Αλληλεγγύη στον αγώνα των αγροτών-Σπάρτη

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λακωνίας

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λακωνίας εκφράζει αγωνιστική αλληλεγγύη και συμπαράταξη στις κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών που ξεκίνησαν σε διάφορες περιοχές της χώρας και με επίκεντρο στην περιοχή μας το μπλόκο στη διασταύρωση για Καρυές Λακωνίας, στον εθνικό δρόμο Τρίπολης - Σπάρτης.

Κινητοποιήσεις που έχουν στο στόχαστρό τους την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε. Η νέα ΚΑΠ 2014-2020 θα περικόψει επιδοτήσεις, θα επιβάλει νέους περιορισμούς στην καλλιέργεια, θα ξεκληρίσει με γρηγορότερους ρυθμούς μικρομεσαίους αγρότες , ενώ η κτηνοτροφία οδεύει στον αφανισμό εντείνοντας την διατροφική εξάρτηση του λαού μας.

Τα νέα οδυνηρά μέτρα που υλοποιούνται με τα χαράτσια , τους δυσβάσταχτους φόρους σε εισόδημα και χωράφια, την μείωση της επιστροφής του ΦΠΑ στο 6% από 11%, την μείωση της επιστροφής του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο, το πετσόκομμα των εξευτελιστικών συντάξεων του ΟΓΑ κατά 30ευρώ τον μήνα, την κατάργηση των δώρων, τις αυξήσεις ως υπερδιπλασιασμό των εισφορών στον ΟΓΑ, τις μεγάλες αυξήσεις της ΔΕΗ και τον ΕΛΓΑ, θα πλήξουν ακόμη περισσότερο το ήδη μειωμένο εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών και θα οδηγήσουν σημαντικό τμήμα τους στην εξαθλίωση και στο ξεκλήρισμα.

Ταυτόχρονα οι μικροί αγρότες-κτηνοτρόφοι βλέπουν το κόστος παραγωγής να αυξάνει και να πουλάνε την παραγωγή τους μισοτιμής για να αυξάνουν τα κέρδη τους έμποροι, βιομήχανοι και εισαγωγείς τόσο σε βάρος των αγροτών-κτηνοτρόφων όσο και της λαϊκής κατανάλωσης, αφού οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι αγοράζουν πανάκριβα τα προϊόντα. Χιλιάδες αγρότες παραμένουν ανασφάλιστοι, χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη, αφού δεν έχουν να πληρώσουν την εισφορά στον ΟΓΑ. Οδηγούν την αγροτιά ουσιαστικά στην ανεργία και στην μεγάλη φτώχια.

Επομένως ο αγώνας των φτωχών αγροτών είναι και αγώνας όλων μας. Η αιτία των προβλημάτων είναι κοινή και επομένως οι αγώνες μας πρέπει να πετυχαίνουν την υποστήριξη του ενός με του άλλου. Το "όλοι για έναν και ένας για όλους" ισχύει για το εργατικό και για το αγροτικό κίνημα.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λακωνίας καλεί το Εργατικό Κέντρο, τα συνδικάτα να οργανώσουν την αλληλεγγύη των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις των αγροτών, να βρεθούν μαζί τους στις μάχες που δίνουν.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λακωνίας

 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License