Συμφώνησαν σε χιλιάδες απολύσεις εργζομένων στο δημόσιο. Μερικές σκέψεις

Κοινωνική σφαγή στα θυσυσαστήρια του Κράτους και του Κεφαλαίου.. ΥΓ:το ρήμα δεν λύπη είμαστε όλοι εμείς,

post image

Οι ντόπιοι ναιναίκοι του ΔΝΤ προχωρούν άμεσα στην απόλυση χιλιάδων εργαζομένων στο Δημόσιο τομέα. Τα κριτήρια φαίνετε ότι αρχικά θα είναι η απόσταση του εργαζομένου από τα κώματα του ΠΑΣΟΚ.ΝΔ της ΔΗΜΑΡ κλ.

Η διαφθορά θα είναι το κύριο εργαλείο αξιολόγησης και η χρόνια ομηρία των εργαζομένων από τα διεφθαρμένα κώματα θα λάβει τιμητικές διαστάσεις. Οι τοποθετημένοι από τα διεφθαρμένα κώματα , ως διοικητές και προϊστάμενοι των δημόσιων υπηρεσιών,θα είναι αυτοί που θα κάνουν την "αξιολόγηση" και θα προκρίνουν τις απολύσεις.

Η κοινωνική σφαγή από τους λοχίες των διεφθαρμένων κωμάτων έχει αποφασισθεί..

Ο ακριβής αριθμός των απολύσεων δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί παρόλες τις πληρωμένες δημοσιευμένες καταχωρήσεις , που μιλούν αρχικά για 4.000 και 15.000έως το 2014. Οι απολύσεις εργαζομένων στο δημόσιο μπορεί να φθάσουν τις 180.000ενώ σε αυτούς δεν προσμετρούνται οι χιλιάδες εργαζόμενοι του τραπεζικού τομέα που επίσης θα χάσουν τη δουλειά τους το αμέσως επόμενό διάστημα μετά τις οριστικές συγχωνεύσεις..

 

Το νέο στάδιο στο οποίο εισέρχεται το ολοκληρωτικό καθεστώς του Μνημονίου εγγυάται νέα εκβάθυνση της κοινωνικής σφαγής και σαφή εξόντωση χιλιάδων οικογενειών που θα απολυθούν από τη δουλειά τους μένοντας με τεράστιες οικονομικές υποχρεώσεις στα χέρια. Να τονίσουμε εδώ πως το μεγαλύτερο πακέτο δανείων(κυρίως στεγαστικών) βρίσκεται στα χέρια ακριβώς αυτών των εργαζομένων του δημοσίου που λόγω των εργασιακών χαρακτηριστικών (μονιμότητα, προοδευτική αύξηση του μισθού κλπ) μπορούσαν να αποκτηνωθούν στη χρήση τραπεζικών προϊόντων(κυρίως δάνεια) που τώρα δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν.

 

H εργασιακή εξόντωση αυτών των εργαζομένων θα προκαλέσει όχι απλά νέα οικονομικά και κοινωνικά θύματα-ερείπια ανθρώπων, αλλά θα αποκτήνωση ακόμη περισσότερο τους σκληρούς κρατικούς μηχανισμούς που θα αναλάβουν την “περιφρούρηση”των πολιτικών της εξόντωσης. Για παράδειγμα η “αξιολόγηση” που θα την αναλάβουν οι κωματικοί λοχίες, η “εξυπηρέτηση” των τραπεζικών υποχρεώσεων(κατασχέσεις) που θα αναλάβουν οι δικαστές, την “κοινωνική ειρήνη-νομιμότητα” που θα αναλάβει το μπασκιναριό και τα ΜΜΕ.. Όλα αυτά θα αποκαταστήσουν αυτούς τους μηχανισμούς ως απολύτως απαραίτητους για την μη κατάρρευση του Κράτους, βαθαίνοντας όμως ακόμη περισσότερο το ολοκληρωτικό καθεστώς του Μνημονίου και γιγαντώνοντας την κρατική βία εναντίων της κοινωνίας…

 

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License