Συνήγορος του Πολίτη ή μήπως Συνήγορος του Βασανιστή

Αξίζει μια προσπάθεια να δούμε ποιοι τελικά είναι αυτοί οι κρατικοδίαιτοι φιλάνθωποι συνήγοροι του πολίτη που ώντας επιφορτισμένοι με την τήρηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου μας έχουν πάρει τα αυτιά με την εκκωφαντική σιωπή τους.

Το ξέρατε πως από το Μάρτιο του 2012 έχει συσταθεί "Ανεξάρτητος Εθνικός Μηχανισμός εξωτερικού ελέγχου των χώρων στέρησης ελευθερίας και  Κύρωσης του Προαιρετικού Πρωτοκόλλου στη Σύμβαση κατά των βασανιστηρίων και άλλων μορφών σκληρής, απάνθρωπης ή ταπεινωτικής μεταχείρισης ή τιμωρίας" ;;;

Συγκεκριμένα:

Την 25η Μαρτίου 2012 ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση σχετικά με την επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με αντικείμενο το σχέδιο νόμου «Δημιουργία Ανεξάρτητου Εθνικού Μηχανισμού εξωτερικού ελέγχου των χώρων στέρησης ελευθερίας – Κύρωση του Προαιρετικού Πρωτοκόλλου στη Σύμβαση κατά των βασανιστηρίων και άλλων μορφών σκληρής, απάνθρωπης ή ταπεινωτικής μεταχείρισης ή τιμωρίας»

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, ως Εθνικός Μηχανισμός πρόληψης ορίζεται ο Συνήγορος του Πολίτη, ο οποίος αναλαμβάνει την αποστολή της διενέργειας επισκέψεων σε όλους τους χώρους στέρησης της ελευθερίας, όπως ιδίως φυλακές, αστυνομικά τμήματα και κέντρα κράτησης, προκειμένου να προλαμβάνει και να ελέγχει τυχόν προσβολές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και να συμβάλλει στη βελτίωση των συνθηκών κράτησης.

http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1897

Με λίγα λόγια έχουμε μερικούς κρατικοδίαιτους υπαλλήλους επιφορτησμένους με το έργο της τήρησης διακρατικής συμφωνίας για την τήρηση διεθνών συμβάσεων για την αποφυγή βασανηστηρίων. Και αυτοί οι τύποι πληρώνονται για να σιωπούν. Όχι πως θα περιμέναμε και κάτι διαφορετικό.

Όλες αυτές οι "ανεξάρτητες" αρχές είναι ανεξάρτητες μόνο κατ' όνομα. Δεν είναι δυνατόν να στραφούν ενάντια στο χέρι που τους ταϊζει. Αλλά ας αναλογιστεί ο καθένας μας τι μερίδιο ευθύνης φέρουν για αυτά που εξελίσσονται τον τελυταίο κυρίως καιρό με τα βασανηστήρια να περνάνε πλέον ως φυσική συνθήκη, ως μέθοδος σωφρονισμού, τιμωρίας και παραδειγματισμού.

Αξίζει μια προσπάθεια να δούμε ποιοι τελικά είναι αυτοί οι κρατικοδίαιτοι φιλάνθωποι συνήγοροι του πολίτη που ώντας επιφορτισμένοι με την τήρηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου μας έχουν πάρει τα αυτιά με την εκκωφαντική σιωπή τους.

 

από και πολύ μικροί! 05/02/2013 11:04 μμ.


Τι να κλάσει ο Συνήγορος του Πολίτη όταν μια μάνα έχει το θάρρος να βγαίνει και να φτύνει κατάμουτρα τη χούντα.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License