Αυτοκτόνησε ο Άαρον Σουόρτζ

ηταν ενας απο τους δημιουργους του RSS

 

Νεκρός στο διαμέρισμά βρέθηκε ο Άαρον Σουόρτζ, ένα από τα «μεγάλα μυαλά» της πληροφορικής και ενεργός υποστηρικτής της ελεύθερης διακίνησης πληροφοριών στο Διαδίκτυο.
 
Ο ίδιος δήλωνε ότι «οι πληροφορίες αποτελούν εξουσία. Αλλά όπως σε κάθε εξουσία, υπάρχουν αυτοί που θέλουν να τις κρατήσουν για τον εαυτό τους».
 
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιατροδικαστή πρόκειται για αυτοκτονία δι'απαγχονισμού.
 
Ο Σουόρτζ ήταν μόλις 26 ετών και είχε δηλώσει ότι έπασχε από κατάθλιψη και είχε σκεφτεί το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας.
 
Ο Σουόρτζ, σε ηλικία 14 ετών ήταν ένας από τους δημιουργούς του RSS (Rich Site Summary).
Τον Ιούλιο του 2011 είχε συλληφθεί από τις ομοσπονδιακές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών με την κατηγορία της κλοπής εκατομμυρίων ακαδημαϊκών κειμένων και βιβλίων από το ψηφιακό αρχείο του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT). Σε περίπτωση που δικάζονταν αντιμετώπιζε 35 χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 1 εκατομμυρίου δολαρίων.
 
Ο ίδιος είχε δηλώσει αθώος.
 
Η οικογένειά του εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επαινούσε την ευφυία του και την ισχυρή δέσμευσή του για κοινωνική δικαιοσύνη, ενώ εξέφρασαν πικρία για τους κατήγορούς του.
 
Όπως σημειώνουν, ο θάνατος του Άαρον δεν είναι απλώς μία προσωπική τραγωδία, αλλά προϊόν ενός εγκληματικού δικαστικού συστήματος.
 
 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License