Μπουένος Άιρες, Αργεντινή: Τοιχογραφία αλληλεγγύης για έναν Μαύρο Φλεβάρη

.

Απελευθερωμένοι χώροι σε πόλεμο με την εξουσία! Ζωή που βλασταίνει μέσα απ’ την γκρίζα σας πανούκλα!

Στους δρόμους του Μπουένος Άιρες ολοκληρώσαμε μια τοιχογραφία αλληλεγγύης για τις καταλήψεις στην Ελλάδα και ανά τον κόσμο, στο σκεπτικό του καλέσματος για έναν Μαύρο Φλεβάρη.

Αυτή η πράξη είναι συμβολική. Δεν πιστεύουμε πως με τη ζωγραφική σ’ έναν τοίχο θέτουμε σε κίνδυνο την ελληνική κυβέρνηση και την επέλασή της στους κατειλημμένους χώρους που αμφισβητούν την εξουσία. Ωστόσο, κάναμε ό,τι κάναμε γιατί αναγνωρίζουμε μια δυναμική στο βαθμό που αυτή η πράξη μπορεί να σημαίνει πως δεν παριστάνουμε τους κουφούς μπροστά σε μια κραυγή διεθνιστικής αλληλεγγύης.

Οι καταλήψεις από μόνες τους –πρέπει να το αναγνωρίσουμε– δεν αντιπροσωπεύουν καμιά απειλή για την εξουσία και την ηθική της. Αυτό αντανακλάται στις χιλιάδες καταλήψεων που χρησιμοποιούνται ως «κέντρα διασκέδασης», πραγματικές ντισκοτέκ-καταλήψεις. Περιεχόμενο επικίνδυνο προσδίδουν η στόχευση και οι πρακτικές όσων χαρίζουν ζωή στον εκάστοτε χώρο, εκείνων που τον στεριώνουν μέρα με τη μέρα χωρίς φόβο για μια επερχόμενη αστυνομική-κρατική επίθεση. Παραδείγματα αυτού συνιστούν εκκενώσεις που εντάσσονται σε συγκεκριμένο πλαίσιο αστυνομικών επιχειρήσεων, όπως οι περιπτώσεις του κατειλημμένου κοινωνικού κέντρου Sacco y Vanzetti στη Χιλή και της κατάληψης Flor do Asfalto στη Βραζιλία που εκκενώθηκαν, ή η υπόθεση του κατειλημμένου στεκιού Ναδίρ στην Ελλάδα.

Χαιρετίζουμε τα καλά νέα για τις υποθέσεις του Γκαμπριέλ Πόμπο ντα Σίλβα και του Μάριο Λόπες. Δύναμη, σύντροφοι!

Άμεση δράση για τους Φρέντυ, Μαρσέλο και Χουάν (που είναι αντιμέτωποι με επανέναρξη της προετοιμασίας της δίκης για την «υπόθεση σεκιούριτι»), καθώς και για τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και τον Θεόφιλο Μαυρόπουλο.

Αν ο Τύπος το βουλώνει, οι τοίχοι ουρλιάζουν.
Αλληλεγγύη στους κατειλημμένους χώρους
και στους αιχμαλώτους πολέμου.

Ούτε ένα χιλιοστό πίσω μπροστά σ’ επιχειρήσεις εκκενώσεων·
9 χιλιοστά στα κεφάλια των μπάτσων.

στα ισπανικά

5 February 2013 | Tags: CSO Sacco y Vanzetti, Flor do Asfalto, άμεση δράση, αναρχικοί, Αργεντινή, αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι, Γκαμπριέλ Πόμπο ντα Σίλβα, διεθνές κάλεσμα αλληλεγγύης, εισβολή, εκκένωση καταλήψεων, Ελλάδα, Θεόφιλος Μαυρόπουλος, καταλήψεις, Λατινική Αμερική, Μάριο Λόπες, Μαρσέλο Βιγιαροέλ, Μαύρος Φλεβάρης, Μπουένος Άιρες, Ναδίρ, πολιτικοί κρατούμενοι, Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, τοιχογραφίες, υπόθεση βόμβες, υπόθεση σεκιούριτι, Φρέντυ Φουεντεβίγια, Χουάν Αλίστε | Κατηγορίες: Ειδήσεις, Καταστολή, Προκηρύξεις, Τέχνη-Πολιτισμός, Φυλακές-Εγκλεισμός | Σχολιάστε...

 

από για να καταλάβω 09/02/2013 11:38 μμ.


Αυτό θεωρείται αλληλεγγύη στις καταλήψεις (βίλλα, σκαρ, λκ, κλπ) που χτυπιούνται στην ελλάδα; Γιατί εγώ αυτό που βλέπω και διαβάζω μόνο τις καταλήψεις δεν αφορά.

