Σε απεργία διαρκείας οι Κύπριοι Οικοδόμοι

..

 

Με κοινή απόφαση των δύο οικοδομικών ομοσπονδιών οι οικοδόμοι κατεβαίνουν σε απεργία διαρκείας στην Κύπρο. 

 

Πέραν των 1000 Οικοδόμων συμμετείχαν στις γενικές συνελεύσεις που ολοκληρώθηκαν χθες με αυτή της Λευκωσίας.
Μέσα σε κλίμα ενότητας, συσπείρωσης και αποφασιστικότητας, έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα προς την εργοδοσία.
Ομόφωνα υιοθετήθηκε εισήγηση των Διοικητικών Συμβουλίων, για απεργία διαρκείας το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Γενάρη.
Με πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας της απόφασης, οι Οικοδόμοι στέλνουν μήνυμα σκληρού αγώνα, ο οποίος θα ολοκληρωθεί μόνο με την ικανοποίηση των δίκαιων ζητημάτων που εκκρεμούν.
Ο Γ.Γ της Συντεχνίας Οικοδόμων της ΠΕΟ, Μιχάλης Παπανικολάου, τόνισε ότι όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να σπείρουν φόβο, αβεβαιότητα και ανασφάλεια, οι Οικοδόμοι δεν θα λυγίσουν και θα κτυπήσουν στην ρίζα τους τα προβλήματα.
Κατάγγειλε την τακτική των εργοδοτών να εκμεταλλεύονται την παρουσία φτηνής εργατικής δύναμης και να στέλνουν στην ανεργία ειδικευμένο προσωπικό, τονίζοντας την απαίτηση για ίση μεταχείριση των εργαζομένων.
Η προσπάθεια των εργοδοτών είναι να επιστρέψουν οι εργασιακές συνθήκες δεκάδες χρόνια πίσω.
Οι στόχοι, σημείωσε, είναι η καταπολέμηση της ανεργίας στον κλάδο με την ελεγχόμενη είσοδο στην βιομηχανία, η ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης και η επέκταση της για όλους τους εργαζομένους στον κλάδο με σχετικό διάταγμα του Υπουργείου Εργασίας, στην βάση σχετικού Νομοσχεδίου που ήδη προωθείται.
Οι Οικοδόμοι, τόνισε, γνωρίζουν ότι ο δρόμος του αγώνα που επέλεξαν είναι δύσκολος, γνωρίζουν όμως ότι ο εύκολος δρόμος που είναι η σιωπή και η υποταγή οδηγεί στην καταστροφή.
Ο αγώνας που είναι σε εξέλιξη, είναι αγώνας επιβίωσης και θα είναι αδιάκοπος μέχρι την τελική του δικαίωση.

 
 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License