Βραζιλία: Ο αγώνας των «χωρίς γη» συνεχίζετε παρά τις απειλές και τις δολοφονίες

http://www.mst.org.br/

                                                               

Το πρωί της περασμένης Τρίτης ένας από τους  ηγέτες του «κινήματος των χωρίς γη» της Bahia στην Βραζιλία εκτελέστηκε εν ψυχρό από «άγνωστους» με 15 σφαίρες μπροστά στην σύντροφο του. Ο  Fábio dos Santos Silva είδη είχε δεχθεί παρόμοιες απειλές και σε άλλες περιοχές όπου ανέπτυσσε κοινωνική δραστηριότητα.

Στην χώρα αυξάνονται ο δολοφονίες που έχουν να κάνουν με διενέξεις γης με την πλειοψηφία των δολοφονημένων να αποτελούν μέρος άκληρων οικογενειών που προσπαθούν να βρουν γη για να ζήσουν ή ανθρώπων που έχουν καταγγείλει δραστηριότητες παράνομης υλοτομίας. Μία από τις κύριες αιτίες για την αύξηση της εγκληματικότητας είναι η από την κυβέρνηση υποστηριζόμενη επέκταση των αγροτικών και υλοτομικών επιχειρήσεων στον Βραζιλιάνικο νότο.                                                             

Εν τω μεταξύ ο πολύμορφος αγώνας του κινήματος συνεχίζετε σε όλη την χώρα.

Περίπου 50 οικογένειες που έχουν δεσμούς με το κίνημα κατέλαβαν ένα εγκαταλειμμένο αγρόκτημα στον δήμο της Santa Quitéria στις 24 Μαρτίου. Το αγρόκτημα βρίσκετε στην περιοχή με τα γονιμότερα εδάφη, και είναι τελείως παρατημένο χωρίς να προσφέρει απολύτως τίποτα στο κοινωνικό σύνολο του δήμου. Οι ελάχιστοι εργαζόμενοι που ακόμα βρίσκονται εκεί  για να «δικαιολογούν» την ύπαρξη παραγωγής, ζουν σε ένα καθεστώς σχεδόν σκλάβων, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι των γύρο συνοικισμών. Ο αγώνα για την επανάκτηση της γης αυτής αρχίζει το 1986 όταν η ιδιοκτήτρια απομάκρυνε τους κατοίκους χρησιμοποιώντας ακόμα και βία σε ορισμένες περιπτώσεις. Έκτοτε ο αγώνας δεν σταμάτησε ποτέ. Το 2000, οικογένειες οργανωμένες στο ΜΤS ανακατέλαβαν το αγρόκτημα για να απομακρυνθούν λίγο καιρό αργότερα από τις δυνάμεις καταστολής., ενώ περιοδικά διάφορες μεμονωμένες οικογένειες προσπάθησαν να εγκατασταθούν στην επί της ουσίας ερημωμένη φαζέντα.

   

Με δεδομένη την κωλυσιεργία της κυβέρνησης στην συνέχιση της αγροτικής μεταρρύθμισης το κίνημα προειδοποιεί ότι θα προχωρήσει σε μαζικές καταλήψεις  δημόσιας και μη εκμεταλλευόμενης ιδιωτικής γης.

 Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License