Οικεία “Παπακωνσταντίνων”. Στη σκιά των Τζακιών.

(;)

post image

Ο Παπακωνσταντίνου αναπαριστά με εκπληκτική αδεία την πορεία των τζακιών στην Ελλάδα. Τζάκια που μεγαλούργησαν κατασκευάζοντας καθεστώτα  ανάλογα με τις ιστορικές συνθήκες πάντα υπό την υψηλή χορηγία της περιουσίας του ελληνικού λαού και την υψηλή προστασία των πάντα παρών ξένων επικυρίαρχων κλπ ..
Από τον πατέρα, στο θείο, στα υπέροχα ανηψια και τις υπέροχες εξαδέλφες τους. .. το τζάκι των Παπακωνσταντίνου ήταν πάντα αναμμένο.

Οι συμπτώσεις του οικογενειακού τζακιού των Παπακωνσταντίνου συναντά άπειρες ομοιότητες με ανάλογα τζάκια όπως των Παπανδρέου, των Ράλληδων, Μαρκεζίνη, Καραμανλή, Στεφανόπουλου, του Σαμαρά του αδελφού του και του ιδρύματός τους που έσονται στους αιώνες ως μόνιμοι διαχειριστές του Ιδρύματος τους, το κόστος  λειτουργίας και συντήρησης το δώρισαν στην κουβαρντοσύνη του ελληνικού λαού!!!!.

Αν κάποιοι επηχήρσαν να ονομάσουν τον νυν Παπακωνσταντίνου ως κηπουρό του Παπανδρέου (του Giorgaki) το έκαναν περισσότερο στην προσπάθεια τους να κρύψουν την αξιοζήλευτη πορεία της οικογένειας Παπακωνσταντίνου στα αβαθή μέρη  της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας.

Η λίστα Λαγκάρντ ήρθε να αποκαθήλωση τον νυν Παπακωνσταντίνου από τον τίτλο του κηπουρού και να τον εκπαρυθώση εκεί που πραγματικά είναι.  Οι τραπεζικές εξαδέλφες Παπακωνσταντίνου και τα συζυγικά τους στεφάνια με τα γραφεία στην Ρηγίλλης,  προκαλούν ρίγη συγκίνησης για την   πίστη που δείχνουν στην αφοσίωση και  στην εμπιστοσύνη τους   στον θεσμό της «οικογένειας». Ο Παπακωνσταντίνου είναι βεβαίως ανηψιός του Μιχάλη Παπακωνσταντίνου,  υπουργού της κυβέρνησης Μητσοτάκη και όχι μόνο, επι ΝΔ.           ΠΑΣΟΚ έπι Παπανδρέου ο ανηψιός,  ΝΔ ο θείος αλλά η εμπιστοσύνη στους λογαριασμούς αξεπέραστη ή μήπως πρόκειται για ραψωδία…

    Κοιτώντας το βιογραφικό του θείου(αδελφός του πατέρα του “κηπουρού”) τον ξαναβρίσκουμε στα μεταπολεμικά μοναρχοφασιστικά καθεστώτα ως υφυπουργό Άμυνας με υπουργό τον Γαρουφαλιά στην κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου ..!!!   Όλοι τους μοναρχοφασίστες όλοι τους υποτελείς στα παλάτια , σε αμερικάνους, σε ότι πιο σάπιο έχει περάσει από αυτόν τον τόπο..  Τα παιδιά τους, τα ανίψια τους,  θα σπουδάσουν στα ίδια θερμοκήπια στελεχών, θα διορισθούν σε διεθνείς μηχανισμούς-εταιρείες εκμετάλλευσης ολόκληρων λαών (πχ ΟΟΣΑ, παγκόσμια τράπεζα κλπ)  και θα τοποθετηθούν ανάλογα με την ιστορική και πολιτική επιδίωξη σε θέσεις εξουσίας προσφέροντας τα μέγιστα στα κατασκευασμένα εθνικά καθεστώτα.
 Ο παππούς και ο πατέρας του Παπακωνσταντίνου του κηπουρού, αδελφός του θείου με τις εξαδελφούλες ,  χάνεται στα χρόνια της γερμανικής κατοχής , η οσμή της ιστορίας  φέρνει αναγούλες.

Οι οικογένειες των Παπανδρέου, των Παπακωνσταντίνου, των Μητσοτάκηδων, των Καραμανλήδων, των Ράληδων, Έβερτ  όπως και των Σαμαρέων θα διαπρέψουν μαζί. Τα μοναρχοφασιστικά μεταπολεμικά καθεστώτα θα τους έχουν ως πρωταγωνιστές,  αυτά έως το 67΄ μετά και το αποτυ_χυμένο πραξικόπημα του χαζό Γκλύξμπουργκ   θα τους ξαναπαραλάβει η μεταπολίτευση!!! Τους τελευταίους  και ως “κηπουρούς”.

H προστασία που έχουν δεν είναι μόνο πολιτική  είναι και δικαστική, ανώτεροι δικαστές αποτελούν αναπόσπαστο μέρος όλης αυτής της μηχανιστικής λειτουργίας αυτών των υποκειμένων, δεν τους διοικούν απλά όλα εφαρμόζονται σε ένα ακριβώς ομοούσιο καθεστώς.

Εκτέλεσαν έναν ολόκληρο κόσμο, όλων των ηλικιών . ισοπεδώνουν μία ολόκληρη χώρα προχωρώντας στην πιο φασιστική εκδοχή του φιλελευθερισμού εγκαθιδρύοντας ακροδεξιά ολοκληρωτικά καθεστώτα με αναφορές σε αρρωστημένους εθνικισμούς. Είναι τα ίδια διεφθαρμένα ανδρείκελα που στους ίδιους ρόλους  χρόνια τώρα κόβουν βόλτες στην ιστορία αυτής της χώρας.  

 

Εικόνες:

από ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ 31/12/2012 10:09 πμ.


 

 

http://www.newsbomb.gr/politikh/story/137430/oikogeneiaki-ypothesi-ton-papakonstantinoy-to-ergostasio-tis-dei

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License