ΑΠΘ: Η λίστα με τους 44 δοσίλογους καθηγητές που κάλεσαν τα ΜΑΤ!!!

Θεσσαλονίκη, ΑΠΘ: Η επιστολή προς την εισαγγελία Θεσσαλονίκης και η λίστα με τους 44 υπογράφοντες δοσίλογους καθηγητές (πρυτάνεις, κοσμήτορες και πρόεδροι) που κάλεσαν τα ΜΑΤ για να καταστείλουν την απεργία των εργολαβικών υπαλλήλων.

post image

Θεσσαλονίκη, ΑΠΘ: Η  επιστολή προς την εισαγγελία Θεσσαλονίκης και η λίστα με τους 44 υπογράφοντες δοσίλογους καθηγητές (πρυτάνεις, κοσμήτορες και πρόεδροι) που κάλεσαν τα ΜΑΤ για να καταστείλουν την απεργία των εργολαβικών υπαλλήλων.

Η λίστα αυτή και η "εγκυρότητα" της ήταν το βασικό χαρτί που χρησιμοποίησαν εισαγγελέας και πρόεδρος για να καταδικάσουν τιυς 11 εργαζόμενους σε 8μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Highlight του κειμένου η έκφραση "οι ενέργειες να γίνουν με τη μεγαλύτερη δυνατή στοργή"!!!

Λείπουν πρόεδροι μόνο από 4 σχολές (Παιδαγωγικό, Νηπιαγωγών, Μαθηματικό και Χημικό).

Ανάμεσα στους υπογράφοντες είναι και αρκετοί που το παίζουν αριστεροί (Παυλίδης, Παρασκευόπουλος) και χαριετίζονται με τον Συριζα.

 

* Ο αντιπρύτανις Ιωάννης Παντής έχει πάρει επί της ουσίας πίσω την υπογραφή του λίγες ώρες πριν μπουν τα ΜΑΤ. Τυχαίο; Δε νομίζω...

 

** Την Τετάρτη 19/12, στις 11πμ είναι η συγκέντρωση στα δικαστήρια για τους άλλους 16 συλληφθέντες μέσα από τον χώρο του ασύλου στο ΑΠΘ την  17η Νοέμβρη.

Εικόνες:

από που έχει 18/12/2012 12:05 μμ.


ανοιχτή και ιστορική σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ/ΣΥΝ και όχι υποθετικά/έτσι για να λέμε, είναι ο Ν. Σεβαστάκης ο οποίος αντιστοιχεί στις θέσεις του rednotebook και του alterthess, που ήταν κάθε άλλο, παρά κατά του αγώνα των εργολαβικών.

από ΑΛΗΘΕΙΕΣ 18/12/2012 1:55 μμ.


Δεν λέμε ότι να 'ναι. Και ο Παρασκευόλπουλος και ο Παυλίδης είναι στο ΣΥΡΙΖΑ και κατα καιρούς έχουν συμμετέχει σε διαδικασίες στη Θεσσαλονίκη, όπως και ο Παντής.

Ο Παυλίδης μάλλιστα ήταν μέλος των "Ενεργών πολιτών", συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ.

Το χαριετίζοντια και όχι είναι μέλη, μπήκε για να μην τσουβαλιάσει όλους τους καθηγητές μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν καλή στάση απέναντι στον αγώνα.

από ότι συγχέουμε ονόματα. 18/12/2012 9:10 μμ.


Υπάρχει Νικόλαος Παρασκευόπουλος ο οποίος είναι στη λίστα καθηγητών και Θεόδωρος και Νίκος Παρασκευόπουλος οι οποίοι είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Στους Ενεργούς Πολίτες ανήκει κάποιος Παύλος και όχι Σπύρος Παυλίδης. Ο Παντής (όπως και ο Μυλόπουλος) βαφτίστηκε συριζαίος από καθεστωτικά μέσα αν ψάξεις, την εποχή που ο Θέμος Αναστασιάδης έγραφε για χρυσές τουαλέτες και λοιπά, για να συκοφαντηθούν και να υποβαθμιστούν τα ΑΕΙ (μαζί και ο ΣΥΡΙΖΑ που τα υπερασπίζεται). Αν κάνω λάθος, θα με ενδιέφεραν πολύ πηγές που να με διαψεύδουν. Πιστεύω ότι τελικά όλοι σπεύδουν να κατακεραυνώσουν, χωρίς στοιχειώδη έρευνα. Φιλικά.

από στον Σκάι στο κεντρικό 18/12/2012 10:04 μμ.


η ανάρτηση αυτής της λίστας στο indymedia. Πολύ ασχολούνται με το μέσο ξαφνικά...


Στις διαλέξεις των μαθηματων φιλοσοφίας έθιγε συχνά  το θέμα των απεργών, ενημέρωνε για εκδηλώσεις αλληλεγγύης στους εργολαβικούς όποτε αυτές  γινόταν και στο τέλος υπέγραψε για να τσακιστούν από τα ΜΑΤ.

Κύριε Βώκο δεν περίμενα πως θα ήσασταν τέτοιο διπρόσωπο σκουλήκι.

