Βενεζουέλα: πέθανε ο Ούγκο Τσάβες, στις 4.25μμ.

η επιδείνωση στο αναπνευστικό του σύστημα απέβη μοιραία

post image

Πέθανε ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες μετά από δίχρονη μάχη με τον καρκίνο. Την ανακοίνωση έκανε ο αντιπρόεδρος Νικόλας Μαντούρο στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Καράκας όπου ο Τσάβες νοσηλευόταν.

Το όνομα του Τσάβες συνδέθηκε με μια πορεία βελτίωσης των συνθηκών ζωής της μεγάλης πλειοψηφίας των κατοίκων της χώρας, κάτι που επέδρασε θετικά και σε άλλες χώρες οι οποίες υιοθέτησαν κάθε μια με το δικό της τρόπο αντίστοιχες πολιτικές.

Ο Τσάβες επέζησε πραξικοπήματος το 2002 (που αναγνώρισαν ευθέως οι ΗΠΑ και η προεδρεύουσα τότε στην ΕΕ Ισπανία). Ωστόσο, η λαϊκή κινητοποίηση ανέτρεψε τους πραξικοπηματίες.

Οι πλούσιοι, ναι, αυτή η μειοψηφία στη Βενεζουέλα, αυτή την ώρα κορνάρουν πανηγυρίζοντας με τα αυτοκίνητά τους στους δρόμους . Η προοδευτική ανθρωπότητα, ανεξαρτήτως ιδεολογικής τοποθέτησης, πενθεί.

Ωστόσο, όπως είπε και ο αντιπρόεδρος Μαντούρο, "αυτός που πεθαίνει για τη ζωή, δεν μπορεί να αποκληθεί νεκρός".

 

Εικόνες:

από . 06/03/2013 12:39 πμ.


"Πηραμε την πληροφορια για το πιο τραγικο γεγονος που εχουμε ανακοινωσει στο λαο μας. Στις 16.25 (τοπικη ωρα) σημερα, 5 μαρτιου, απεβιωσε ο κομαντατε Ούγκο Τσάβες". δηλωσε ο Μαντούρο, αντιπροεδρος της βενεζουελας.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License