από Αμαν πια ρε με την κριτική 10/02/2013 7:31 πμ.


Μια χαρά είναι και μια χαρά αφορά καταλήψεις. Όντως είναι λίγο φλου μιας και είναι πολύ γενικό και δεν γράφει κάτι για καταλήψεις στην Ελλάδα, αλλά μια χαρά είναι. Μόνο και μόνο σαν κίνηση, μόνο και μόνο ο κόπος των συντρόφων να μπουν στην φάση να κάνουν τόσο μεγάλο κομμάτι, μέτρησε πάρα πολύ για μένα!!

Λοιπόν μετάφραση με τα σπασμένα μου ισπανικά (20 χρόνια έχω να τα μιλήσω):

espacios liberados en guerra contra el poder

Χώροι ελεύθεροι στο πόλεμο εναντία στην εξουσία

germinamos vida en medio de tu muerte gris

γεννάνε ζωή μέσα στο γκρίζο του θανάτου σας

Έχει ή δεν έχει να κάνει με καταλήψεις; Εντωμεταξύ, τέντα το σήμα της κατάληψης και το αλφάδι δίπλα. Στην τελική ρε συ αυτό μπορούσανε οι σύντροφοι, αυτό γουστάρανε (το σημαντικότερο), αυτό κάνανε! Σόρρυ κιόλας που δεν μας στο έστειλαν πρώτα για έγκριση.

από όχι τις καταλήψεις 10/02/2013 5:11 μμ.


η κίνηση και το κείμενο στην ουσία αφορούν τη ΣΠΦ και το Ναδίρ. Ο "μαυρος φλεβάρης" υποτίθεται πως ήταν ένα κάλεσμα διεθνούς αλληλεγγύης με βαση την καταστολή των καταλήψεων αλλά έτσι όπως έγινε προφανώς μπερδεύτηκε και πήρε αλλο χαρακτήρα. Δεν έχει να κανει με τις καταλήψεις που αναφέρονται μόνο παρεμπιπτόντως.

από parabellum 10/02/2013 5:45 μμ.


αποπάνω εξαιρετική η αναφορά στο ναδίρ λες και είναι πυρήνας της ΣΠΦ. Δεν αντιλαμβάνονται όλοι αναρχικοί στον κόσμο τις καταλήψεις ως κοινωνικούς χώρους. Οι διαφορετικές ομάδες στο "κίνημα" κάθε χώρας προχωράνε σε εκδηλώσεις και δράσεις, σχετικά με το κάλεσμα, με τον τρόπο που αναλύουν την πραγματικότητα. Τώρα αν τα "προτάγματα" στο τέλος και το χαόσημο κάποιους τους χαλάνε δε φταίνε οι σύντροφοι που έκαναν το γκράφιτι...Διαφορετική χροιά έχει ένα κάλεσμα από Ελλάδα, διαφορετική έχει ένα κάλεσμα από τη Χιλή ή το Μεξικό και αναλόγως είναι διαφορετικές και οι δράσεις.

από επικοινωνιακό σφάλμα 10/02/2013 7:45 μμ.


Ο κόσμος "εκτός χώρου" δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει Μαύρος Φλεβάρης οπότε δυστυχώς όλα αυτά έχουν ως κατάληξη τη στενή εσωτερική κατανάλωση ειδήσεων.


Η ανακοίνωση γραφει : Στους δρόμους του Μπουένος Άιρες ολοκληρώσαμε μια τοιχογραφία αλληλεγγύης για τις καταλήψεις στην Ελλάδα και ανά τον κόσμο, στο σκεπτικό του καλέσματος για έναν Μαύρο Φλεβάρη, και αυτό που φιγουράρει στο γκραφιτι είναι το σύμβολο της ΣΠΦ. Και το ερώτημα είναι τι σχεση έχει η ΣΠΦ με τις καταλήψεις; Το κάλεσμα πάντως περί "Μαύρου Φλεβάρη" αλληλεγγύης στις καταλήψεις ΔΕΝ έγινε από τις ίδιες τις καταλήψεις κι αυτοί που αναφέρονται σε αυτό το κάλεσμα δευτερευόντως, τριτευόντως ή και καθόλου αναφερονται σε αυτές. Προσχηματικά και μόνο αυτός ο "Μαύρος Φλεβάρης" γίνεται για τις καταλήψεις. Για άλλο γίνεται. Και από όσο ξερω εδώ στην ελλάδα καμια από τις πολλές δραστηριότητες που γίνονται για τις καταλήψεις δεν αναφέρεται σε "Μαύρο Φλεβάρη" και καμιά καταληψη δεν τον αναφέρει.  


