Τραγική κατάληξη. Η Ελλάδα αποτελειώνει την Κύπρο, ξηλώνοντας το τραπεζικό της σύστημα.

Προχωρούν στον Ακρωτηριασμό της οικονομίας και την κοινωνική σφαγή της Κύπρου. Μαθήματα της τεχνητής της εκτέλεσης των λαών.

post image

Tραγική κατάληξη φαίνεται ότι τρέχουν οι εξελίξεις που στήθηκαν και δυστυχώς δεν ανατρέπονται στην Κύπρο.
Η Ελλάδα παγιδεύει την Κύπρο.
Η «απορρόφηση» των κύπριων τραπεζών στην Ελλάδα με πολιτική απόφαση της ελληνικής ελίτ και του Αναστασιάδη είναι ένα ανήθικο γεγονός που σηματοδοτεί το"μέλλον" της Κύπρου”\.
Πρόκειται για την διάλυση, ουσιαστικά, του τραπεζικού σώματος (κύριες και θυγατρικές τράπεζες) της Κύπρου με το βίαιο ακρωτηριασμό ενός μέρους της, ίσως του πιο απείραχτου από την υποχρεωτική δέσμευση καταθέσεων που επιβλήθηκε στις Κυπριακές τράπεζες από το eurogroup..
Η «απορρόφηση» των κύπριων τραπεζών είναι μία πραξικοπηματική ενέργεια εις βάρος της πολιτικής στάσης που εξέφρασε το Όχι της Κυπριακής Βουλής, δημιουργεί τετελεσμένα και αφαιρεί τον όποιο έλεγχο κινήσεων από τους ίδιους τους Κύπριους.
Προστατεύει το δικαίωμα των υπερκρατικών μηχανισμών του Κεφαλαίου να επεμβαίνουν κατά το δοκούν και να διαλύουν ολόκληρους λαούς επιβάλλοντας πολιτικές λύσεις απίστευτης κτηνωδίας.
 

Η ανάλυσή μας δεν είναι δυνατόν να ξεφύγει απο τα απλά, λαϊκά, εργαλεία με τα οποία κατανοούμε τη ζωή και την “κινητικότητα” της κοινωνίας αλλά και την λειτουργία της οικονομίας πάνω της,  έτσι προπαθώντας να κατανοήσουμε τα πράγματα,  καταλήγουμε στο να υποθέσουμε ότι οι Κύπριοι σε περίπτωση που επέμεναν στο αρχικό Όχι θα μπορούσαν να αμυνθούν έστω και μέσα απο τα χαλάσματα μιας βομβαρδισμένης οικονομίας.
Θα μπορούσαν για παράδειγμα να κρατικοποιήσουν άμεσα τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία και να αρχίσουν να οργανώνουν μία πολιτική/οικονομική διαχείριση που δεν θα τους επέβαλαν τα αρπακτικά του κεφαλαίου(πχ, eurogroup,τρόικες κυβερνήσεις κλπ), τουλάχιστον τα διεθνή .

Το εργαλείο της κρατικοποίησης των τραπεζών χάθηκε στις μηχανορραφίες των ελλήνων αλητών και του Αναστασιάδη. Η “απορρόφηση “ ή καλύτερα ακρωτηριασμός των Κυπριακών τραπεζών έγινε νύχτα, πριν την εκ νέου απόφαση της Κυπριακής Βουλής και προφανώς για να δημιουργήσει τετελεσμένα και στην απόφαση των Κυπρίων αλλά και στο τραπεζικό μέλλον, όποια και αν είναι η τελική τους απόφασή .

Είναι απολύτως ορατή η σπουδή των ελλήνων αλητών του Μνημονίου να οδηγήσουν μία ώρα αρχύτερα την Κύπρο στα κρεματόρια των διεθνών μηχανισμών του κεφαλαίου(ΔΝΤ, Γερμανία, κλπ).
Η ελληνική εγκληματική συμμορία,όλα αυτά τα υπερπατριωτικά φασιστοειδή δεν έβαλαν απλά το χεράκι τους στην διάλυση της Κύπρου άλλα παίζουν ουσιαστικό και τυπικά ρόλο στα πράγματα, ένα ρόλο εντελώς εγκληματικό και πολιτικά ανήθικο.
Οι ευθύνες των ελληνικών “αρχών” στην τελική διαμόρφωση της επίθεσης που υφίσταται η Κύπρος είναι γιγαντιαίες, οι έλληνες πολιτικοί του Μνημονίου αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο στους σχεδιασμούς που αλέθουν τους λαούς της περιοχής. {Είναι γνωστή άλλωστε η εμπυρία της "αλληλεγγύης" που έδειξαν τα ελληνικά τρωκτικά και οι πολιτικοί του κεφαλαίου κατά τη διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας και τον τεμαχισμό της οικονομίας της}

