κείμενο από Ημερολόγιο Εργαζόμενων 2013 της ΕΣΕ

Διαμαρτυρία οδηγών και εισπρακτόρων λεωφορίων στην Αθήνα το 1974

αφιέρωμα στους εργατικούς αγώνες στην Ελλάδα 1967-90

 

 

  1. 1974: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ  ΣΤΟΥΣ  ΕΗΣ

Οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ, πριν εξαγοραστούν το 1974 από το κράτος, ανήκαν στην Α.Ε. “Ελληνικοί Ηλεκτρικοί Σιδηρόδρομοι”, με κύριο μέτοχο στο διοικητικό συμβούλιο το Στρατή Ανδρεάδη. Οι οδηγοί και οι εισπράκτορες των λεωφορείων, που ανήκαν στην ΕΗΣ (των “πρασίνων”) ξεκίνησαν έναν αγώνα το 1971 ζητώντας αύξηση μισθών, οι οποίοι είχαν καθηλωθεί από το 1967.

Οι ΕΗΣ αρνήθηκαν και οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να αντιδράσουν με ένα διαφορετικό τρόπο, μιας και απαγορευόταν να απεργήσουν: επιβράδυναν τα λεωφορεία τόσο αργά, κάνοντας τη διαδρομή Αθήνα-Πειραιά και αντίστροφα, να διαρκεί πέντε ή και έξι ώρες, ενώ ο κανονικός χρόνος του δρομολόγιου ήταν μισή ώρα. Τα δρομολόγια αυτά ονομάστηκαν “κηδείες”, λόγω του χαρακτήρα και της εκδήλωσής τους.

Η εταιρεία ήταν ανυποχώρητη και προσπάθησε με διάφορους τρόπους να διαλύσει αυτή τη διαμαρτυρία. Ο αγώνας είχε διάρκεια περίπου τέσσερις μήνες, από τον Ιούλη έως το Νοέμβρη του 1971. Η επιμονή των εργαζομένων και η αγωνιστική τους διάθεση κατάφερε τους ΕΗΣ να δεχτούν τελικά τα αιτήματά τους.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License