ΑΚΡΑΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΝΩ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ Ε.Ε.-ΔΝΤ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ

ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Οι μαζικές απολύσεις, η διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, οι γενικευμένες ιδιωτικοποιήσεις και η ριζική επιδείνωση των όρων διαβίωσης του κυπριακού λαού, θα είναι το αποτέλεσμα της επιτροπείας από την Τρόικα. Η ΕΕ και το ΔΝΤ δείχνουν και πάλι το αποκρουστικό πρόσωπο της καπιταλιστικής και ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας. Η προκαταρκτική συμφωνία σε πολιτικό επίπεδο για την δανειακή σύμβαση της Κύπρου "κλείδωσε" στο δείπνο στο οποίο παρακάθισαν ο Νίκος Αναστασιάδης με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρόμπαϊ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και την γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ. Η αρθρογραφία δίνει επιγραμματικά την σημασία των όσων συμφώνησαν ο πρόεδρος Αναστασιάδης-που προεκλογικά είχε δεσμευτεί για τις καταθέσεις του λαού- και οι εκβιαστές της Ε.Ε. και του ΔΝΤ:
 
«Τους τα πήραν όλα! Το Eurogroup "γονάτισε" τον Κυπριακό λαό
- Αναστασιάδης: Είναι προς το συμφέρον του κυπριακού λαού και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

- Πληροφορίες πως το κούρεμα των οικονομιών μιας ζωής θα είναι ανάμεσα σε 29% και 32%

- Η "καλή" Λαϊκή καταλήγει στην τράπεζα Κύπρου - Πληρώνει τα 9 δισ. στον ELA η Κύπρου

- Μεταφορά των καταθέσεων κάτω από 100.000 ευρώ από τη Λαϊκή Τράπεζα στην Κύπρου- Ρεν: Το άμεσο μέλλον θα είναι δύσκολο για τους Κύπριους

- Λαγκάρντ: Θα εισηγηθώ συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης

- Σόιμπλε: Η συμφωνία δεν απαιτεί την ψήφισή της από τη Βουλή».

Παράλληλα, τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια στέλνουν διεθνώς το μήνυμα: ο κυπριακός λαός πρέπει να τιμωρηθεί και να εξοντωθεί οικονομικά όχι μόνο γιατί αμφισβήτησε το Μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση ΑΚΕΛ του Χριστόφια και την αρχική συμφωνία κουρέματος που συμφώνησε η ελληνοκυπριακή άρχουσα τάξη την οποία εκπροσωπούσε ο νέος Πρόεδρος Αναστασιαδής, αλλά και γιατί καταψήφισε το σχέδιο Ανάν. Πρέπει να θυμόμαστε ότι σε όλες αυτές τις περιπτώσεις ο Κυπριακός λαός στάθηκε απέναντι όχι μόνο στα διεθνή ιμπεριαλιστικά κέντρα αλλά και στα σημαντικότερα αστικά κόμματα εξουσίας, από το ΑΚΕΛ μέχρι το ΔΗΣΥ, ενώ είχε απέναντι του και την ελληνική άρχουσα τάξη, με το ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ να τίθενται υπέρ του σχεδίου Ανάν.

Ενδεικτικό το δημοσίευμα των «NEW YORK TIMES», όπου «η Κύπρος αρνείται να μάθει από τα λάθη της ενώ τονίζεται ότι έφτασε η ώρα να πληρώσει ακριβά τις αμαρτίες της. Πέρα του γεγονότος ότι “οι Κύπριοι υπερεκτίμησαν την διαπραγματευτική τους ισχύ”, το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι «Το πρώτο μεγάλο λάθος της Κύπρου ήταν ότι το 2004 που απέρριψε το σχέδιο του ΟΗΕ για την ενοποίηση με την τουρκοκυπριακή πλευρά στο νησί της. Αυτό εκνεύρισε τους Ευρωπαίους εταίρους και έβαλε την Κύπρο σε μια αδύναμη στρατηγική θέση, αφήνοντας ένα ανοιχτό θέμα σε ολόκληρο το νησί» υποστηρίζει ο αρθρογράφος των New York Times που παράλληλα τονίζει ότι το καλύτερο για την Κύπρο τώρα θα ήταν να συμμορφωθεί στις Γερμανικές απαιτήσεις».

ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΛΑΟ –ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ

 Η καταστροφή του Κυπριακού λαού είναι δεδομένο ότι δημιουργεί το φόβο κοινωνικών αντιδράσεων. Πλέον τίποτε δε θεωρείται δεδομένο τόσο για το αστικό σύστημα εξουσίας, όσο και για το λαό. Ένας λαός που εκφράζει τα αντιευρωπαικά και αντιγερμανικά του συναισθήματα και αμφισβητεί την προπαγάνδα του ευρωμονόδρομου. Ένας λαός που εξαπατήθηκε ξανά και ξανά από το αστικό πολιτικό σύστημα και εκβιάζεται για να γίνει πληρώσει αυτός την κρίση και τα χρέη του προηγούμενου μοντέλου καπιταλιστικής ανάπτυξης και κερδοφορίας.

Επεισόδιο 1ο: Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ανησυχία επικρατεί στις τάξεις του ΓΕΕΦ, μετά από επεισόδιο που σημειώθηκε σε στρατιωτική βάση της Λεμεσού, όπου Ελληνοκύπριοι εθνοφρουροί, κατέβασαν και έκαψαν δύο γερμανικές σημαίες, οι οποίες ήταν αναρτημένες, σε κτίριο της μονάδας, το οποίο στεγάζει Γερμανούς στρατιώτες. Πρόκειται για στρατιωτική βάση, η οποία απαριθμεί τέσσερα κτίρια, τα 3 εκ των οποίων είναι για τις ανάγκες της Εθνικής Φρουράς, και ένα κτίριο για λογαριασμό γερμανών στρατιωτών. Όταν έγινε αντιληπτό το επεισόδιο, προκλήθηκε αναστάτωση τόσο στους Γερμανούς στρατιώτες όσο και στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς. Μάλιστα, μέλη του ΓΕΕΦ έσπευσαν από την πρώτη στιγμή στο συγκεκριμένο στρατόπεδο, όπου και διεξάγουν ανακρίσεις για τον εντοπισμό των ενόχων.

Επεισόδιο 2ο: Αποφεύγεται οποιοσδήποτε εξοπλισμός και συγκέντρωση εφέδρων καθώς κανείς δε μπορεί να υπολογίσει τις κοινωνικές αντιδράσεις που θα προκληθούν. Αλήθεια, πως να εξοπλίσεις έναν έφεδρο που η κυβέρνηση Αναστασιάδη μαζί  με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ του κατακλέβουν τους κόπους μιας ζωής;

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσίευσε εφημερίδα με στενή σύνδεση με τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες, «όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο άμυνας αναβάλλονται προγραμματισμένες για τις 26 και 29 Μαρτίου ασκήσεις της Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο λόγω των εξελίξεων όμως οι έφεδροι-εθνοφύλακες θα πρέπει να παρουσιαστούν και θα αποδεσμευτούν μία ώρα μετά την παρουσίασή τους. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Αμυνας, ύστερα από απόφαση του Υπουργού Φώτη Φωτίου και της σύμφωνης γνώμης του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, λόγω της κατάστασης και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τα γνωστά γεγονότα που προέκυψαν από την οικονομική κρίση και για την διευκόλυνση των εφέδρων και εθνοφυλάκων, δεν θα διεξαχθούν οι προγραμματισμένες ασκήσεις της εφεδρείας - εθνοφυλακής από την Τρίτη 26 Μαρτίου μέχρι και την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013. Η ακινητοποίηση αυτή της εφεδρείας γεννά ερωτηματικά ενώ γίνεται εύκολα αντιληπτό οτι λόγω της έλλειψης χρημάτων και ρευστότητας τα μηχανοκίνητα τμήματα της Εθνικής Φρουράς παραμένουν "αφοπλισμένα" μέχρι νεωτέρας».

