Κόμπλεντς, Γερμανία: Δράση αλληλεγγύης για έναν Μαύρο Φλεβάρη

-

Κόμπλεντς, Γερμανία: Δράση αλληλεγγύης για έναν Μαύρο Φλεβάρη

Σαλτάρετε, πάρτε τα αγρίως, αντεπιτεθείτε! Πολεμήστε για ελεύθερους χώρους

Στις 10 Φλεβάρη ακτιβιστές –μεταξύ αυτών μέλη της αναρχοσυνδικαλιστικής FAU (Ένωσης Ελεύθερων Εργατών/-ριών)– εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας στο πλαίσιο της εκστρατείας για έναν Μαύρο Φλεβάρη 2013. Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε:

«Απ’ τις 2 ως τις 12 Φλεβάρη τρέχει μια διεθνής εκστρατεία σε αλληλεγγύη προς τους απελευθερωμένους χώρους.

Το κράτος δεν βομβαρδίζει μονάχα στην Ελλάδα τους απελευθερωμένους χώρους με κάθε λογής επιθέσεις και καταστολή. Πολλές απ’ τις αυτοοργανωμένες εστίες μας έχουν υποστεί επιδρομές ή εκκενώσεις, οι υποδομές μας έχουν λεηλατηθεί, τα μέσα μας αντιπληροφόρησης λογοκρίνονται ή μπλοκάρονται.

Κατά μήκος του Ρήνου η κατάσταση είναι επίσης ιδιαίτερα κρίσιμη, είτε πρόκειται για το Αυτόνομο Κέντρο Κολονίας (AZ Köln), που απειλείται με εκκένωση, είτε για το Αυτοδιαχειριζόμενο Κέντρο Νέων στο Ζήγκμπουργκ (SJZ), που βρίσκεται στο στόχαστρο των δημοτόμπατσων, είτε μιλάμε για τα μέλη της πρωτοβουλίας Squat Mainz, που αντιμετωπίζουν διώξεις αφότου κατέλαβαν το Χάους Μάινους επί της Όμπερε Άουστρασσε 7 στην πόλη του Μάιντς –ένα ακόμη εγχείρημα που απειλείται με εκκένωση–, είτε για την εκστρατεία ελευθεριακών χώρων στη Βόννη (LiZ) η οποία ποινικοποιείται, ή για την αισθητή έλλειψη αυτοοργανωμένων ελεύθερων δομών στην πόλη του Κόμπλεντς και στην περιφέρειά της.

Αφενός λοιπόν θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους κατειλημμένους κι αυτοδιαχειριζόμενους χώρους που απειλούνται αυτήν τη στιγμή ανά τον κόσμο, κι αφετέρου να βρούμε τον τρόπο ώστε να προκαλέσουμε μια χιονοστιβάδα για την απελευθέρωση χώρων εδώ πέρα, στο Κόμπλεντς.

Ξυπνάτε! Σαλτάρετε! Πάρτε τα αγρίως –> Κατάληψη στον κόσμο όλο».

Τέλος, όπως κάναμε και την προηγούμενη εβδομάδα στην πόλη της Τρηρ, αναφερθήκαμε στην περίπτωση των αντιφασιστών/-ριών στο Ρεμάγκεν, που απειλούνται μαζικά με κατασταλτικά μέτρα (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στα γερμανικά εδώ).

πηγή

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License