Στην Κύπρο έχουν επέμβει εδώ και καιρό με το συντεταγμένο κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, προωθήθηκε στην Κύπρο μία τεράστια ζημιά, που ενώ ήταν η κότα με τα χρυσά αυγά όσο τη στούμπωναν με ελληνικά ομόλογα-χαρτοπετσέτες, στο κούρεμα των ελληνικών ομολόγων η Κύπρος(τραπεζικό σύστημα) οδηγήθηκε σε ζημιές που έφταναν το 20% του ΑΕΠ της Κύπρου. Δεκάδες δις ευρώ εξαερώθηκαν από το υποχρεωτικό κούρεμα των επιλεκτικών ομολόγων που είχε στην κατοχή της η Κύπρος.

Σήμερα οι έλληνες ακροδεξιοί εγκληματίες με τον ακρωτηριασμό του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου την αποτελειώνουν, όποια και αν είναι η επόμενη απόφαση της Κυπριακής Βουλής.. !! Μία πραξικοπηματική πολιτική πράξη ενάντια στην Κύπρο από έλληνες σάπιους πολιτικούς , από τον ελληνικό ακροδεξιό βόθρο των υπερπατριωτών του Σαμαρά και των Φαυλων του..

 

Συνοπτικά, κατά τη γνώμη μας τα στοιχεία που οδηγούν με πολιτικές αποφάσεις την Κύπρο στη δική της κοινωνική σφαγή:

-Κούρεμα ελληνικών ομολόγων στις Κυπριακές τράπεζες μέχρι 20%του ΑΕΠ της Κύπρου.

-Ακρωτηριασμός του τραπεζικού συστήματος της Κύρπου, μέσω "απορρόφησης" απο τον ..Σάλλα!!

-Πραξικοπηματική αλλαγή του ΟΧΙ των Κυπρίων .

-Είσοδος της Κύπρου σε πολιτικές χωρίς διέξοδο-μνημόνια- με την αμέριστη συνδρομή της ελληνικής εγκληματικής συμμορίας. Δημιουργία τετελεσμένων γεγονότων.

 

Εικόνες:

από Εγω 25/03/2013 3:26 πμ.


Μπραβο στον φιλο.. Πολυ ευστοχο το αρθρο.. Γενικα περασε ετσι στο ντουκου η κατασχεση των κυπριακων υποκαταστηματων στην Ελλα΄δα

Αυτο που το κανει ακόμα ποιο βρωμερο και τρισάθλιο ειναι οτι τα ελληνικα τραπεζικα καταστημα στην Ελλάδα δεν αποτελούν νομικά ξεχωριστή θυγατρικη τράπεζα των κυπριακων τραπεζων με έδρα την ελλάδα, όπως συνηθίζεται να γίνεται με τις πολυεθνικες τραπεζες, αλλα είναι απλά υποκαταστηματα των κυπριωακων τραπεζων με εδρα την Κυπρο!

Δεν κατάσχεσαν λοιπον τράπεζες με εδρα την Ελλάδα (ελληνικης δλδ), αλλά εντελώς ξένες επιχειρήσεις!

Γενικα λγο αντιπληροφοριση ρε μαγκες για το θεμα της κυπρου, το εχουμε περασει στο χαλαρο.. Ολοκληρη χωρα ξεπουλανε..

Κ ο ρολος του Χριστοφια δεν μας ειναι φανερος.. Ηταν εντελως ευρωπαιστης και το σχεδιο το ειχε ετοιμο..

Οπως και το Οχι της Κυπρου που βασιστηκε σε ρωσικα συμφερονται κ οχι σε Κυπριακα

ΥΓ: κ ο τσιπρας το βιολι του.. Να δανεισουμε προτυνε με 2 δις την Κυπρο.. Α ρε νεος Παπανδρεου ερχεται!


