ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΨΕΥΤΟΗΡΩΑ ΝΤΕΡΤΙΛΗ

ΑΠΟ ΤΗΝ "ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ"

Mε αφορμή, σήμερα, το θάνατο του Ντερτιλή.
To μεσημέρι της 18 Νοέμβρη 1973, ο ταγματάρχης Ντερτιλής βρίσκεται με το υπηρεσιακό τζιπ έξω από την κατεστραμμένη πύλη του Πολυτεχνείου. Απέναντι, Πατησίων και Στουρνάρα, οι αστυφύλακες χτυπούν ένα νεαρό, που προς στιγμήν τους ξεφεύγει. Ο Ντερτιλής βγάζει από το μπουφάν το περίστροφο και πυροβολεί. «Ο νεαρός έπεσε σαν κοτόπουλο», περιγράφει στην κατάθεσή του ένα χρόνο αργότερα ο οδηγός του Ντερτιλή - ο 21 ετών τότε Αντώνης Αγριτέλης - και συνεχίζει: «Μετά το φόνο ο Ντερτιλής σαν να μη συνέβαινε τίποτα μπήκε στο τζιπ και χτυπώντας με στην πλάτη μου είπε: "Με παραδέχεσαι ρε; Σαράντα πέντε χρονών άνθρωπος και με τη μία στο κεφάλι!"»...
Μιχαήλ Μυρογιάννης.

από ιστορία 29/01/2013 9:35 μμ.


δείτε κι εδώ περισσότερα για το ποιος πραγματικά ήταν http://helios-eie.ekt.gr/EIE/handle/10442/8761

αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά "ειδησεογραφικά" σάιτ και εφημερίδες κάνουν είτε λάιτ είτε ακόμα και παρουσιάσης συμπάθειας (π.χ. newsit)


Στις 28 Γενάρη, πέθανε, σε ηλικία 92 ετών, στη φυλακή, ένας από τους πιο στυγνούς και αμετανόητους χουντικούς δολοφόνους, ο στρατηγός Νικόλαος Ντερτιλής. Με αφορμή το θάνατο του, η Χρυσή Αυγή και άλλες χουντικές και φασιστικές ομάδες,  του έπλεξαν το εγκώμιο για το “ηρωικό παρελθόν¨του. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε και ο ύμνος για τον αιμοσταγή δικτάτορα από τον δημοσιογράφο Τάσο Τέλλογλου στην Καθημερινή. Επιλέξαμε να αναδημοσιεύσουμε ένα παλαιότερο κείμενο του Λεωνίδα Καλλιβρετάκη για το ποιόν του Νικόλαου Ντερτιλή.
ΠΗΓΗ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License