Βιέννη : απελείται με έξωση η Pizzeria Anarchia

Βιέννη : απελείται με έξωση η Pizzeria Anarchia

post image

 

Το παρακάτω αφορά στη κατάληψή μας στη 2η περιφέρεια της Βιέννης που ονομάζεται "Πιτσαρία Αναρχία" και που απειλείται με έξωση. Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού είναι οι  Nery Alaev και Avner Motaev, που κρύβονται πίσω από την επωνυμία της επιχείρησής τους  ''Castella GmBH''. Μας ζήτησαν να μπούμε στο σπίτι για 6 μήνες το Νοέμβριο του 2011 με τον απώτερο σκοπό να μας χρησιμοποιήσουν ώστε να διώξουν τους παλιούς ένοικους. Με λίγα λόγια, εμείς μείναμε και τώρα αγωνιζόμαστε μαζί με τους παλιούς ένοικους (που για μας είναι πια σύντροφοι) ενάντια στους "κύρηδες" του σπιτιού.

Με αυτή τη σύντομη εξήγηση σχετικά με τη κατάληψή μας επιδιώκουμε να γίνει το θέμα γνωστό πιό πλατιά και να σας ενημερώσουμε για την επικείμενη κατάσταση.

Είμαστε μία ανοιχτή συλλογικότητα πράγμα που σημαίνει ότι προσπαθούμε να δημιουργήσουμε έναν ελεύθερο, κοινωνικό και πολιτιστικό χώρο όπου μπορούνε να γίνονται ανοιχτοί διάλογοι και εκδηλώσεις.

Και όταν λέμε "ελεύθερος χώρος" δεν εννοούμε χώρο χωρίς κανόνες. Εννοούμε ένα αυτοδιαχειριζόμενο χώρο ανοιχτό σε όλους συμφωνούν με τις βασικές μας αρχές. Είναι όλοι καλοδεχούμενοι να έρχονται και να συμμετέχουν όποτε θέλουν. Επίσης καλοδεχούμενες είναι όλες οι προοδευτικές ιδέες και προτάσεις.

Έχουμε και ένα "Free-Shop” (Χαριστικό Παζάρι) όπου μπορείτε να έρθετε να αφήσετε και να πάρετε ό,τι θέλετε χωρίς χρέωση. Έχουμε επίσης και ένα “Infoshop” (Μαγαζί Πληροφόρησης) όπου μπορείτε να βρείτε βιβλία, περιοδικά, και μπροσούρες από διάφορες συλλογικότητες, δραστηριότητες και κοινωνικά κινήματα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Κάθε Τρίτη βράδυ έχουμε Σινεμά όπου προβάλλουμε διάφορες underground και δυσεύρετες ταινίες. Διαθέτουμε χτιστό φούρνο όπου όποιος θέλει φτιάχνει πεντανόστιμες πίτσες κάθε Κυριακή. Τρέχουμε επίσης και μία συλλογική κουζίνα για όποιον θέλει να μαγειρέψει ή να τσιμπήσει. Κάθε Παρασκευή έχουμε καφενείο. Κατά τη διάρκεια του καφενείου προσπαθούμε να οργανώσουμε ομιλίες ή συζητήσεις πάνω σε θέματα αναρχίας ή αυτονομίας.  Άλλες φορές απλά καθόμαστε διαβάζουμε και συζητάμε σχετικά με τα περιοδικά και τα βιβλία από το Μαγαζί Πληροφόρησης.

Υλικά και βοήθεια που τυχόν διαθέτετε είναι ευπρόσδεκτα παρόλο που ο καλύτερος τρόπος να συνεργαστείτε με τον αγώνας μας είναι η άμεση συμμετοχή.  Προκειμένου να διευκολύνουμε τη συμμετοχή από όλους αποφασίσαμε να καθιερώσουμε κάποια αξιακή δημόσια πολιτική: Όλοι ευπρόσδεκτοι φτάνει η συμπεριφορά τους να δείχνει υπευθυνότητα και σεβασμό.  ΔΕΝ  είστε ευπρόσδεκτοι και θα σας ζητήσουμε να φύγετε.

ΑΝ είστε αστυνομικός ή μέλος αντιδραστικής/φασιστικής ομάδας!

ΑΝ κάνετε χρήση ναρκωτικών ουσιών με ανεύθυνο τρόπο. Ούτε χάπια, ούτε σκόνες, ούτε βαποράκια!

ΑΝ απειλείτε τους άλλους ή έχετε βίαιη συμπεριφορά ή δεν σέβεστε την οριοθέτηση των άλλων!

Αν ενεργείτε ή επικοινωνείτε με ρατσιστικό, σεξιστικό, ομοφυλοφοβικό ή άλλο τρόπο κοινωνικού αποκλεισμού. Αυτοί που προσβάλλατε είναι αυτοί που καθορίζουν αν φερθήκατε κατ'αυτό τον τρόπο!

Η εκπλήρωση αυτής της δέσμευσης θα είναι ένας συνεχής αγώνας που θα πέσει στο κενό χωρίς τη συμβολή σας. Προσπαθείστε να ευαισθητοποιήσετε τον εαυτό σς και την κοινότητα.  Υπεύθυνοι είναι όσοι συμμετέχουν στη Πιτσαρία Αναρχία .

Επιπρόσθετα σημεία για τα ενδιαφέροντά μας και τις σκέψεις μας:

Ψάχνουμε για νέες εναλλακτικές λύσεις στο υπάρχον πρόβλημα της στέγασης των αστρονομικών ενοικίων και των εξώσεων. Οποιαδήποτε κοινωνία που βασίζεται στην ιδέα του ΦΤΙΑΞΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ( DIY) είναι μέρος του αγώνα για έναν αναρχικό κόσμο χτισμένο στην ελευθερία και στην αλληλεγγύη. Η καλή γειτονία, αμοιβαία εμπιστοσύνη και συνύπαρξη είναι κύρια σημεία της αγωνιστικής μας τακτικής. Φυσικά σαν αναρχικοί απορρίπτουμε και θα παλέψουμε ενάντια σε κάθε μορφή ρατσισμού, καταπίεσης, βίας, και κάθε είδους ιεραρχίας συμπεριλαμβανόμενου του καθημερινού αγώνα κατά των κυβερνήσεων και των συνόρων. Επιζητούμε να αναπτύξουμε ισχυρότερες αξίες αλληλεγγύης, εθελοντισμού, σεβασμού και υπευθυνότητας.

Ελάτε μαζί μας στον κοινωνικό αγώνα για ένα αναρχικό κόσμο και μία ελεύθερη ανθρωπότητα!

Επισκεφθείτε μας στη Πιτσαρία Αναρχία να βρούμε κοινούς τρόπους να παλέψουμε για τα όνειρά μας!

Κάντε κατάληψη στα πάντα -Ξαναπάρτε τη ζωή σας στα χέρια σας και τα σπίτια!

Σε περίπτωση έξωσης: Οποιαδήποτε πράξη αλληλεγγύης ευπρόσδεκτη!

Επικοινωνία :

muehlfeldgasse12@riseup.net

https://pizza.noblogs.org

Mühlfeldgasse 12, 1020 Vienna, Austria

Πηγή : http://en.squat.net/2013/02/28/vienna-pizzeria-anarchia-in-danger-of-eviction/

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License