Οι συνολικές ζημιές των κυπριακών τραπεζών απο τα Ελληνικά ομόλογα είναι περίπου 3,8 δσ ευρώ (και όχι δεκάδες βέβαια) αππό τα οποία το 1/3 αφορά τα ελληνικά υποκαταστήματα. 

Το "χάρισμα" των ελληνικών υποκαταστημάτων στον Σάλλα στην πραγματικότητα δεν αποτελεί "αρπαγή" περισουσιακων στοιχείων, αλλά επιβάρυνση του έλληνικού λαού (καθώς αυτός ουσιαστικά βάζει τα λεφτά, ο Σαλλας δεν βάζει δεκάρα) με 1,3 δισ (που είναι η ζημιά των ελληνικών υποκαταστημάτων από το κούρεμα) συν επιπλέον 6-7 δισ που είναι το "'ανοιγμα" των ελληνικών υποκαταστημάτων από τις υπόλοιπες βρωμοδουλειές των κυπριακών τραπεζών. Σε αντίθετη περίπτωση τα 8 περίπου δισ που απαιτούνται θα έρπεπε να τα καταβάλουν οι μητρικές κυπριακές τράπεζες.

Αυτό λοιπόν που συμβαίνει είναι ότι το κράτος χαρίζει τα τα ελληνικά υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στον ολιγάρχη Σάλλα με τον λογαριασμό να πηγαίνει στον Ελληνικό λαό. 

Και ερχόμαστε στις μητρικές κυπριακές τράπεζες.Οι ζημιές από τα ελληνικά ομόλογα είναι τελικά 2,5 δισ (γιατί το υπόλοιπο που αφορά τα ελληνικά υποκαταστήματα μεταφέρθηκε στον ελληνικό λαό) έχουν ήδη εισπράξει από την Κυβέρνηση Χριστόφια 3,5 δισ ευρώ (δηλαδή δανείστηκε ο κυπριακός λαός χρήματα τα οποία ο "κουμουνιστής" χριστόφιας, παραχώρησε στις τράπεζες) ενώ το συνολικό πακέτο διάσωσης είναι 17 δισ ευρώ. Δηλαδή τα συνολικό ποσό είναι 20,5 δισ. Οι ζημιές από τα ελληνικά ομόλογα είναι 2,5 δισ. Τα υπόλοιπα 18 δισ τι είδους "ανοίγματα" αφορούν και από που προέκυψαν? Η Λαϊκή τράπεζα έχει άνοιγμα σχεδόν 15 δισ όταν η ζημιά της από τα ελληνικά ομόλογα είναι 1 δισ. Πως προέκυψαν αυτές οι ιλιγιώδεις ζημιές?  Μήπως έχουν σχέση με τον απατεώνα-ολιγάρχη βγενόπουλο τον οποίο όλες οι κυπριακές κυβερνήσεις άφησαν να αλωνίζει ανενόχλητος τα τελευταία 15 χρόνια στο νησί κάνοντας κάθε είδους βρωμοδουλεία και τώρα τον λογαριασμό καλείται να πληρώσει ο κυπριακός ( και ο ελληνικός) λαός? 

 

από A-nomikos 27/03/2013 10:48 πμ.


Υπεγράφη χθες «η συμφωνία για την απόκτηση από την Πειραιώς, όλων των καταθέσεων, δανείων και καταστημάτων στην Ελλάδα της Τράπεζας Κύπρου, της Cyprus Popular Bank (CPB) και της Ελληνικής Τράπεζας, συμπεριλαμβανομένων των δανείων και καταθέσεων των θυγατρικών τους στην Ελλάδα (leasing, factoring και Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος - IBG), έναντι συνολικού τιμήματος 524 εκατ. Ευρώ» (http://tvxs.gr/news/ελλάδα/στην-πειραιώς-περνούν-λαϊκή-κύπρου-και-ελληνική). Επιπλέον, παραθέτω σχετική συζήτηση που είχε γίνει εδώ πριν 6 μήνες, σχετικά με τη διαδικασία εξαγοράς της «καλής» ΑΤΕ από τον Σάλλα και επέκειτο και η εξαγορά της Γενικής, η οποία τελικά προχώρησε.

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License