Μπουένος Άιρες, Αργεντινή: Τοιχογραφία αλληλεγγύης για έναν Μαύρο Φλεβάρη

.

Απελευθερωμένοι χώροι σε πόλεμο με την εξουσία! Ζωή που βλασταίνει μέσα απ’ την γκρίζα σας πανούκλα!

Στους δρόμους του Μπουένος Άιρες ολοκληρώσαμε μια τοιχογραφία αλληλεγγύης για τις καταλήψεις στην Ελλάδα και ανά τον κόσμο, στο σκεπτικό του καλέσματος για έναν Μαύρο Φλεβάρη.

Αυτή η πράξη είναι συμβολική. Δεν πιστεύουμε πως με τη ζωγραφική σ’ έναν τοίχο θέτουμε σε κίνδυνο την ελληνική κυβέρνηση και την επέλασή της στους κατειλημμένους χώρους που αμφισβητούν την εξουσία. Ωστόσο, κάναμε ό,τι κάναμε γιατί αναγνωρίζουμε μια δυναμική στο βαθμό που αυτή η πράξη μπορεί να σημαίνει πως δεν παριστάνουμε τους κουφούς μπροστά σε μια κραυγή διεθνιστικής αλληλεγγύης.

Οι καταλήψεις από μόνες τους –πρέπει να το αναγνωρίσουμε– δεν αντιπροσωπεύουν καμιά απειλή για την εξουσία και την ηθική της. Αυτό αντανακλάται στις χιλιάδες καταλήψεων που χρησιμοποιούνται ως «κέντρα διασκέδασης», πραγματικές ντισκοτέκ-καταλήψεις. Περιεχόμενο επικίνδυνο προσδίδουν η στόχευση και οι πρακτικές όσων χαρίζουν ζωή στον εκάστοτε χώρο, εκείνων που τον στεριώνουν μέρα με τη μέρα χωρίς φόβο για μια επερχόμενη αστυνομική-κρατική επίθεση. Παραδείγματα αυτού συνιστούν εκκενώσεις που εντάσσονται σε συγκεκριμένο πλαίσιο αστυνομικών επιχειρήσεων, όπως οι περιπτώσεις του κατειλημμένου κοινωνικού κέντρου Sacco y Vanzetti στη Χιλή και της κατάληψης Flor do Asfalto στη Βραζιλία που εκκενώθηκαν, ή η υπόθεση του κατειλημμένου στεκιού Ναδίρ στην Ελλάδα.

Χαιρετίζουμε τα καλά νέα για τις υποθέσεις του Γκαμπριέλ Πόμπο ντα Σίλβα και του Μάριο Λόπες. Δύναμη, σύντροφοι!

Άμεση δράση για τους Φρέντυ, Μαρσέλο και Χουάν (που είναι αντιμέτωποι με επανέναρξη της προετοιμασίας της δίκης για την «υπόθεση σεκιούριτι»), καθώς και για τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και τον Θεόφιλο Μαυρόπουλο.

Αν ο Τύπος το βουλώνει, οι τοίχοι ουρλιάζουν.
Αλληλεγγύη στους κατειλημμένους χώρους
και στους αιχμαλώτους πολέμου.

Ούτε ένα χιλιοστό πίσω μπροστά σ’ επιχειρήσεις εκκενώσεων·
9 χιλιοστά στα κεφάλια των μπάτσων.

στα ισπανικά

5 February 2013 | Tags: CSO Sacco y Vanzetti, Flor do Asfalto, άμεση δράση, αναρχικοί, Αργεντινή, αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι, Γκαμπριέλ Πόμπο ντα Σίλβα, διεθνές κάλεσμα αλληλεγγύης, εισβολή, εκκένωση καταλήψεων, Ελλάδα, Θεόφιλος Μαυρόπουλος, καταλήψεις, Λατινική Αμερική, Μάριο Λόπες, Μαρσέλο Βιγιαροέλ, Μαύρος Φλεβάρης, Μπουένος Άιρες, Ναδίρ, πολιτικοί κρατούμενοι, Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, τοιχογραφίες, υπόθεση βόμβες, υπόθεση σεκιούριτι, Φρέντυ Φουεντεβίγια, Χουάν Αλίστε | Κατηγορίες: Ειδήσεις, Καταστολή, Προκηρύξεις, Τέχνη-Πολιτισμός, Φυλακές-Εγκλεισμός | Σχολιάστε...

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License