Αλληλεγγύη στη Βίλλα Αμαλίας από Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης

-

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΒΙΛΛΑ ΑΜΑΛΙΑΣ

Το να μιλήσουμε  για την Βίλλα Αμαλίας σε δύο γραμμές είναι κάτι πραγματικά δύσκολο. Αλήθεια,  πώς να αποτυπωθεί στο χαρτί όλος εκείνος ο χείμαρρος συναισθημάτων που νιώθουμε,  όταν φέρνουμε στο νου μας τις εμπειρίες που έχει ο καθένας/μία μας από εκείνη την  γωνιά στην Αχαρνών & Χέυδεν.
 
Ωστόσο, όταν 8  σύντροφοι/ισσες σέρνονται στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ με την κατηγορία ότι...βρίσκονταν εκεί, ότι εγκλημάτησαν επειδή είχαν λίγο πετρέλαιο για τη σόμπα  τους, επειδή δεν μάζεψαν τα 1500 μπουκάλια μπύρας από τις τελευταίες συναυλίες,  επειδή υπήρχε στούντιο, τυπογραφείο, βιβλιοθήκη, ηλεκτρονικοί υπολογιστές,  γυμναστήριο…τότε το πράγμα “αλλάζει”. Κατηγορούνται επειδή εκεί δρούσαν θεατρικές  ομάδες, ομάδες αυτομόρφωσης, χορού, συναυλιών, κινηματογράφου, επειδή ήταν  παρόντες στους κοινωνικούς αγώνες, συμμετείχαν και οργάνωναν πορείες, έκαναν  μικροφωνικές παρεμβάσεις, έστηναν συλλογικές κουζίνες και χαριστικά παζάρια στην γειτονιά τους, στην πλατεία Βικτωρίας, επειδή συγκρούστηκαν επανειλημμένα με τους φασίστες που  σκορπούν το μίσος και την ανθρωποφαγία στον διπλανό Άγιο Παντελεήμονα, επειδή τα τελευταία 20 χρόνια κατέλαβαν  και μεταμόρφωσαν ένα χώρο από ερείπιο, σε  σημείο αναφοράς, μιας “άλλης” νεολαίας. Και όλα αυτά, πράττοντας τα με  τρόπο κατά άλλους «ουτοπικό»: αυτοοργανωμένα, αλληλέγγυα, αντιιεραρχικά, αντιεξουσιαστικά, αντιεμπορευματικά, ελεύθερα. Για κάποιους είναι ήδη ένοχοι, διότι οι γκεμπελίσκοι των ΜΜΕ έβγαλαν κιόλας την ετυμηγορία τους μιλώντας για «άντρο των μολότωφ» και για «κέντρο διακίνησης ναρκωτικών» ενώ το κράτος διαμέσου των  αχυρανθρώπων του μιλάει για «εστίες ανομίας»!
 
Η επέμβαση των  μπάτσων έγινε διότι, τέτοια παραδείγματα αυτοοργανωμένων δράσεων ενσαρκώνουν μια πραγματική απειλή στην επίθεση που το κεφάλαιο πραγματοποιεί στις  ζωές μας. Όταν οι απατηλές υποσχέσεις του καθεστώτος καταρρίπτονται μία προς μία, όταν η αντίσταση παίρνει την θέση της απάθειας,  εκεί που αρχίζει να αχνοφαίνεται μια άλλη κοινωνία, τότε έρχεται η καταστολή για να δώσει τέλος στα οράματα. Ο χρόνος και ο τόπος του χτυπήματος αποκαλύπτουν την πρόθεση του καθεστώτος να επιφέρει ένα καίριο πλήγμα σε αυτούς που αντιστέκονται στην κυριαρχία του. Οι αφελείς, ακόμη δεν έμαθαν, ότι εκεί που ισχύει η  οριζοντιότητα δεν υπάρχουν «κεφάλια», ότι εκεί που κυριαρχεί η αλληλεγγύη και η  αλληλοβοήθεια κανείς δεν μένει μόνος του.
 
Εάν όλα  τα παραπάνω θεωρούνται εστίες ανομίας, τότε -μιας και τοποθετούμε τους εαυτούς μας μέσα εκεί, στη γωνιά Αχαρνών και Χέυδεν, όπως  και σε εκατοντάδες άλλα εγχειρήματα σε όλη τη χώρα- μία τέτοια εστία είμαστε και εμείς. Εστία ανομίας απέναντι στο νόμο των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των καναλαρχών και λοιπών αποβρασμάτων του κράτους και του κεφαλαίου. Δυναμώνουμε όλοι μαζί τις φωνές που σπάνε την σιωπή της κανονικότητας, το κενό  του mainstream, την ραστώνη της κατανάλωσης. Για εμάς οι  συλληφθέντες της Βίλλα Αμαλίας δεν είναι απλώς σύντροφοι, είναι κομμάτια ενός αγώνα  που έχει γίνει συλλογική συνείδηση.
 

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ  ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ, ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ
ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ, ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΛΛΑ ΑΜΑΛΙΑΣ
 

ΥΓ: Σε αυτό το πλαίσιο να στείλουμε την αλληλεγγύη μας και στο στέκι Xanadu στην Ξάνθη που δέχτηκε εμπρηστική επίθεση από Χρυσαυγίτες και λοιπούς παρακρατικούς.
 

Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης
93.8FM|98.0FM|radio98fm.org
 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License