Κύπρος. Βελούδινο Πραξικόπημα με ράφτρα την Ελλάδα!

Η εποχή που ανοίγεται κρατά τεράστιο το ενδιαφέρον της μετατόπισης της χειραγώγησης των λαών από τους ίδιους τους λαούς, ξεσπώντας πάνω στις δομές εξουσίας έναν ανελέητο πόλεμο που εκείνοι έχουν ξεκινήσει και οι λαοί οφείλουν να απαντήσουν..

Όταν πρίν λίγες ημέρες η Κυπριακή βουλή αποφάσιζε να αντισταθεί απέναντι στην επιβολή ενός προγράμματος εξαθλίωσης που επέβαλαν τα ανδρείκελα της Ε.Ε(Eurogroup) συμπεριλαμβανομένων και των ελλήνων, υπήρξε η μοναδική “θεσμική” ρωγμή  αισιοδοξίας,  σε αυτόν τον ασυνήθιστο πόλεμο των λαών με τον καπιταλισμό. 
 Η αλλαγή των τίτλων,   της χρεοκοπίας ή της αναδιάρθρωσης,  έδιναν άλλη όψη στο συνήθες θύραμα που ήταν οι λαοί.  
Το Όχι της Κύπρου ήταν  μία  όμορφη αντίδραση   με έντονο το λαϊκό της εκτόπισμα, που  άφησε κάγκελο τον ακροδεξιό πρόεδρο της Κύπρου και τους υπόλοιπους θιασώτες του φασιστικού υπερκράτους της  Ε.Ε.
Η απόφαση της Κυπριακής Βουλής έπρεπε να ανατραπεί.
Στους πολέμους και ειδικά σε αυτούς που βρίσκονται σε εξέλιξη, έχει τη δική του σημασία να “προσβάλεις το ηθικό” των εχθρών. Έτσι και στην περίπτωση της Κύπρου,  έπρεπε να πληγεί ο εχθρός, που δεν ήταν άλλος από τον ίδιο τον λαό της Κύπρου που στην δική του αντανάκλαση όλοι έβλεπαν το όχι.
Έτσι επιβλήθηκε εκ νέου  μία συνταγή  που εν πολλοίς είχε τις αρχικές δοσολογίες ήταν όμως επιπλέον κατανοητή και αντηχούσε ηχηρά την προσβολή του λαού της Κύπρου.   Επιβλήθηκαν , η   “απορρόφηση των κυπριακών θυγατρικών και κύριων τραπεζών” από έλληνες σωτήρες τύπου Σάλλα, το πλιάτσικο των καταθέσεων, η προσβολή των μεγαλοκαταθετών πχ πασών των Ρωσιών,  ώστε να μην ξανά αποτελέσουν φαντασιακή λύση έστω και “λύση” κλπ και το σημαντικότερο, τώρα όλα αυτά θα πέρναγαν χωρίς την σύμφωνη γνώμη της Κυπριακής Βουλής.
Δεν ήταν ότι απλά είχε ανατραπεί το Όχι της Κυπριακής Βουλής αλλά πλέον δεν θα τους ρωτούσαν  ξανά, απλά θα υπηρετήσουν τις αποφάσεις που θα έπαιρναν ερήμην τους. 
Το Βελούδινο Πραξικόπημα έχει ραφτεί..
 Όλα αυτά θα εγκαταστήσουν στο νησί ένα αλησμόνητο οικονομικό ολοκληρωτικό καθεστώς, όπως και στην Ελλάδα, με τραγικές συνέπειες  για  τους Κύπριους. 
   Μνημόνιο θα το λένε.
 Κατά πάσα πιθανή πιθανότητα, έχουν έναν “Σαμαρά” , από Φαυλους περισσεύουν, θα βρουν και έναν Κουβέλι αν και ο Χριστόφιας μόνο στα κιλά διαφέρει και όλα είναι έτοιμα, όλα είναι κομμένα και ραμμένα...

