Απεργια στην interlingua

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΗΣ INTERLINGUA ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ

6/2/2013

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΗΣ INTERLINGUA

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ

Οι συνάδελφοι της Interlingua από το Σεπτέμβρη του 2010 δέχθηκαν την πρώτη επίθεση στις εργασιακές τους σχέσεις, όταν η νέα διοίκηση της εταιρίας σταμάτησε να πληρώνει μισθούς και να τακτοποιεί τις υποχρεώσεις της προς το ΙΚΑ. Παράλληλα, η εργασία εντατικοποιήθηκε, ενώ δίνονται υποσχέσεις για την καταβολή δεδουλευμένων, οι οποίες όμως αναιρούνται. Η Interlingua πληρώνει με έναντι, δεν καταβάλλει το δώρο χριστουγέννων και οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Την άνοιξη του 2011 η αντιπρόσωπος της διοίκησης ανακοινώνει οτι το εργασιακό καθεστώς θα αλλάξει με την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας, τη μη καταβολή των αργιών και άλλα.

Τα μνημονιακά μέτρα εφαρμόζονται με τρομοκρατία και απειλές απολύσεων, όπως συμβαίνει πλέον παντού. Στόχος είναι το φθηνότερο κόστος της εργασίας, χωρίς δικαιώματα και η καταβολή των μισθών κατά την ευχέρεια του εργοδότη. Οι έξι από τους καθηγητές της Interlingua, έπειτα από συνεχείς προσπάθειες και άκαρπες συναντήσεις με τη διοίκηση για να πάρουν τα δεδουλευμένα, αναγκάστηκαν να προβούν σε επίσχεση εργασίας στις 14 Απριλίου 2011. Σωματεία, συλλογικότητες και αλληλέγγυοι στήριξαν τον αγώνα αυτό με πολλές παρεμβάσεις στην έδρα της εταιρίας.

Η εταιρία από τη μεριά της, για να αποφύγει την πίεση των εργαζομένων, υπόσχεται και πάλι αποπληρωμή των δεδουλευμένων, ακόμα και για το χρόνο της επίσχεσης και επιστροφή στην εργασία με τους ίδους όρους και αποδοχές. Τίποτα από όλα αυτά δεν τηρήθηκε. Οι εργαζόμενοι από τον Ιούλιο του 2012 βρίσκονται ξανά σε επίσχεση εργασίας, ξεκινώντας νέους αγώνες για να αντιμετωπίσουν την εργοδοτική αυθαιρεσία και τη γενικότερη ζοφερή κατάσταση στο χώρο των φροντιστηρίων. Τα αφεντικά εκμεταλλευόμενα τους νόμους του σύγχρονου μεσαίωνα θέλουν να επιβάλλουν συμβάσεις με αποδοχές 3,52 ευρώ την ώρα, χωρίς περιθώρια διαπραγμάτευσης, καταργώντας αργίες και ωράρια εργασίας.

Μπορεί σήμερα, να κυριαρχεί το ζήτημα της επιστράτευσης των ναυτεργατών στον Πειραιά, της δευτερης προσπάθειας καταστολής απεργίας απο την κυβέρνηση μετά το Μετρό, παρά την κήρυξη παναττικής απεργίας, όμως θεωρούμε οτι οι συνάδελφοι της Interlingua χρειάζονται τη στήριξή μας γιατί ο αγώνας τους είναι και δικός μας. Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Οι τακτικές αυτές απο πλευράς των αφεντικών, αποτελεί πλέον καθημερινό φαινόμενο σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς. Ούτε είναι μια απλή διεκδίκηση μισθολογικού χαρακτήρα. Μετα απο δύο χρόνια συνεχών κινητοποιήσεων, οι καθηγητές της Interlingua διεξάγουν έναν αγώνα αξιοπρέπειας. Η αξιοπρέπεια είναι στις μέρες μας, τις μέρες της αγριότερης επίθεσης απο πλευράς των αφεντικων και του κράτους, η καθοριστική αιχμή της έκβασης των αγώνων. Μαζί με την ανυποχώρητη εργατική δράση, τους αδιαμεσολάβητους απο την συνδικαλιστική γραφειοκρατία αγώνες και την αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων μπορούν σήμερα περισσότερο απο ποτέ να βάλουν φραγμό στα σχέδια των εκμεταλλευτών.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΠΑΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΑΠΕΡΓΙΕΣ

 

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

 

http://athens.ese-gr.org/    info@ese-gr.org   6941507846

 

 

 

 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License