Ανακοίνωση του Radio Revolt σχτικά με την εισβολή στην ΑΣΟΕΕ και τον 98FM

Ανακοίνωση του Radio Revolt σχετικά με την εισβολή των μπάτσων στην ΑΣΟΕΕ και την κατάσχεση του εξοπλισμού του στούντιο του 98 FM

Την Παρασκευή 28/12 γίναμε μάρτυρες ακόμη ενός επεισοδίου του άκρως επιτυχημένου σίριαλ, που ακούει στο όνομα «μηδενική ανοχή», στο οποίο πρωταγωνιστούν με αλφαβητική σειρά οι «κύριοι» Δένδιας και Σαμαράς, με πλήθος μπάτσων-κομπάρσων να στελεχώνουν το καστ.

Αυτή τη φορά επρόκειτο για την μπούκα της ΕΛ.ΑΣ στο κτήριο της ΑΣΟΕE με την αφορμή της ανώνυμης καταγγελίας για  «τέλεση παράνομου εμπορίου». Μετά λοιπόν το κυνήγι μαγισσών, με θύματα τους μετανάστες μικροπωλητές και την πραμάτεια τους, η έρευνα, με εντολή εισαγγελέα και παρουσία των πρυτανικών αρχών, επεκτάθηκε και στα υπόγεια του κτηρίου, όπου –όλως τυχαίως- «ανακαλύφθηκαν» τα φοιτητικά, αναρχικά και αντιεξουσιαστικά στέκια, καθώς και –οποία έκπληξης!- το στούντιο του αυτοδιαχειριζόμενου αναρχικού ραδιοφωνικού σταθμού 98 FM, ο εξοπλισμός του οποίου κατασχέθηκε. 

Έχοντας παρακολουθήσει προσεκτικά την εισβολή των μπάτσων στην κατάληψη «Βίλλα Αμαλίας» και το σφράγισμα της, η εξέλιξη αυτή δεν μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση.

Η διαχείριση του δημόσιου λόγου και της πληροφορίας, είναι ένα από τα σημαντικότερα όπλα στην φαρέτρα της εξουσίας και το μονοπώλιο τους από αυτήν πρέπει να διατηρηθεί με κάθε τρόπο. Τα αναρχικά στέκια, οι καταλήψεις, οι αναρχικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί σπάνε αυτό το μονοπώλιο, καθώς γίνονται μηχανές παραγωγής αντικαθεστωτικού λόγου και δράσης. Θέτουν έτσι τον εαυτό τους, τόσο στην πρώτη γραμμή της αντίστασης ενάντια στο υπάρχον, αλλά όσο και στις πρώτες θέσεις στις λίστες της ΕΛ.ΑΣ, στο σχέδιο αυτό της «μηδενικής ανοχής» ενάντια στην «ανομία». Ο εσωτερικός εχθρός και ο ανατρεπτικός του λόγος πρέπει να παταχθούν με κάθε τρόπο

Μερικοί μόλις μήνες έχουν περάσει από την εισβολή των ΕΚΑΜ, ΜΑΤ κλπ και την εκκένωση της κατάληψης Δέλτα. Μια εισβολή που δεν χτύπησε μόνο έναν απελευθερωμένο χώρο, ένα κοινωνικό κέντρο, μια κατάληψη στέγης, αλλά κυρίως τις υποδομές παραγωγής και διάχυσης του επαναστατικού λόγου και δράσης. Χτυπήθηκε τυπογραφική υποδομή (Copy Riot), αναρχικός ραδιοφωνικός σταθμός (Radio Revolt), καθώς και η ανοιχτή βιβλιοθήκη και οι λοιποί χώροι που γινόταν ζύμωση πολιτικών ιδεών, εκδηλώσεις κλπ.

Με την εκκένωση της Βίλλας Αμαλίας, αδρανοποιήθηκε (ελπίζουμε προς το παρόν) και η τυπογραφική κολεκτίβα «Ρότα», που υπήρξε για αρκετά χρόνια τεράστιο όπλο του ριζοσπαστικού κινήματος ως προς τον τομέα της αντι-πληροφόρησης και της αντι-προπαγάνδας.

Τώρα, ακόμη ένας αναρχικός ραδιοφωνικός σταθμός, ο 98 FM βρέθηκε στο στόχαστρο της εξουσίας.

Η εξέλιξη λοιπόν των επιχειρήσεων των μπάτσων, μόνο τυχαία δεν είναι και η φίμωση των μέσων αντιπληροφόρησης και προπαγάνδισης των απελευθερωτικών ιδεών, καθώς και των χώρων που φιλοξενούν αυτές τις δομές είναι σίγουρα ένας από τους κυριότερους στόχους τους.

 

Δεν θα τους περάσει όμως!

Ο αναρχικός/αντιεξουσιαστικός λόγος και η δράση που εμπνέεται από αυτόν, θα συνεχίσει να διαχέεται όσο υπάρχουμε εμείς, οι άνθρωποι που είμαστε διατεθειμένοι να μην αφήσουμε το μονοπώλιο του λόγου και της πληροφορίας στα χέρια της εξουσίας.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τον 98FM καθώς και με κάθε μέσο ή εγχείρημα που προωθεί τον ριζοσπαστικό αναρχικό λόγο και δράση.

 

Η σιωπή ποτέ δεν ήταν επιλογή μας!

 

Κάτω τα χέρια από τις ζωές μας.

 

Η συνέλευση του αναρχικού ραδιοφωνικού σταθμού Radio-Revolt

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License