Προκύρηξη ΣΣΠ ια την εισβολή της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ και τη συνεχή αύξηση της καταστολής

Κείμενο για την εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ

 

Στις 28/12 και ενώ τα πανεπιστήμια δεν λειτουργούν, η συμμορία της κυβέρνησης με εκτελεστή την αστυνομία ξαναχτύπησε. Έστησαν ολόκληρη αστυνομική επιχείρηση με δεκάδες αστυνομικούς των ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ και εισέβαλλαν στο κτίριο της ΑΣΟΕΕ παραβιάζοντας το άσυλο. Ο απολογισμός ήταν η σύλληψη 16 μεταναστών μικροπωλητών, που αναζήτησαν καταφύγιο στο χώρο και η εισβολή σε στέκια φοιτητικών παρατάξεων που λειτουργούν σε χώρους της σχολής, στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι της ΑΣΟΕΕ και στο κινηματικό ραδιοφωνικό σταθμό 98fm του οποίου κατέσχεσαν και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Γύρω από την επιχείρηση στήθηκε και ένα μιντιακό καρναβάλι-δικαστήριο όπου μεγαλόσχημοι δημοσιογράφοι μετέτρεπαν τα άδεια μπουκάλια σε «βόμβες μολότοφ» και οικιακά αντικείμενα και εργαλεία σε «επικίνδυνα όπλα».

Η πρόφαση για την εισβολή ήταν το λεγόμενο «παραεμπόριο» μπροστά από την ΑΣΟΕΕ από μετανάστες μικροπωλητές. Αυτή η καραμέλα χρησιμοποιείται από κυβέρνηση-Τρόικα για να μας διαιρούν σε ντόπιους και «ξένους» και να εξαπολύουν επιθέσεις των κατασταλτικών μηχανισμών, με ή χωρίς τη συνδρομή των φασιστικών συμμοριών της Χρυσής Αυγής, εναντίων μεταναστών που προσπαθούν να επιβιώσουν. Η κατάσταση έξω από την ΑΣΟΕΕ είναι χαρακτηριστική καθώς επί μονίμως υπάρχει στρατοπεδευμένη αστυνομική δύναμη.

Η εισβολή στην ΑΣΟΕΕ έρχεται ως συνέχεια των προηγούμενων περιστατικών αυξανόμενης καταστολής τον τελευταίο καιρό, όπως ήταν η εισβολή από την αστυνομία στη κατάληψη της βίλα Αμαλίας στις 20/12 και η προσαγωγή 8 αγωνιστών, η ομαδική προσαγωγή 70 συναγωνιστών στο βόλο που πραγματοποιούσαν αντιφασιστική συγκέντρωση, οι συλλήψεις μαθητών και φοιτητών στη διαδήλωση στις 6/12 σε πολλές πόλεις, η παραβίαση δυο φορές του ασύλου στο ΑΠΘ, η σύλληψη μέσα στο άσυλο 11 απεργών εργολαβικών εργαζομένων στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο, η επίθεση στο φοιτητικό μπλοκ, ο ξυλοδαρμός και οι συλλήψεις 16 φοιτητών (μέσα στο άσυλο) στη διαδήλωση στις 17/11 στη Θεσ/νίκη, οι συλλήψεις συνδικαλιστών στις 15/11 στη Θεσ/νίκη κ.α. Όλες οι συλλήψεις συνοδεύτηκαν και από στημένες διώξεις, κάποιες από τις οποίες θα εκδικαστούν το επόμενο διάστημα.

Η εισβολή στην ΑΣΟΕΕ στοχεύει στην τρομοκράτηση του φοιτητικού και νεολαιίστικου κινήματος αφού η παιδεία θα βρεθεί πολύ έντονα στο στόχαστρο το 2013, με το μνημόνιο 3 να περιέχει τεράστιες περικοπές στους προϋπολογισμούς των ΑΕΙ και ΤΕΙ (Κατάργηση δωρεάν βιβλίων, Καταργήσεις τμημάτων-σχολών με το σχέδιο Αθηνά κ.α.). Βρίσκεται μέσα στα πλαίσια του κράτους έκτακτης ανάγκης που οικοδομεί η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας και ιδιαίτερα των πιο αγωνιστικών τους κομματιών. Η κυβέρνηση, εκτός από την Τρόικα, τα αφεντικά και τους ιμπεριαλιστές, τη Χρυσή Αυγή, δεν έχει σχεδόν κανένα έρεισμα μέσα στην κοινωνία και για αυτό προσπαθεί να επιβιώσει με την ωμή βία και καταστολή.

Πρέπει να ξεμπερδεύουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται μ’ αυτή τη χουντική κυβέρνηση και με την Τρόικα. Το ίδιο αποφασιστική και δυναμική πρέπει να είναι και η απάντηση του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος απέναντι στην καταστολή, τις συμμορίες των ΜΑΤ και τις φασιστικές συμμορίες της Χρυσής Αυγής που τους συνδράμουν, με ένα κίνημα υπεράσπισης των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών. Με ένα κίνημα αλληλεγγύης που θα δείξει στην πράξη ότι κανένας συναγωνιστής δεν είναι μόνος του απέναντι στο «κράτος έκτακτης ανάγκης» και τα σκυλιά του, στηρίζοντας (πολιτικά, ηθικά και οικονομικά) τους συλληφθέντες και τους διωκόμενους που αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς.

 

- Κάτω τα χέρια από τους εργατικούς αγώνες, τις κινητοποιήσεις και το Άσυλο

- Κάτω τα χέρια από τους κοινωνικούς χώρους, τα στέκια και τις καταλήψεις

- Καμία δίωξη αγωνιστών, άμεση απόσυρση των κατηγοριών

- Όχι στο κράτος έκτακτης ανάγκης. Διάλυση των συμμοριών ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ   ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ   ΠΑΛΗ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License