Ακραίος εθνικισμός στρατιωτικών και ΥΕΘΑ σχετικά με την Κύπρο

Ήταν σίγουρο ότι οι πιο ισχυρόί σύμμαχοι της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για να επιβάλλει στο λαό μας τις νέες τρομερές αγορές όπλων θα ήταν το πάντα χρήσιμο ΓΕΕΘΑ και τα μιλιταρσιτικά μέσα.

Ολοένα πληθαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα οι καταγγελίες συναδέλφων φαντάρων για την ακραία εθνικιστική προπαγάνδα και την συνακόλουθη λεκτική βία των κλιμακίων του ΓΕΣ για την ΕΛΔΥΚ, σχετικά με την Κύπρο.

Χρησιμοποιώντας τον καταστροφικό για τους λαούς της Κύπρου επεκτατισμό, που αποκρύπτουν οι αντιλήψεις περί «ευρύτερου Ελληνισμού» και τα ιδεολογικά σχήματα περί «Δύο Ελλάδες», συνώνυμα της επέμβασης, της διχοτόμησης, του πραξικοπήματος, της εισβολής και της Κατοχής, θέλουν να επιβάλλουν με κάθε τρόπο την αποδοχή της μετάθεσης στην Κύπρο. Ουσιαστικά αμφισβητούν την Ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας και το πλαίσιο λειτουργίας της όπως καθορίστηκαν από τις συμφωνίες Λονδίνου-Ζυρίχης.

Αφενός πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη, καθώς ο ακραίος εθνικισμός αποτελεί απαραίτητο συμπλήρωμα πολεμικών τυχοδιωκτισμών, που πολλοί καταλογίζουν στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ βλέποντας την ανακίνηση του θέματος ΑΟΖ, την εκδήλωση ενδιαφέροντος κολοσσών της ενεργειακής βιομηχανίας και των μεγαλύτερων Ελλήνων επιχειρηματιών του χώρου που μυρίστηκαν κέρδος, αλλά και το νέο γύρο εξοπλιστικών προγραμμάτων.  

Ο σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός επιτίθεται στα δικαιώματα της νεολαίας που την αντιμετωπίζει ως κρέας στα κανόνια του και την στέλνει στην πρώτη γραμμή της αντιπαράθεσης ξένων συμφερόντων, που σε καμιά περίπτωση δεν έχουν να κάνουν με τον όρκο που έδωσαν οι συνάδελφοι σχετικά με την υπεράσπιση της Άμυνας της χώρας και του Συντάγματος.Ταυτόχρονα, αντιμετωπίζει την αμφισβήτηση και την υπερήφανη στάση των συναδέλφων που υπερασπίζουν μαχητικά τα δικαιώματα τους και αρνούνται να υποταχθούν στις απειλές και στην τρομοκρατία των αξιωματικών και των διοικητών. 


Κατανοούν ότι αυτοί θα θυσιαστούν για να γίνουν πράξη τα μεγαλεπήβολα σχέδια της κυβέρνησης για έλεγχο της Ανατολικής Μεσογείου. Πολύ περισσότερο όταν συνειδητοποιούν ότι όλα τα βύσματα της ΟΝΝΕΔ και της νεολαίας ΠΑΣΟΚ μένουν στο απυρόβλητο ή όταν πληροφορούνται ότι οι άνθρωποι του LIFE STYLE και τα «μπουμπούκια» των πλουσίων υπηρετούν ένα μήνα και κάτι σε Πολεμική Αεροπορία και Πολεμικό Ναυτικό.

Όμως την αντίδραση τους απέναντι στην Κύπρο πυροδοτεί και η κατάργηση των δωρεάν καταστάσεων επιβίβασης από τον ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλο, που μπορεί να δίνει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για αγορά ή ενοικίαση ιπτάμενων τάνκερ για τις αποστολές του ΝΑΤΟ και του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, αλλά με την ίδια ευκολία επιβαρύνει φαντάρους και γονιούς με το οικονομικό κόστος της θητείας. Μάλιστα χτυπά κόκκινο η αγωνία των γονιών μη τυχών και τα παιδιά τους μετατεθούν στην Κύπρο.

ΤΟ ΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ARMY.GR ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ

 

Διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΓΕΣ: «Κάθε στρατιώτης λαμβάνει άδεια για την Ελλάδα περίπου κάθε2 μήνες.[…] Η μετακίνηση από Κύπρο προς Ελλάδα και αντίστροφα γίνεται δωρεάν αεροπορικώς με καταστάσεις επιβιβάσεως. Χορηγούνται έως(3) καταστάσεις επιβιβάσεως»!!!