Η ράφτρα του νέου ολοκληρωτικού καθεστώτος που επέβαλλαν (και) στην Κύπρο, που επέβαλλαν πραξικοπηματικά πάνω στο Όχι των Κυπρίων, είναι  η Ελλάδα.
 Όσο και αν σκίζουν τα ρούχα τους οι ντόπιοι ναιναίκοι του φρανκενσταίν ολοκληρωτικού καθεστώτος της Ελλάδας-ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΔΗΜΑΡ,  είναι αυτοί που έραψαν για άλλη μία φορά το βελούδινο πραξικόπημα της Κύπρου ... Ούτε οι πρώτοι είναι και μάλλον ούτε και οι …τελευταίοι.


  Είναι οι έλληνες  που παγίδεψαν την Κύπρο στο κούρεμα των ελληνικών ομολόγων που είχαν τοποθετήσει  στην κατοχή της Κύπρου.
 Είναι οι έλληνες που κάλυπταν διακαώς τραπεζίτες του βάθους ενός Βγενόπουλου,  εξάγοντας και κρατικοποιώντας  στην Κύπρο τα άρρωστα παραμάγαζά τους.
Είναι οι ελληναράδες που στο euro group των υπουργών οικονομικών έραψαν την επιβολή και διάλυση του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου,  εγγυώντας και την τρομερά βίαιη “απορρόφηση” των Κυπριακών καταστημάτων από τον … Σάλλα!, απόφαση που είχε παρθεί πριν από το Όχι της Κυπριακής Βουλής και εκτέλεσε στην κυριολεξία το κυπριακό τραπεζικό σύστημα,  δίνοντάς του σαφή χαρακτηριστικά προχωρημένης χρεοκοπίας αν και επρόκειτο για πολιτικές αποφάσεις που θα εφαρμόζονταν αν και όταν…
Είναι οι ελληναράδες που βλέπουν με πολύ καλό μάτι το μπιρ παρά ξεπούλημα των όποιων κοιτασμάτων και κάνουν τα ανάλογα παζάρια που έχουν υπογράψει στα Μνημόνια
  Είναι οι ναιναίκοι ελληναράδες που αξίωσαν προπαγανδιστικά την διάλυση της Κύπρου, αναμασώντας στα ελληνικά ΜΜΕ, από κάθε λέρα πληρωμένο δημοσιογράφο,  οτιδήποτε πρόσβαλλέ την Κύπρο. Τίτλοι όπως η Κύπρος είναι καζίνο, είναι πλυντήριο , ξέπλυμα χρήματος, «μετά την Κύπρο, τζάμπα μάγκες τέλος!» κλπ,  επιδείκνυαν χαρωπά  την δουλοπρέπεια των ελλήνων Κουίσλγκ της τρόικας ενάντια στην Κύπρο.
Είναι οι έλληνες πολιτικοί που όντας ενεργά μέλη, συνεργάστηκαν άψογα με  το βόθρο της Ε.Ε και του ΔΝΤ, όλο το τελευταίο διάστημα πρωταγωνιστώντας  στην σημερινή Τελική Λύση για την Κύπρο, άγνωστο με ποια προσωπικά ανταλλάγματα, μιας και  αποκλείεται να αρκέστηκαν σε στήριξη της “πολιτικής τους καριέρας”,  όταν και για τους πιο μωροφιλόδοξους από αυτούς είναι γνωστό ότι  είδη αποτελούν σκελετούς στις τελευταίες σελίδες  της  νεοελληνικής ιστορίας.

Οι λαοί τόσο της Κύπρου όσο και της Ελλάδας δεν έχουν να χάσουν απολύτως τίποτε από την ολοκληρωτική τους διάσπασή  είτε με τις εθνοκρατικές δομές εξουσίας είτε με το υπερκράτος της Ε.Ε  . Η εποχή που ανοίγεται κρατά τεράστιο το ενδιαφέρον της μετατόπισης της χειραγώγησης των λαών από τους ίδιους τους λαούς,  ξεσπώντας πάνω στις δομές εξουσίας έναν ανελέητο πόλεμο που εκείνοι έχουν ξεκινήσει και οι λαοί οφείλουν να απαντήσουν..

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License