Αγγλία : Δεύτερη κατάληψη στο πανεπιστήμιο του Sussex

ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΣΑΣΣΕΞ

post image

 

Στη συνέχεια της μεγαλύτερης διαδήλωσης μέχρι στιγμής, μία δεύτερη κατάληψη ξεκίνησε στο Πανεπιστήμιο του Σάσσεξ.  Η δήλωση αυτή διαβάστηκε από τα σκαλιά της κατάληψης του κτιρίου BSMS.

 

Εμείς, 200 σπουδαστές και προσωπικό αυτού του πανεπιστημίου έχουμε προχωρήσει σε κατάληψη του αμφιθεάτρου διαλέξεων Michael Chowen.

Η δράση αυτή είναι απάντηση στην έλλειψη εναλλακτικών λύσεων για τη τρέχουσα κατάσταση. Η διοίκση συνεχίζει και αρνείται να τιμήσει τα αιτήματά μας ενώ παράλληλα προσπαθούν να μας εξευμενίσουν προσποιούμενοι διάθεση διαπραγμάτευσης.  Επαναλαμβάνουμε λοιπόν ότι δεν θα συμβιβαστούμε και δηλώνουμε ξανά τα αιτήματά μας:

 •Άμεση παύση στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης

 •Άμεση παύση στους εκφοβισμούς της διοίκησης και τις προσπάθειές της να φιμώσει τους αντιφρονούντες

 •Καθιέρωση τρόπου μέσα από τον οποίο μπορούμε να φέρουμε τη διοίκηση υπόλογη των πράξεών της.

Με τη παρούσα όμως κατάληψη όπως και με αυτή του Bramber House πάμε πέρα από αυτά τα αιτήματα. Σύμφωνα με τη διοίκηση, θα εξαφανιστούμε αν μας αγνοήσει.  Στη ουσία δεν πάμε πουθενά. Είμαστε οι φοιτητές και το προσωπικό που απαρτίζουν αυτό το πανεπιστήμιο και δεν θα ανεχθούμε τα παράσιτα που μας απομυζούν.

Ο Michael Farthing και το VCEG είναι μισητοί μέσα στο πανεπιστήμιο: Η Ένωση Φοιτητών τους έχει ρίξει όχι μία αλλά δύο πρόσφατες ψήφους μη εμπιστοσύνης στο γραφείο του Αντι-Πρύτανη.  Το προσωπικο δυσπιστεί απέναντί του και τον αποστρέφεται.  Κάνοντας κατάληψη σ'αυτό το χώρο, ουσιαστικά κάνουμε πραγματικότητα αυτή την έλλειψη εμπιστοσύνης στη διακυβέρνηση του Michael Farthing και του VCEG.

Είμαστε εδώ ως φοιτητές και προσωπικό να αρνηθούμε στη διοίκηση τη δύναμη να διαχειρίζεται το πανεπιστήμιό μας. Σε αντικατάσταση της κυριαρχίας τους δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για εναλλακτικές λύσεις -ένα πανεπιστήμιο όπου τη δύναμη την έχουμε εμείς χωρίς να χρειάζεται να φοβόμαστε ότι οι δουλειές μας και η εκπαίδευσή μας βρίσκονται σε κίνδυνο.

Η προσωρινή μας κατάληψη εδώ δεν θάπρεπε να θεωρηθεί σας τελεσίγραφο: Το πανεπιστήμιο ήταν πάντα δικό μας και δεν θα επιτρέψουμε στη διοίκηση να τρομοκρατεί πια την κοινότητα.

Καλούμε όλο το προσωπικό και όλους τους φοιτητές να ταχθούν στο πλευρό μας. Να ξανακάνουμε δικούς μας τους χώρους του πανεπιστημίου μας, να απέργούμε και να κάνουμε καταλήψεις.

Το πανεπιστήμιο είναι ένα εργοστάσιο - βάλτε λουκέτο.

Αναρτήθηκε αρχικά στο blog Sussex Against Privatization blog.

Πηγή : http://libcom.org/news/second-occupation-university-sussex-28022013

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License