Δύο «ατυχήματα» μέσα σε τρεις μέρες στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη

Δύο «ατυχήματα» μέσα σε τρεις μέρες στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη

Δεύτερο εργατικό «ατύχημα» μέσα σε τρεις μέρες καταγράφηκε στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Το τελευταίο έγινε, προχτές, απόγευμα Δευτέρας, στο ναυπηγείο Χαλκίτη. Θύμα αυτή τη φορά 30χρονος εργαζόμενος, ο οποίος ήταν ανασφάλιστος. Νοσηλεύεται στο Θριάσιο Νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένος στο κεφάλι.

Ο εργαζόμενος, μέλος συνεργείου, εκτελούσε εργασίες καθαρισμού και βαφής στο σκάφος αναψυχής «ΗΡΑΚΛΗΣ Λ». Ήταν ανεβασμένος σε σκαλωσιά - παγίδα. Δεν έφερε ούτε ένα από τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας, όπως είναι τα προστατευτικά κιγκλιδώματα (ρέλια). Το αποτέλεσμα ήταν ο εργαζόμενος να κάνει βουτιά με το κεφάλι από ύψος περίπου 3 μέτρων.

Την περασμένη Παρασκευή, στο επισκευαζόμενο πλοίο «ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π», ναυτεργάτης κάηκε από ατμούς στην πλάτη και νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα στο ΚΑΤ.

Προχτές, η μεικτή 5μελής Επιτροπή για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας στη Ζώνη, από έλεγχο που διενήργησε σε άλλο Ναυπηγείο (Ψίχαλης), εντόπισε ότι με ευθύνη του ναυπηγείου και των εργολάβων, εργαζόμενοι τριών συνεργείων που εκτελούν επισκευαστικές εργασίες στο σκάφος αναψυχής «ARMONI SEA», δούλευαν χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. Ο φορητός φωτισμός ήταν 220 βολτ, αντί για 42 που προβλέπουν οι κανονισμοί και είναι τύχη που δεν κάηκε εργαζόμενος. Γίνονταν εργασίες με χρήση φλόγας χωρίς κανένα πυροσβεστικό μέσο! Τα δύο από τα τρία συνεργεία δεν είχαν άδεια εργασιών.

Τα δύο απανωτά εργατικά «ατυχήματα» - και μάλιστα σε περίοδο όπου η δουλειά στη Ζώνη είναι ελάχιστη - αλλά και τα αποτελέσματα των ελέγχων της μεικτής Επιτροπής είναι απτή απόδειξη ότι οι εργοδότες (εφοπλιστές και εργολάβοι), πατώντας στην τρομακτική ανεργία που μαστίζει τον κλάδο και επειδή τα μέτρα ασφαλείας είναι «χρόνος και χρήμα», πάνε να μετατρέψουν τη Ζώνη σε καρμανιόλα. Ταυτόχρονα, οι εργοδότες αξιώνουν - αίτημα που έχουν υποβάλει και γραπτώς - την κατάργηση ακόμα και των μεικτών 5μελών Επιτροπών Ελέγχου στη Ζώνη για να δρουν εντελώς ανενόχλητοι.

http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/11142/dyo-atyhimata-mesa-se-treis-meres-sti-naypigoepiskeyastiki-zoni

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License