Επεισόδιο 3ο: Και οι κυβερνήσεις των ξένων κρατών λαμβάνουν υπόψη τους σοβαρά την οργή και αγανάκτηση του κυπριακού λαού και προετοιμάζονται να παρέμβουν. Μυστικό σχέδιο άμεσου επαναπατρισμού των 60.000 Βρετανών που ζουν στην Κύπρο, ενώ 3.000 είναι τα μέλη στρατιωτικού προσωπικού και οι οικογένειές τους στις βρετανικές βάσεις, εφόσον το απαιτήσουν οι συνθήκες έχει καταρτίσει η βρετανική κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της κυριακάτικης Μέιλ. Επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές η ταμπλόιντ εφημερίδα αναφέρει ότι αν η κρίση στην Κύπρο βγει εκτός ελέγχου, τότε θα προσφερθούν από το Λονδίνο στους Βρετανούς κατοίκους εισιτήρια επιστροφής στη χώρα τους. Το σχέδιο φέρεται να προβλέπει πρόσθετες πτήσεις ιδιωτικών εταιρειών μεταξύ Κύπρου-Βρετανίας και κάλυψη του κόστους των εισιτηρίων για όσους δεν μπορούν να τα πληρώσουν, λόγω της επιβολής περιορισμών στην κίνηση λογαριασμών και χρημάτων. Υπάρχει επίσης πρόβλεψη μεταφοράς στο αεροδρόμιο για όσους το χρειαστούν, πιθανότατα από Βρετανούς στρατιώτες που υπηρετούν στις βάσεις. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το σχέδιο έχει καταρτιστεί μετά από συνεννόηση αρκετά μεγάλου χρονικού διαστήματος μεταξύ της Ντάουνινγκ Στριτ, του υπουργείου Άμυνας και του Φόρεϊν Όφις. «Εδώ και μήνες είχαμε αντιληφθεί ότι υπήρχε πιθανότητα κάτι σαν αυτό να συμβεί στην Κύπρο και έχουμε λάβει τα κατάλληλα και συνετά μέτρα για να προετοιμαστούμε. Αν Βρετανοί υπήκοοι δεν μπορούν να βρουν δικά τους χρήματα και θέλουν να έρθουν πίσω, τότε πρέπει να βοηθήσουμε», αναφέρει άλλη πηγή της Κυριακάτικης Μέιλ.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η καταστροφή του κυπριακού λαού ήταν σχεδιασμένη και προμελετημένη, με την κάθε άρχουσα τάξη να λαμβάνει τα μέτρα της εδώ και μήνες. Τα εκβιαστικά διλήμματα, αντίστοιχα με αυτά που τέθηκαν στον λαό μας, αποσκοπούν στη διευκόλυνση των αστικών κυβερνήσεων να επιβάλλουν τα ακραία ταξικά μέτρα. Το ΑΚΕΛ του Χριστόφια και το ΔΥΣΙ του Αναστασιάδη φέρουν ιστορική ευθύνη για τη δουλοποίηση του εργαζόμενου λαού της Κύπρου.

Όλοι όμως συνειδητοποιούν ότι η νέα μάχη της Κύπρου δεν είναι εθνική αλλά ταξική. Ότι αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό και στη χειραγώγηση του κόσμου της εργασίας το να σπέρνεις αυταπάτες περί «καλύτερης και μαχητικότερης διαπραγμάτευσης» εντός της Ε.Ε. και του ΕΥΡΩ. Ότι πλέον υπάρχει η δυνατότητα και η αναγκαιότητα οι εργαζόμενοι να διαβούν το δρόμο της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ-ΡΗΞΗΣ-ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ της καπιταλιστικής λαίλαπας, οξύνοντας την καπιταλιστική κρίση και καθορίζοντας την προοπτική της επανάστασης και της κοινωνικής απελευθέρωσης.    

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

 Diktiospartakos.blogspot.com

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License