Γιατί η "αντικοινωνικότητα" δεν είναι πολιτική έκφραση και δεν έχει καμία σχέση με την αναρχία ιστορικά. Οπότε αν θες γίνε πιο σαφής.

.

από . 10/02/2013 10:56 μμ.


Αυτό που φιγουράρει στον τοίχο "μάυρε σεπτέμβρη", είναι το σύμβολο του χάους που χρησιμοποιέιται παγκοσμίως, εδώ και χρόνια, της ΣΠΦ είναι λίγο διαφορετικο.

από parabellum 11/02/2013 7:31 μμ.


Κλικάρατε την εικόνα ή μπα? Στο γκράφιτι έχει μια καταλειψάρα ΝΑ και, ένα κόφτη ΝΑ που σαμποτάρει ένα κατεδαφιστικό ΝΑ. Άλλα όχι δεν έχει σχέση με τις καταλήψεις αλλά με τη ΣΠΦ που ως γνωστόν πρώτη στην ιστορία χρησιμοποίησε μια παραλλαγή του χαόσημου.... Ε ρε κόμπλεξ κάποιοι...

από έτσι θα είναι! 12/02/2013 4:38 πμ.


Δεν χωράει αμφιβολία. Τι σημασία εχει τι βλεπουν και τι διαβαζουν τα ματακια μας περί ΣΠΦ κλπ, σημασία έχει τι λεει ο Παραμπέλουμ, ο ειδικότερος όλων να μιλήσει επί των αυτοργανωμενων κοινωνικών εγχειρηματων, όπως οι καταλήψεις, τα οποία ως γνωστόν από πληθος δημοσιευσεις του τα λατρεύει.


στο γκραφιτι δεν γραφει ΠΟΥΘΕΝΑ κατι που να αφορα αμεσα και αποκλειστηκα την ΣΠΦ....τελος!!!αν τωρα το πολιτικο περιεχομενο του μηνυματος εχει συναφεια με την ταση της ΣΠΦ ειναι κατι αλλο και δεν μας πεφτει λογος...ο καθενας εκφραζει την αλληλεγγυη του στις καταληψεις(και γενικοτερα) απο την δικη του πολιτικη σκοπια...η κριτικη εντος του αναρχικου κινηματος ειναι γονιμη και απαραιτητη απ την αλλη η λασπη και η σπεκουλα αποτελουν μεθοδους αλλων πολιτικων χωρων...το κινημα ΕΥΤΥΧΩΣ ειναι πολυμορφο και ο καθενας/μια απο το μετεριζι του συμβαλει στην πραγματωση της επαναστασης..

από @ 12/02/2013 7:28 μμ.


υπάρχει κανείς που να ξέρει τι σημαίνουν τα ''κινέζικα' δεξιά στην τοιχογραφία;


Αν διάβαζαν και στα διεθνή θα έβλεπαν πολλά όπως αυτό:

Darmstadt (GE) Δρασεις αλληλεγγυης για τις καταλήψεις

 

Δρασεις αλληλεγγυης για τις καταλήψεις στο Darmsadt της γερμανίας, στα πλαίσια του Μαύρου Φλεβάρη


Image scaled down

Το Δεκέμβρη έγινε εισβολή στην ΑΣΟΕΕ. Οι μπάτσοι πήραν τον εξοπλισμό του ελεύθερου ραδιοφωνικού σταθμού, 98FM. Ακόμη μεγαλύτερη οργή μας προκαλεί η εισβολή στην κατάληψη της Βίλας Αμαλίας και στην ανεπιτυχή απόπειρα καταστολής της κατάληψης Λέλας Καραγιάννη.

Για αυτό και εμείς (περίπου 20 άτομα) πραγματοποιήσαμε μία αυθόρμητη πορεία αλληλεγγύης το Σάββατο (9/2/13), στο Darmstadt (γερμανία) ως κομμάτι του καλέσματος για τον Μαύρο Φλεβάρη. Διεκδικούμε το δικαίωμα να διαδηλώνουμε όπου και όπως θέλουμε. Δεν γουστάρουμε να ζητάμε άδεια από το κράτος, το οποίο είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνο για τα μέτρα λιτότητας στην ελλάδα, για να εκφράσουμε τις απόψεις μας.

Με αυτή τη πορεία εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συντρόφους στην ελλάδα!

Για έναν ελεύθερο κόσμο, χωρίς κράτη, έθνη, κεφάλαιο, φασίστες... έναν κόσμο γεμάτο καταλήψεις!

 

σχετικό λινκ (γερμανικα): https://linksunten.indymedia.org/de/node/78453

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License