 

από ξερω 19/12/2012 6:54 μμ.


Ο Παυλίδης σίγουρα ήταν ένα φεγγάρι στον ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα δεν ξέρω τι κάνει.

Ο Παρασκευόπουλος αισίως συμμετέχει σε διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ και το τλευταίο διάστημα υπήρχε δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο του.

Ο Παντής είναι κανονικότατα μέλος και μάλλιστα υπήρξε πρόταση για διαγραφή του από συγκεκριμένη συνιστώσα, η οποία απορρίφθηκε.

 

Κανεις δεν κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ήταν υπέρ της επέμβασης, απλά πρέπει να προσέχει και τι στοιχεία έχει στο εσωτερικό του.

από disappoint." 19/12/2012 9:58 μμ.


Βρήκα ότι ο Παντής και ο Παρασκευόπουλος είναι μέλη (όχι στελέχη). Ο Παντής έχει δημοσιευτεί και αναδημοσιευτεί στην Αυγή, ο Νίκος Παρασκευόπουλος αναφέρεται ως συνυπογράφοντας και υποστηρικτής σε δύο εγχειρήματα, και όλα αυτά σε πνεύμα αντινεοφιλελεύθερο, οικολογικό, κά που σταματούν γύρω στις 18 Νοέμβρη. Ο Σπύρος Παυλίδης έχει ένα άρθρο για κάποιο σεισμό. Οι υπόλοιπες συνδέσεις που βρήκα ήταν σε κίτρινες εφημερίδες με χυδαίες αοριστολογίες. Τελικά πάντως ο χαμαιλεοντισμός είναι πολύ επικίνδυνος...

από Ένας αναρχικός 19/12/2012 10:22 μμ.


Καλά πραγματικά μου φαίνονται πολύ αστεία τα σχόλια...

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα συνοθύλλευμα διάφορων τάσεων του κρατισμού, από τις πιο ολοκληρωτικές ως πιο σοσιαλδημοκρατικές, κρατισμού ωστόσο. Διεκδικεί την εξουσία, δηλαδή τον έλεγχο του κράτους, δηλαδή της αστυνομίας του στρατού κτλ. κτλ. Επιπλέον, είναι υπέρ της αποκλειστικά κρατικά ελεγχόμενης παιδείας (αυτό που ονομάζεται δημόσια παιδεία στην Ελλάδα).

Από τα παραπάνω προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:

1. Ποιος ο λόγος να εγκαλούνται άνθρωποι επειδή ως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσαν την αστυνομία ώστε το ΑΠΘ να μη χάσει μεγάλο μέρος της κρατικής χρηματοδότησης (τελείωνε και το οικονομικό έτος) αλλά και να προασπίσει τη λειτουργία ενός "δημόσιου" ΑΕΙ;

2. Τί νομίζετε ότι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αναρχικό ελευθεριακό μόρφωμα;

3. Πιστεύετε πραγματικά τη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ περί αφοπλισμού των δυνάμεων καταστολής; Και δε μου λέτε ρε μάγκες πως θα αντιμετωπίσουν τους Χρυσαυγίτες, με πολιτοφυλακές;

4. Δεν γνωρίζετε τί θα πει κρατική καταστολή σε κομμουνιστικό καθεστώς; (Δεν εννοώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει τον κομμουνισμό, στα πρότυπά των περισσότερων τάσεων αναφέρομαι, μια χαρά σοσιαλδημοκρατικό κόμμα θα γίνει εις υγείαν των κορόιδων).

Λοιπόν, σοβαρευτείτε λίγο: οι παραπάνω υπογράφοντες υπογράφουν ως πρόεδροι τμημάτων και κοσμήτορες σχολών, προφανώς αντιπροσωπεύουν τις αποφάσεις των τμημάτων τους και των σχολών τους. Τέλος, ακόμα και με ατομική πρωτοβουλία να υπέγραψαν, δεν βρίσκω καμμία αντίφαση σε αυτό και στο αν είναι ή όχι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ. Αυτή η αντίφαση μόνο στο μυαλό ενός αναρχικού σε πλήρη σύγχυση θα μπορούσε να υπάρχει.

από θέση. 21/12/2012 4:26 μμ.


http://rproject.gr/article/psifisma-toy-syriza-gia-tis-syllipseis-apergon-sto-apth

από @ 23/03/2015 1:11 μμ.


Η ΑΚ κάνει εκδήλωση στο Μικρόπολις με εισηγητή/ομιλητή τον Γεράσιμο Βώκο,καθηγητή Φιλοσοφίας στο ΑΠΘ ο οποιος είχε υπογράψει έκκληση προς την εισαγγελία ως πρόεδρος του Τμηματος Πολιτικών Επιστημών να "προβεί στις κατάλληλες ενέργειες", το 2012 κατα την περίοδο της κατάληψης απο τους εργολαβικούς στο κτήριο της Διοίκησης του ΑΠΘ. Μια εβδομάδα μετά,τα ξημερώματα της 30ης Νοέμβρη τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο κτήριο και έσπασαν την κατάληψη προβαίνοντας σε 11 συλλήψεις!!!

 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License