίου κατά την ψήφιση του εγκληματικού αντεργατικού πολυνομοσχεδίου που στην κυριολεξία διέλυσε τα εργασιακά δικαιώματα, τον Οκτώβριο του2011 κατά την πανεργατική απεργία(19-20). Τότε σύσσωμο το ΚΚΕ, έστρεψε την πλάτη στο κυνοβούλιο υπερασπίζοντας το από τους αγωνιζόμενους διαδηλωτές. Επιτέθηκε με δολοφονική μανία κατά όσων αντιστέκονταν στην ψήφιση από τα ανδρείκελα του Μνημονίου του πολυνομοσχεδίου ,υπερασπίζοντας το κυνοβούλιο… Εκείνη την ημέρα της πανεργατικής απεργίας(19-20 Οκτωβρίου 2011) και της συμπόρευσης ΚΚΕ-Αστυνομίας, το ΚΚΕ είχε πάρει τα συγχαρητήρια του μπουμπούκου, του Κουβέλη,του ΠΑΣΟΚ, της..αστυνομίας κλπ.
-Την απτή υποστήριξη του ΚΚΕ σε φαραωνικά εγκλήματα όπου οι μόνοι που κέρδιζαν ήταν μιζαδόροι πολιτικοί και οι εργολάβοι όπως η εκτροπή του Αχελώου που ακόμη στηρίζει το ΚΚΕ.
-Την καταδίκη και συκοφάντηση της εξέγερσης του Δεκέμβρη του 08΄ όπου μέχρι και τον ΤΣΕ ανάστησαν και του “έβαλαν” κουβέντες για να συκοφαντήσουν τους εξεγερμένους…
 

Εκτός από τα πάμπολα παραδείγματα επι του πρακτέος, στην ανάλυσή του το ΚΚΕ ήταν εντελώς εκτός τόπου και χρόνου, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί τα περί «μεγάλο κεφάλαιο» της Παπαρήγα ή τη «νέα εποχή» του Κουτσούμπα που ήταν καρεκλοκένταυρος στο ριζοσπάστη αλλά και στο πολιτικό γραφείο.
Κορυφαίο παράδειγμα ελλιπέστατης ανάλυσης και κατανόησης του συγκεκριμένου ήταν κατά τις πρώτες ημέρες(οι 100ημέρες)του Giorgakiστην κυβέρνηση το 2010, λίγο πριν την ανακήρυξη του Μνημονίου και την είσοδο στο ολοκληρωτικό καθεστώς. Εκείνη την περίοδο οι φωστήρες του ΚΚΕ έθεταν ως κεντρικό αίτημα τον κατώτατο μισθό στα 1400ευρώ!!! Αξιολογώντας προφανώς ότι ένας σοσιαλδημοκράτης σαν τον Giorgaki θα υποχωρούσε και θα τους ικανοποιούσε το αίτημα ή ένα μέρος του αιτήματος για αύξηση των μισθών στα 1400ευρώ,δικαιώνοντας το δικό τους ρόλο!!! Όχι απλά δεν είχαν διανοηθεί το ολοκληρωτικό καθεστώς που σχεδίαζαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, αλλά ήταν τέτοια η εμπιστοσύνη τους στο σύστημα που πίστευαν σε τέτοιες υποχωρήσεις από την πλευρά του συστήματος(αύξηση του κατώτατου στα 1400ευρώ).. Έτσι αντί να προετοιμάσουν το ποίμνιό τους για το καθεστώς του Μνημονίου, τους έταζαν αγώνες για κατώτατο μισθό τα 1400 ευρώ, και τότε …. γνώρισαν το Καστελόριζο! Εξωτικά αιτήματα του κώματος (του ΚΚΕ) που έσερναν από πίσω τους “διεκδικητικούς”αγώνες εργαζομένων. Τέτοιο μέγεθος πολιτικής διανοητικής καθυστέρησης που συνιστά καθολική αναπηρία..Αυτή ήταν η εποχή του ΚΚΕ και είναι όλες ίδιες..
 

Στο “μεγάλο κεφάλαιο” της Παπαρήγα και του σύγχρονου ΚΚΕ δεν λύπη απολύτως καμία αντιδραστική πρακτική, έγραψαν όλα τα γράμματα της λέξης «απολίθωμα» με κεφαλαία και επιμένουν σε αυτή και μόνο την γραφή και ανάγνωση.. Τίποτε δεν άλλαξε και αν κάτι μπορούσε, έστω και σε κάμποσα χιλιάδες έτη φωτός να αλλάξει, φρόντισαν πολύ νωρίς να το διαγράψουν ή απλά να το διασύρουν..

 

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License