Ο ΦΤΩΧΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΓΟΝΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ;

Οι γονείς αναρωτιούνται: Ποιος θα πληρώσει το κόστος του ταξιδίου στην Κύπρο; Είναι δυνατόν η κυβέρνηση να στέλνει στην Κύπρο τα παιδιά τους, παράνομα τις περισσότερες φορές αφού δε λαμβάνει υπόψη την άρνηση των φαντάρων να μετατεθούν στην Κύπρο, και να υποχρεώνει τους γονείς να πληρώσουν; Μάλιστα, αδιαφορώντας πλήρως για την ανέχεια, την ανεργία, τα τρομερά αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της ταξικής τους πολιτικής και των Μνημονίων Ε.Ε.-ΔΝΤ.

Από την άλλη μεριά, η κυβέρνηση και ο Π.Παναγιωτόπουλος βάζουν τον κοινωνικό αυτοματισμό μέσα στην ίδια την λαϊκή οικογένεια. Αφενός, η απόφαση κατάργησης των καταστάσεων επιβίβασης απαγορεύει την άδεια στους πιο φτωχούς συναδέλφους φαντάρους, αφετέρου η αδυναμία υλοποίησης του ταξιδιού θα ωθεί σε σύγκρουση γονείς και παιδιά! Ο κοινωνικός κανιβαλισμός της κυβέρνησης σε όλο του το μεγαλείο.

Να θυμίσουμε ότι αρχικά, για τους υπηρετούντες στην ΕΛΔΥΚ ίσχυαν τρεις καταστάσεις επιβίβασης (αεροπορικά εισιτήρια), τα οποία περιορίστηκαν σε δύο και τώρα προβλέπεται μόνο ένα (1)!
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΔΥΚ-Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ!Σύμφωνα με την απόρρητη διαταγή του ΓΕΣ, δημοσιευμένη εδώ και χρόνια από τον Π.Κορωναίο, δημοσιογράφο που διατηρούσε την στήλη της Κ.ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ «Φαντάρε που πας» και η οποία προβλέπει τα εξής:

Επιπλέον υπάρχουν οι εξής όροι:. Ο φαντάρος να είναι μέχρι 25 ετών.
. Να μην κατάγεται από την παραμεθόριο (νησιά-Έβρος).
. Να μην είναι παιδί χωρισμένων γονιών.
. Η σωματική του ικανότητα να είναι Ι1-Ι2.

ΤΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Ο φαντάρος καλείται να υπογράψει αν επιθυμεί ή όχι να μετατεθεί στην Κύπρο. Αν υπογράψει ότι δε δέχεται να μετατεθεί εκτός ελληνικής επικράτειας δεν υπάρχει κανένας νόμος ή διαταγή που να τον υποχρεώνει να μετατεθεί υποχρεωτικά!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Απαιτούμε τώρα από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση του για κατάργηση των καταστάσεων επιβίβασης και να επαναφέρει τις (3) καταστάσεις επιβίβασης για όσους υπηρετούν σε μονάδες στον Έβρο, ακριτικά νησιά και ΕΛΔΥΚ.

Καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να σταθούν μαχητικά και υπερήφανα απέναντι στην παραπλάνηση και στην εξαγορά των δήθεν προνομίων της ΕΛΔΥΚ. Να βγουν Παραπονούμενοι στο διοικητή τους, να ζητήσουν ακρόαση από το ΓΕΣ και να εμμείνουν στην άρνηση μετάθεσης τους στο εξωτερικό.

Απαραίτητος όρος για να πραγματοποιηθεί η μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ είναι η σύμφωνη γνώμη του φαντάρου μιας και πρόκειται για Μετάθεση εκτός συνόρων. Οι φαντάροι ορκίστηκαν να υπηρετούν το Σύνταγμα και την Άμυνα της χώρας. Αρνούνται λοιπόν να βγουν εκτός ελληνικής επικράτειας.

Εμείς απαιτούμε από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ και το ΓΕΣ να δημοσιεύσει τώρα την σχετική διαταγή, το σχετικό προεδρικό διάταγμα και το σχετικό νόμο που περιγράφει τα όσα αναληθή ισχυρίζονται.

Η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Π.Παναγιωτόπουλο και τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Γκίνη.

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά γιατί υπάρχει αναγκαιότητα αναγνώρισης του Ελεύθερου Συνδικαλισμού των Φαντάρων.

 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να υπερασπίσουν τα δικαιώματα τους, να αμφισβητήσουν του Παραλόγου τη Θητεία, να δημοσιεύσουν κάθε αυθαιρεσία και παραβίαση των νόμων-Στρατιωτικού Κανονισμού, κάθε τι που θίγει και απειλεί την Αξιοπρέπεια, την Υγεία και την Ζωή τους.

Πρέπει όλοι τώρα να επιλέξουμε το δρόμο της συλλογικής διεκδίκησης και όχι του αναξιοπρεπούς και αδιέξοδου βύσματος, που απλώς μεταφέρει σε άλλες πλάτες τα βάρη που μας φόρτωσαν.
Να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη ενός μαζικού κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό.
 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Diktiospartakos.blogspot.com


ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 6932955437

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License